Diskuse o počasí Do Česka vpadne zima, čeká se mráz i sněžení
Tak u nás nádhera cca 17 cm sněhu. Kolikrát toto nemáme za celou zimu. Uvidíme jak dlouho to vydrží a kolik zítra připadne. A nedivte se že jsou silničáři překvapení pokud to je jak u nás v práci . Včera ráno jsme na šéfa co škrabky a sypač máme chystat . A on ne to jim nevyjde. Kolem poledne chodil to není možný to drží a netaje . A hoďku před fajrontem honem honem vytáhnout to z kopřiv zkontrolovat v jakém jsou stavu po létě povařit a rozhýbat ať můžeme plužit.
U nas jen poprasek tak max 1 cm, ale vypada to uz aspon trochu jako zima Smerem od Vysociny na zapad mnozstvi snehu rychle klesa, na zapad od nas uz toho nejspis moc nebude. Kdyz kouknu na ventusky ICON tak u nas ukazuje 0, jako by tu zadnej snih ani nebyl. A i ostatni modely nas maji na hranici.
Ach jo, má přijít další silná vlna sněžení, opět na Moravu? Jako by nestačila ta kalamita že včerejška ?. V čechách to bude jen okrajově.
Tentokrát to vypadá na hodně sněhu hlavně a Vysočině a rozhraní Čech a Moravy. Tady podle mě bude pršet a dál v Čechách zase bude srážek spíš málo, snad s výjimkou jižních Čech. Každopádně zima začíná docela divoce a šance že zimní počasí bude i v první prosincové dekádě.
Zachar
Pravděpodobnost že vyjde výhled za 10 dní je tak 10-15%.. Prostě malá. Nikoli však nulová, když se to sejde, může to tak dopadnout, ale na to nepotřebuješ křišťálovou kouli..
Jestli to potřebuješ nějak podrobněji
vysvětlit, požádej někoho.
Já ti k tomu víc nepovím..
hunterthunder
Kalamita v Brně..jj
Jezdí to tam všude samej sypač a sněhový frézy..
Prady
Jo je to hodně mokrý, ale tady ve městě jsou teplé povrchy, na zahradě mi to místo ranních 10-11 cm kleslo jen tak o 1-2 cm a zítra bude další nadílka s 5 cm, takže po dnešním bobování asi půjdu na běžky nebo co. Tady už přilezla nízká oblačnost a ochlazuje se, takže se to udrží, dopoledne párkrát i vysvitlo, ta nadílka s modrošedou oblohou v pozadí byla kouzelná, teď už je to s tou skoro mlhou vysloveně zimní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.