Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
Mike11
To se ale nedivte, když už má někdo na výběr pouze, že se může nakazit a nebo na 100% přijde prakticky o vše, mimo života, co myslíte, že si zvolí? A zvolí si , to mi věřte.. já jsem vyzývanej, lidi mají nové psi, kočky, aby to doma s někým mohli sdílet, takže práce je o polovinu víc, jak před rokem, manželka je v práci od rána do večera, ale vidím, jak ve městě visí cedule k pronájmu a provozovna zrušena a to je jen viditelná špička ledovce..ti takovou kliku nemají..a já se opravdu netěším na to, až poletí daně nahoru aby se vyplácely dávky a hlavně vejplaty pro státní přemnožené zaměstnance.
palma
Ano, ale za to může virus, ne nařízení vlády. Vláda určitě dělá spoustu věcí špatně, ale jak vám má zakázat jít do otevřené oficiálně zavřené hospody? Jak vás má donutit jít na test, než navštívíte své rodiče? Jak vás má donutit zakrýt si ústa? Teď to nemyslím osobně na vás, ale na celou společnost.
Bohužel teď už je pozdě nosit respirátory. Ty se měly nosit při předvánočním rozvolnění. Při návštěvě rodičů na štědrý den. Kdo z vás to udělal a vzal si respirátor?
Mike11
Nechápete, musíme počítat s obětmi, nelze se uzavřít za každou cenu, potom totiž, až kde co zkrachuje, dojdou peníze, na důchody, na dávky, na nemocnice, těch mrtvých bude dejme tomu 20% z populace, pak to přejde, a může se začít od nuly.. nějak tak to začínám ve svém pesimizmu vidět, od poloviny do konce tohoto roku dojdou postupně finanční rezervy jednotlivým zdravotním pojišťovnám, už se o tom mluví..pak pojedou jen s tím, co budou vybírat, a co budou vybírat, když nebude pomalu od koho? všichni locdown a karanténa..už se zase krade i to seno, zmizly nám včera 4 špulky z pole, tak to budem o víkendu liftovat do stodoly, holt nejdu na šichtu do nemocnice alébrž budu drandit z traktorem s vidlema...
p.s. víte co je už teď průser.. že tak dobrá polovina kritických a v těžkém stavu v nemocnici je z řad pacientů z odloženou péčí... operacemi, periodickými zákroky, chronickými zanedbanými chorobami, tak to odserou za to, že covid má přednost.. oni volbu nemají, jsem zvědav, kdy o tom naše věrchuška dá vědět... možná po volbách..
Mike11
Takže logika je, nechat zemřít ty původně bez kovidu, jen holt s jinými problémy, eventuálně jim tak dlouho odkládat péči, až se nakazí a díky tomu, že jsou v tak oslabeném stavu, tak pak umřou stoprocentně, jen se nenapíše, že kvůli zanedbané péči, ale že s kovidem, vždyť sem vám tam psal, že už dobrá polovina pacientů co je na JIP je z těchto lidí, před půl rokem by možná přežili teď ne, svým přístupem ke kovidu jsme je zabili, to je nutno vzít alespoň na vědomí. A těch x procent zemře, jen v té rovnici zatím neznáme to x.
palma
To se myslím počítá v těch nadúmrtích, prostě nebejt Covidu, tak by nezemřeli díky odložené péči apod., někde jsem slyšel, že jich je asi už 10 tisíc, takže statistika úmrtí už je cca. 24 +10, to není zas tak málo, když je to teprve vlastně od října, i když Covid zvládneme, tak tihle budou umírat s dlouhou setrvačností třeba 10 let, to můžete přičíst taky Covidu, i když nepřímo. Co teprve ti s následky po samotném Covidu, a že jich bude, lidí i následků, pak zemřou na jinou banalitu nebo mutaci až zestárnou nebo budou hice, též můžete přičíst atd. atd.
Yurri
Pouze jedna věc mne těší, až za dva, tři roky, tohle Český letadlo narazí na ústavní pojistku dluhové brzdy.. bude sranda, chudáci odboráři, co budou dělat jejich navýšení o 6% v době krize bude v čoudu... plus výdaje na úřednicvo apod. vážně jsem na to zvědavej.
Co se týče těch nadúmrtí, viděl jsem i rentgeny plic po covidu s výkladem, ujišťuju Vás, že +30 ty lidi nedají, včetně těch, co mají postižené srdce.. mám dojem, že věk dožití se v příštích letech sníží...
U koblížků s marmeládou to zafungovalo, tak se to zkusí s italskou plackou?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Za-n...
charlie
Stačí třeba zveřejnit, že se po vakcíně hubne, snižuje se tak hlavní rizikový faktor těžkého průběhu Covidu, snadno se to dá doložit těmi, co měli po očkování třeba zimnici nebo bolesti nohou či hlavy, ti fakt chuť k jídlu neměli, ušetříte tak za slim doplňky a děláte tak službu svému tělu hned 2x
Jen tak pro dokreslení....moje znechucení stoupá...za pár dní už ani nebude mít kam, začínám mít alergii na američany (proto píšu malé a)...https://www.novinky.cz/zahranicni/diskuze/usa-tlac...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.