Diskuse o počasí Do Česka vpadne zima, čeká se mráz i sněžení
Tak sněžení slábne, ale teplota šla na nulu a docela sa to už drží
Ondráš*
děcka zítra se vyblbnou aspoň na jihu je toho pořád dost u vás tak do půlnoci u nás možná až do rána slabé sněžení...každopádně ta vláha ať už v dešti nebo sněhu stojí za to protože třeba tady je to úhrn skoro za dva měsíce a říčka v údolí byla dlouhohodobě pod hranicí sucha
U nás fantastická pohádka, projel jsem 50 km a v Jihlavě ještě v 13h. ani vločka a u nás aktuálně 5 cm a sype se opravdu hustě, teplota všude podle auta mezi -1 a -2, při zemi +0,5, takže sníh je mokrý a na silnicích opravdu klouzačka se slizkou břečkou, děcka nadšený, ještě pár cm a boby jsou zítra jisté.
ota
Krásné, v oblasti jde o nejvydatnější listopadové sněžení od roku 2007, kdy tam v polovině listopadu napadlo 10 cm sněhu. Ale před rokem 2007 se běžně v listopadu sníh vyskytoval - extrém bylo těch posledních 10 let. V roce 1985 měly nížiny v listopadu na střední Moravě dokonce i 25 cm sněhu.
Tutugon
Z Vysočiny by to mohlo být lepší opravdu spíše se V polovině, má sněžit až do noci se slábnoucí intenzitou, čekám celkem 7-8 cm, což je na naše poměry slušný, hlavní je, že mrzne a zítra bude mrznout celý den, východu Moravy závidím ty srážky, ale o 1. adventu dávám výjimečně přednost silnější sněhové peřině.
In-počasí
Díky. Zaujalo mě to a tak jsem prošel svoje zápisky a opravdu těch 10cm bylo naposledy v roce 2007. Jinak 4cm tu napadly v listopadu 2017, ale ten sníh z většiny stihl zase v ten samý den roztát. A 6cm jsme měli ještě v lisopadu 2010. Tam to ale napadlo až 30. Takže pokud ještě trocha sněhu případne bude to opravdu nejvíc od toho roku 2007.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.