Diskuse o počasí Před námi je velmi slunečný týden, teploty překročí i 20 °C
Venku docela svižný profuk.... ale... skoro +10... jestli to takhle bude zítra fénovat, bude odpar jak prase a sucho..sucho.......sucho..........................................sucho.
No a pro lepší pocit jsem si zašel na noční zahradu, nemáme tu v okolí skoro žádné lampy kousek je les, takže na Kladno docela TMA, takže koukám na noční oblohu, a že je na ní teda poslední dobou co ke koukání.....https://neviditelnypes.lidovky.cz/veda/astronomie-...
palma
Já taky spokojenost, min. 2/3 květů meruněk jsou v květu až nyní, točí mě už ale zase ten vítr, tady nedaleko stanice Kuchařovice už má 20 m/s, všechny vyplevelené plochy mulčuji posekanou už polosuchou trávou s rozdrceným ořech. listím, ještěže jsem celou zimu ty stromky a keře průběžně zaléval, teď se to bude sakra hodit.
Yurri
https://havlickobrodsky.denik.cz/pozary/u-lestinky...
Co to tam na té Vysočině vyvádíte?
Na.Guru
Na Třebíčsku je to v klidu, tady už totiž skoro žádné lesy nejsou, jen nesouvislé úseky, z klestí se dá udělat nepropustná ohrada, kde uvnitř může růst nová výsadba, je to neocenitelný organický materiál, stejně jako listí na zahradě, které teď zabraňovalo promrzání a teď i suchu a větru, lidi udělají pro začátek nejlépe, aby na les vůbec nesahali a nechodili do něj, to je největší přání přírody, to mi věřte, pro koloběh živin je základem odumřelá organická hmota, která když se chytře použije, poslouží lépe než umělý zavlažovací systém, bez kterého v nebude možné les v nových podmínkách obnovit.
Dnes oteplení ještě výraznější. V odpoledních hodinách se teplota přiblížila k +18°C.
V lesních mokřinách (770m.n.m) stále zamrzlá půda. Už se ale začíná projevovat nedostatečná zásoba vody ze sněhové pokrývky. Plocha na snímku bývala v dubnu častěji pod hladinou či ledovým příkrovem.
Po ránu zas +0,5.. městská stanice na Kladně ukazuje hausnumera, +8,1 rozhodně není teď jsme na severní straně ve 2m na +2,5..podle mne jim na to po ránu jde slunce..navíc je to ve vejšce na balkoně..
takže jinak čekám, že se dneska zase vyhoupneme na tu+ 20 .. v předpovědích se tam zase za týden objevuje mráz..úterý, středa, tak to už je k nas...í..
Coze?? V utery tu ma byt -3st, mozna i vetsi mraz.. Jestli do nedele ovocnace rozkvetou, vsechno zmrzne. Ono tu mrzne sice kazdy den, jeste jsme v tomhle tydnu nemeli rano nad nulou, ale je to tak -0,5 , -1st.. Ale jestli v ut, ve stredu prijde -3 nebo -4.. tak to pude vsechno do řiti .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.