Tak predevcirem snehova vanice, dnes 12 stC a poletujou včele i motýle..
Na Karlovarsku dnes mají až k 15stC..
Tady nam vse zmrzne tak 8 jar z 10ti.. S kvetnovym mrazem tu pocitame jako se samozrejmosti, bohuzel..mrazova kotlina.
Mezitim GFS prichladil pristi patek jeste vic nez ctvrtek..na +1 az +5st.
Ovsem CHMU tam dava 10-12 st..
mira1
Resit mrazy v dubnu urcite az tak zbytecne neni, hlavne kvuli merunkam a tresnim v teplejsich oblastech...
Merunkam naopak uz v kvetnu slabsi mrazik nemusi moc vadit, jelikoz jsou uz často v tu dobu bezpečně odkvetlé...
Diskuse o počasí Před námi je jarní počasí, příroda se začne probouzet
swan1
Samozřejmě, že každý mráz v dubnu už může způsobit problémy, ovšem minimálně k první dekádě dubna mráz ještě bohužel patří a vše záleží na tom, jak je příroda nastartována. Na druhou stranu pokud se to ochlazení vyblázní právě v první aprílové dekádě je větší pravděpodobnost, že alespoň někde další mrazy nebudou. Spoléhat se na to, že se v dubnu mráz nevyskytne moc nejde - snad nějaké chráněné polohy. U nás duben bez mrazů neexistuje - tedy zatím.
Yurri
Ono to ale tentokrat dopadlo presne podle predpovedi, vyjasneni slo postupne od Z, tady mame slunce cca od 11 h a na teplotach je to samozrejme znat..
Pro vas vychodneji dnes blbe nacasovani
Zitra to bude snad u vas lepsi..
mira1
Jasné.V dubnu je mrazik normalni vec.. Pokud pristi tyden ten mraz bude, merunky snad jen napučí a nerozkvetou, to za 5 teplejsich dni nestihnou..?
Tady treba loni jablone i hrušně dlouho, fakt dlouho odkladaly květ, i pres teplý březen, duben..kvetly dost pozde.. Ale v kvetnu tu stejne několikrat tradičně šlehlo a bylo vše pomrzlé.. V 2km vzdalene vesnici, na kopečku, o 150mnm výš ale uz v kvetnu mráz neměli, tam měli úrodu parádní..
Tmin=3°C, Tmax=12°C. Do 12h zataženo pak postupné rozjasňování až na zcela jasno. I když obloha byla taková zakalená.
Každopádně příjemný jarní den.
Tady dneska 13°C. To bylo naposledy 18. listopadu. A jelo od cca 11 hod. i když trošku jakoby zastřeně, ale to vůbec nevadí. Za mě paráda. Takové počasí mám z celé roku jako jedno z nejraději. Když je březen nebo duben a najednou se oteplí, zlehka hřeje a je kolem 15°C, ale přitom ještě není vše zelené.
Lerko
Jsem se koukal a přeci jen tam něco šance bude. Dle aktuálních výstupů je tam již celkem pěkné CAPE, jelikož 300-400J/Kg je celkem slušné a i lifted index bude kolem -1 a někde i kolem -2, takže něco se možná objevit může, ale jak již bylo zmíněno, tak je to za dlouho. Ty teploty ale vypadají božsky.
Duben již přináší bouřky a občas i silnější, tak uvidíme co přinese apríl letos a hlavně ty velikonoce.
Na.Guru
V horkých létech jsem rád tady za ty chladnější 3st. oproti Znojmu, teď tam bylo ale podobně jako tady, blízké Podyjí a Znojemská přehrada jsou záviděníhodné, jelikož je to hodně listnaté, tak ten kůrovec tam nebyl tak likvidační, jako o kousek vejš u nás, ale co už, je tady přece jen v průměru trochu vlhčeji a dá se i na běžky, což tam téměř nehrozí, spíš Čechám je co závidět, více sněhu+bouřek+tepleji a méně mlh a nízké oblačnosti, co víc si přát, tady většinou jen vítr, chladněji, mulda a nuda.
Prady
Krásná modrá Vysočina zajímavé že je okolo výrazně tepleji, v Jižních Čechách nebo na JM..
Aidamko1
Uvidíme, já se těším jak něco na búrky no na apríla by se to hodilo.. start bouřkové sezóny a hned první trefa
Palma
To je docela teplo na večer to sem tady měl sotva v maximu...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.