Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
palma
Přesně tak, koneckonců i ta španělská chřipka nenapadala hned mladší s dobrou imunitou, to až druhý rok, jak jsem řekl už párkrát, virus nebude čekat než se milostivě naočkujeme, ale jsem optimista v poklesu šíření, v dubnu začne přirozeně zpomalovat, cestování mě naštěstí netrápí, do ciziny už dlouho nejezdíme a vedlejší okres brzy zase půjde, takže úplně v pohodě, zkusil jsem si teď 14 dní nevyjít téměř z bytu a dá se to (když je hnusně), ale nasranost lidí chápu, vláda má čas do Velikonoc, víc už asi moc ne.
palma
Až se povolí cestování mezi okresy (už bude za měsíc), tak bych uspořádal 1. pražskou defenestraci, prostě historický průvod, proti kterému nemůže nikdo nic mít, sebou sudlice, řemdichy, vidle, hrábě, praky, vše neškodné rekvizity třeba tady z historického vinobraní, místo roušek přilby a vytáhl bych na hrad. Protivládní nudné demonstrace už jsou out, tohle bude na Babiše platit více. Úřad vlády by dostali na starost Valaši, sněmovnu třeba ze Slovácka, další objekty třeba Horáci nebo Hanáci, legionáři, Sokol, Orel, dobrovolní hasiči, garantuji velkou účast a angažovanost zejména Moraváků, kdysi měl náš národ koule a měli z nás strach široko daleko, tak proč se konečně neozvat a nevymyslet něco originálního, neškodný happening s pojízdnými polními kuchyněmi (zajistí gastro obor třeba i Polhreich). Garantuju ještě dlouhé vzpomínání na rok 2021 a celoevropskou pozornost.
Mike11
Nebojte, za chvíli bude mít pomale každý stát vlastní mutaci (teď Francie), kdysi jsme to taky tou defenestrací začali, tak proč si to nezopakovat, třeba si ostatní státy vezmou příklad a nenechají si kakat neschopnými na hlavy. Truchlit za mrtvé a smutnit je správné, ale důležitější je žít naplno a dívat se dopředu a poctivě se připravit na mnohem horší varianty, víc od politiků nechci, tihle trestuhodně neuspěli, proč si tu pakáž vydržovat, každý den navíc nás stojí přes miliardu, možná bych podtitul té 1.pražské defenestrace nazval ANI DEN NAVÍC a spojil to samozřejmě s generální stávkou podporovanou všemi odborovými organizacemi, zkrachovalí dopravci rádi poskytnou autobusy, dobrej by byl státní svátek J. Husa, konečně bych pak mohl být na nás národ patřičně hrdý.
Mike11
Češi jsou každýmu u zadele, v širokém okolí mají svých starostí dost....https://twitter.com/VasagitaS/status/1371447515350...
charlie
Tak jasně pokud je parta chuligánů blokující někde ulici porušující platné předpisy, tak je to telecí akce, která si potlačením moc neřekne o pozornost zahraničních médií, ale tohle by byla úplně jiná liga, ale nepopírám, chce to schopné organizátory a dobré načasování, počítat s Hnědočechy, kteří se budou chtít přiživit, proč asi Havel uspěl, no byl to režisér a měl spoustu času se na to divadlo připravit a vyčkat na vhodný okamžik, pak už to byl jen dominový efekt, stačilo využít akci režimu ve svůj prospěch.
Jojo, ale je potřeba testovat víc, třeba každý den i 2x, až se protestujeme k úplnému úmrtvení...
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-n...
charlie
Testovat by se mělo právě pro to, aby se mohlo rozvolňovat a umožnit negativním chovat se naprosto normálně, chodit do školy nebo navštívit tu či onu akci, cestovat po proočkování nebo s protilátkami by už neměl být problém vůbec žádný, nevidím v tom stejně jako ústavní právníci žádnou diskriminaci, já nebyl v cizině snad 6 let, když bych se nechtěl očkovat, no tak musím holt počítat s dalším, no a co, nemám s tím sebemenší problém, svoboda je i o povinnostech při ochraně zdraví ostatních, nikoliv právo na dovolenou, je vidět to nepochopení, zhejčkanost otřesná.
Yurri
Asi si to nečetl, vir klidně v tobě může být týdny až měsíce, jsi tedy zdravý, nebo nemocný? 14dni až 3tydny karanténa a pak si zdravý, jako ryba, nebo ne? Všichni jsme automaticky potencionálně nemocný, PCR testy se provádí tak citlivě, že odhalí i fragment viru, ptám se proč? Jsme nahaneny jako ovce v ohradě, už začínají mít personální problém ve firmách, páč zdravým jedincum vystouraji vir a frčí do karantény. Je to řízená likvidace poslední štace a tím je průmysl. Tohle neskončí dobře. Fuj, uplnz je mi z toho šoufl.
Jak je to vlastně s tou původní zprávou tohoto vlákna? Stále platí, že koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s vysokým znečištěním? Pokud člověk sleduje výskyt v ČR za posledních půl roku, tak se nedá říct, že by byl mezi lidmi, kteří jsou hlavně ve velkých městech, na Ostravsku nebo kolem elektráren na SZ. Za tu dobu se ve vedoucích pozicích prostřídaly všechny možné regiony, nehledě na ovzduší. Naopak Praha třeba byla dlouho jedna z nejlepších.
Yurri
No, na test dostanete od státu jako firma 60,- kč reálně stojí 160,-, karanténu hradí též zaměstnavatel ( pak si jí odečte z odvodů a to pouze v omezeném období, pokud je provoz uzavřen, a moc si nevydělá,... odpočet je mu na hov.o) teď to ještě zvedli, takže to taky zaplatí zaměstnavatel, respirátory taky zaměstnavatel, desinfekce taky zaměstnavatel... karanténa... musí zavřít provoz....perfekní způsob jak náklady hodit na zaměstnavatele, dát mu pár šupů a nechat ho zkrachovat s tím, že pak ještě platí odstupné propuštěným zaměstnancům.. zato státní sektor si medí.. a dostává i odměny.. z daní co odvádějí zaměstnavatelé. Jsem už dostatečně naprdnutý, a dívám se na to z toho úhlu, že zachráníme pár důchodců a odskáčou to to takto desetitísíce podnikatelů apod. a to po celý zbytek jejich mizerného života, v budoucnu doprovázeného exekucemi a zabavením majetku, což zapřičinila tato vláda.?
palma
O větší firmy nemám strach, drobní podnikatelé už dostali varování od současné vlády co si o nich myslí prostřednictvím EET, no musí být přece na stamiliardové koblihy v podobě zrušením třeba slavné superhrubé mzdy, tomu říkám správný čas, jak řekl jeden ekonom, vláda si amputovala obě nohy, aby lidi s láskou vzpomínali, na tak hodnou vládu bojující pro lidi, pro trpící důchodce, přející lidem ve zdravotnictví a školství.
palma
Pokud si vzpomenete, na začátku podzimu jsem psal, že čím víc nakažených budeme mít, tím bude delší, tvrdší a hlavně dražší lockdown. Psal jsem o tom v souvislosti se zavedením roušek, což je malé opatření, které nic nestojí a byl proti němu velký odpor.
Dostal jsem tu reakce typu mi ten hadr nosit nebudeme.
Ok no
A pokračuje to s vakcínami a s čímkoliv funkčním co stojí nějaké úsilí, pokoru k vědě nebo uskromnění. Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit
Mike11
No jasně, na jaře jsme bojovali s podomácku vyrobeným hadrem a "zvítězili "jsme i přesto, že opatření byla mnohem mírnější a obešlo se to i bez mrtvých díky dojíždějící nějaké lékařské péči a vyšetření. Nyní 90% respiků, téměř vše umrtveny, o vyšetření a péči si nechej zdát, takže trvala hladina nemocných kolem kterých litá personál je zajištěná a vláda má nekonečně dlouhý bič na poddané, páč NS a PP je trvale zajištěn.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.