Diskuse o počasí Před námi je jarní počasí, příroda se začne probouzet
Konečně teplo bude sna do nějaké bouřky se ukážou
Myslím si, že v dohledné době se překoná i letních 25 stupňů. Tak v dubnu si myslím. Uvidíme
kuba
No o tom rozhrani to je, jestli nas prejde, nebo se tu zastavi.. Ecak prave aktualne pocita, ze se nad nami pozastavi, coz by znamenalo chladny SZ a zbytej ČR teplejsi..
Podle GFS nas to prejde a ochladi se vsude..
Uvidime.. Srazky by nejake byt mohly, mozna i bouřka..
Yurri
Tak v Polabí a Poohří je těch mlh také dost, ale pořád míň než u Vás no. Pokud se na to ale budete koukat pozitivně a máte rád , tak jej máte výš nad hlavou než my tady, v zimě máte delší den a v létě trošku míň otravně světlou noc
Ke stromům. Nedávno jsem jel kolem Pelhřimova a Jihlavy a ty lesy tam, to mě vždycky negativně překvapí, jakej to je průšvih. Sem, kde nějaké smrky jsou, ale lesy jsou tu pestřejší, než na té Vysočině a spíše převažuje buk, kůrovec téměř nedorazil. Na úplném SZ jako Podkrušnohoří či České Středohoří jsou pak kvůli vysídlení Němců a přerušení "péče" o les, smrkové monokultury téměř vzácností a převažují doubravy, různé listnaté nálety, sem tam borovice a až výše buky a občas jedle. Problém s kůrovcem tak prakticky neexistuje (množství vytěženého kůrovcového dřevo je v těchto lokalitách oproti Vám setinové až tisícinové) a žádné obří holiny tam také nejsou.
Yurri
Tak naše Brněnské klima tomu odpovídá. Koukl jsem na archív stanice Brno-Žabovřesky, jelikož je mi nejblíže a má podobné klima. Teploty pod -3 jsou v březnu ještě častější, ale od konce března již nejsou vůbec, takže tomu by to odpovídalo.
swan1
Tak u vás samozřejmě bude chladněji než tady, či v jiných oblastech s větším zalidněním.
Na.Guru
Tady to někde na rozhraní okresů Třebíč a Znojmo začalo, níž už jsou jen listnáče, největší lány polí z republiky, smrk neměl sebemenší šanci, v ČR je 115 druhů kůrovců, i ty buky mají svoje:
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/liberec-park-s...
Jinak už máme +11, ale půda ve stínu teprve před chvílí rozmrzla, zatím jasno, vypadá to na parádní odpoledne.
Tady taky nádherně teploučko, takže super jarní den. Uvidíme, ale snad se to dostane dnes na těch +15.
Ta sobotní/nedělní fronta nevypadá pro JM nějak růžově. Srážky budou v západním proudění blokovány od JV TV, takže na JV nespadne de facto nic, ale třeba západ, či severozápad by dostal své, tak uvidíme.
Venku +16 °C, už se nemůžu dočkat, až vypadnu po výuce ven a půjdu se opalovat bez trika. Rána jsou ale stále dost chladná, tady dnes bylo -2,6 °C, takže to přírodu nijak extrémně probouzet nebude, takhle se mi příchod jara líbí. A kdyby to v příštím týdnu v souvislosti s blížícím se rozhraním zabouřilo (nemusí tady, ale první bouřky letního charakteru někde v ČR), tak bych se vůbec nezlobil.
Tady +13,7 °C, takže za mě taky paráda Jsem celkem zvědavý na ten příští týden, snad budeme na přední straně tlakové níže, na které se modely docela shodují... To by znamenalo teplejší počasí, možné první bouřky a nejspíš i vydatnější srážky. Nicméně stačil by docela malý posun, kdy by jsme byli na zadní straně níže a hrozila by zase zima. Tak doufejme
Aidamko1
Ono už to slunce slušně vysušuje, stanice Sedlec u Náměště n. Oslavou u nás v okrese Třebíč má za březen zatím 11 mm, od začátku roku 63,3 mm.
Jinak dnes se maxima dotkla 15 st., takže konečně parádní den na práci i výlety, bezezbytku využito, ještěže jsem teď v práci o víkendech i o Velikonocích, kdy bude podprůměr.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.