Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
Tohle už mi trošku smrdí docela hrubým nátlakem a snahou očkovat i tam, kde to není akutně zapotřebí, a umlčet každého, kdo se ozve..https://www.novinky.cz/domaci/clanek/spor-o-protil...
„Eviduji pět případů závažných zdravotních komplikací a jedno úmrtí na souběh nepoznaného covidu-19 a vakcinace. Jinými slovy, volám už od Vánoc po individualizaci vakcinace, podávané například praktikem a nikoli dobrovolným hasičem v megaočkovacím centru,“ uvedl Balík.
Uvedl Balík On toho uvedl za poslední rok spousty, co výrok to blbost, podobně jako Peková.. jeho výroky bych bral s velkou rezervou.
10.10. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekar-balik-m...
Mike11
A má pravdu, nebo ne, v tom co uvedl, chcete říci, že si třeba ty komplikace a úmrtí při souběhu vakcinace a onemocnění vymyslel?
Nota bene v článku jsou i další informace - „Na tohle už jsou dnes jasná data, která se sbírají celosvětově, a evidence-based medicine (medicína založená na důkazech) říkají, aby se očkování u osob, které covid prodělaly, zejména po těžším průběhu, odkládalo na pozdější dobu. K tomu není moc co dodat, a pokud na ministerstvu tvrdí něco jiného, pak je to jejich zodpovědnost,
palma
Nepopírám že to tak nemusí být, jen to chci slyšet od někoho důvěryhodného. Při souběhu onemocnění se očkovat nesmí (14 denní izolace). Stačil by PCR test, tady vlastně nerozumím na co test na protilátky.
Vyjádření že se teď 1,6M lidí nemá naočkovat je dost nebezpečné.
Mike11
Asi jste si nevšiml v článku ještě další informace, že výše protilátek, tedy výsledek testu, moc nevypovídá o schopnosti organismu se, díky protilátkám, vypořádat s koronavirem, čili že prý neví po jakou dobu je na imunitu a protilátky spolehnutí, čili by mne zajímalo, jak můžou vědět, po jakou dobu je účinné očkování, to neurčují z hladiny protilátek? Takže vědí vlastně prd, a testy jsou vlastně takřka nic neříkající?
„V současnosti není známa hodnota protilátek ukazující na dostatečnou imunitu jedince, a proto doporučení k očkování není vázáno na informace ohledně laboratorních testů. Nedoporučujeme před očkováním ani po něm provádět jakékoliv testy jen z důvodu očkování (antigenní, PCR ani detekci protilátek). Komerčně dostupné sérologické testy nejsou určeny k detekci postvakcinační imunity a jejich vyšetření očkovanému nepřináší žádný prospěch,“ píše MESeS.
„Nic jako protektivní hladina neexistuje,“ oponuje klinická mikrobioložka Hana Zelená, která v Ostravě vede v tamním SZÚ laboratoř pro vysoce rizikové patogeny. Podle ní existuje jen takzvaná mez pozitivity, od které je výsledek měření hodnocen jako pozitivní. Konkrétní číselná hodnota pro vyšetřenou osobu už pak nemá žádný praktický význam, podstatné je, že protilátky má, uvedla Zelená.
p.s. a z toho si má jeden vybrat co platí, a někomu z nich prostě "věřit" a věřit se patrně má té skupině která je hlasitější, či více preferovaná, více za očkování, či té umírněnější v očkování, co je méně slyšet a má méně prostoru.. kdo za koho lobuje a nelobuje? Paráda, a jeden na to čumí s nudlí u nosu..
a na závěr, něco pro dokreslení situace, čili vědci vědí h...o a velký..a rozhodnutí soudu se hodí do koše..https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ministerstvo-...
Teda nevím, co za protilátky je uvedeno v tom podivném grafu, za bezpečnou se doposud považovala hladina titru na úrovni 20AU/ml, takže tuto mezinárodní jednotku asi ten graf neukazuje,
Pak je tu hodnota po specifickém testu, ten je kalibrovám na bezpečnou hladinu 30 a po covidu jsem měl hladinu 232.. po měsíci 180 po dalším měsíci 280... před očkováním 120... a očkování, jak jsem psal stálo za prd, hlavně ta druhá dávka, a to jsem jinak velice fit...
čili nevím, co vlastně ta tabulka ukazuje.. protože kompletní vyšetření zachycuje celý cyklus nemoci. Na základě měření výskytu protilátek IgA, IgM a IgG a o tom ten graf opravdu není, nic neříkající alibi., když jsem koukal na x výsledků, rozhodně po prodělaném covidu by nebyly součtové hodnoty v relacích toho, co jste sem dal..včetně mého..
palma
Je to měření množství protilátek
https://www.euroimmun.com/products/techniques/elis...
Mike11
To je hezoučký odkaz, nicméně k tomu grafu, by tam museli být jednotlivé hodnoty, či alespoň průměr jednotlivých hodnot, protože po prodělaném covid, jsou třeba konkrétně v jednom segmentu vyšší hodnoty, než po očkování, takže z toho grafu není vidět, které hodnoty jsou upřednostněny a které upozaděny, čili, upřednostnil li bych hodnoty IgA byl by na tom očkovaný hůře, než ten co prodělal covid, upřednostním li hodnotu IgG bude na tom lépe očkovaný, vyberte si co libo, hodnoty IgM se v zásadě moc neliší...
Mike11
A před tím očkováním jste prodělal covid, jako já?
A pro pobavení, když jsem hlásil paní doktorce z centra, následek, tachykardie, s doloženým záznamem z holtera o den později, pravila že to mohlo být z přepracování, tak jsem jí řekl, že dva dny před očkováním, jsem nepracoval a po očkování taky ne, tak pravila, že to mohlo být psychosomatické, že to na následek očkování nevypadá, když jsem ještě dodal vyšší horečku, tak do hlášení psala jen tu horečku, když jsem řekl, že je tam ten záznam, tak mi řekla, že od toho tam je ona, aby to posoudila.. nemíním ze sebe dělat vola, .. po prázdninách tam končím, s prací i očkováním..
palma
Tam budou hodnoty všech tří, viz https://www.sav.sk/?lang=sk&doc=services-news&...
Mike11
Měl jste extrasystoly, ne tachykardii, to by jste šel okamžitě na další vyšetření..A jste fakt magor, já se nesleduji ani neměřím, holtera Vám nasadí v nemocnici po vyšetření, což se stalo, jelikož jsem se v noci vzbudil spocenej, s horečkou a bušením srdce, tachykardie je setrvalý srdeční tep o frekvenci 120 - 150 úderů za minutu se specifickou křivkou, a opravdu se s tím nedá normálně existovat.
palma
Tachykardie vzniká při tělesné zátěži (například při sportu) nebo při rozčilení – stresu. Může být i příznakem nějaké choroby – horečky, chudokrevnosti (anemie), poruch štítné žlázy, srdečního selhání, některých otrav, ale i pití kávy, černých a zelených čajů a všech nápojů, které obsahují kofein.
Pod pojmem tachykardie (nebo tachyarytmie) se ukrývá stav, pro který je charakteristické zvýšení tepové frekvence. Jde o kompenzační reakci srdce na různé podněty, jako je například nadměrná fyzická a psychická zátěž.
Nejčastější fyziologickou příčinou tachykardie je sportovní nebo jiná namáhavá tělesná aktivita, která způsobuje, že se frekvence srdečních úderů zrychluje, ale obvykle to neznamená, že by s pacientem bylo něco v nepořádku. Tachykardie ovšem vzniká i při stresu, strachu, rozčilení nebo vlivem jiné emočně vypjaté situace a zároveň může být reakcí na úraz či poranění.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.