Diskuse o počasí Před námi je jarní počasí, příroda se začne probouzet
swan1
palma
Krásně tohle popsal Čapek včetně Islandu už téměř před sto lety (březen, Zahradníkův rok):
...ale nemůže činit víc, než že každého večera čeká u rádia na situační válečnou zprávu Státního ústavu meteorologického, lítě se rouhaje oblasti vysokého tlaku nad Skandinávií nebo hluboké poruše nad Islandem; neboť my zahradníci víme, odkud vítr vane.
ludvicek
Tak nějak
palma
ludvicek
Ja ted kazdy vecer vyhlizim, kdy vybrat nejlepsi den pro vysetí travních semen na, po zimě, ponekud bahnitou plochu v míste bývaleho hospodarskeho pristavku, o ktery nas pred casem pripravila ,,porucha,, Sabine.. Bourani zbytků staveni a nasazení nutné tezsi mechanizace tuto cast zahrady a dvora ponekud zdevastovaly..
Nechci sít travnik do chřtánu bestie ze severu..
A tak vecer opet sednu k tomu ,,rádiu,, a uvidíme..
“Aidamko: Moc velká zima to již nebude. Nám to maluje od +7/+10, takže příjemné teploty. Ve výhledu jsou tam teploty kolem +22, takže ty bych bral se vším všudy. Žádné ochlazení se snad tady konat nebude, a pokud ano, tak prosím někde v Čechách.”
Mohu se zeptat? Máte nějaký komplex? Někdy si člověk neuvědomuje, že začíná být již trapný. Chtěl jsem, abyste to věděl.
Možná Vás mrzí, že dnes nemůžete napsat tu odrhovačku, že v Brně na JM máte zase nejvíc stupňů z celé republiky.
Alejandro.Marquéz
Tak to mě mrzí pokud si to myslíte, ale tak tomu není. Ale i přesto děkuji za názor, protože to k diskusi patří.
Ta citace mého textu je informativní hodnota věci a né žádný "komplex", ale tak mě je to jedno jak si to ostatní přeberou. Jo a doufám, že srovnání s uživatelem Dawe se konat nebude.
Aidamko:
Nemáte za co. Někdy to opravdu druhá strana vnímá úplně jinak, než bylo myšleno. Zvlášť když se to například objevuje po několikáté.
Já nesrovnávám. Navíc Vaše příspěvky vždycky patřily k těm kvalitnějším.
Tak to chlazení příští středu nás nejspíš nemine, je to sice ještě týden ale už je to tam hodně dlouho a moc se to už nemění, teploty přes den od 3-7 stupňů a v noci klidně i - 5 tak teď jen doufat aby se nějaký stromy moc neprobraly jinak vše pomrzne
ČHMÚ celkem odvážně drží na příští čtvrtek až 21 stupňů ale modely tam mají kolem 5
Řešit nějaký mráz na začátku dubna je docela zbytečné. Dokud není alespoň 15-20. května, tak může přijít ještě hodně mrazů. V roce 2012 byl velmi teplý přelom dubna a května s třicítkama a 18.5. bylo u nás skoro -4°C a zmrzlo komplet všechno ovoce, řepa, mladé výhony malin a jehličnanů. Jinak dnes opět celý den tma a 5°C.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.