Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Klidnější počasí, místy méně oblačnosti, hlavně na horách možnost sněhových přeháněk

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

81
# 24.04.2020, 20:25

Yurri
Pro vnitřní rovnováhu, klid a slunce v duši bych tyto články vůbec nečetl, stačí, že nás tím ČT doslova bombarduje 24hodin denně, sebevraždy jistojistě půjdou nahoru.

3322
# 24.04.2020, 20:43

Na.Guru
Ne nesouvisí, třeba takový Singapur je v tropickém pásu a nákaza se jim tam šíří každý den rychleji a to si tam držel dlouhou dobu nízké přírůstky;-) bohužel se jim to tam vymklo z pod kontroly, protože uvolnili hromadu opatření:!!: jinak konečně jsme se dostali pod 100 případů/denně a vyléčených je víc než nových nakažených:) ale nepotrvá to asi dlouho čekejme asi za týden postupně zvyšování počtu nových případů a budeme mít další vlnu a ještě silnější epidemiologové varují že druhá vlna už se bude těžko zastavovat:(:pozor::pozor:

3322
# 24.04.2020, 20:48

Ondráš*
Lidé z toho už blázní, že by dlouhá karanténa:D

306
# 24.04.2020, 22:08

charlie
Mě to teď nevadí, já to sleduji jen velmi omezeně, spíš jako zajímavost, strach mám minimální a spíše do budoucna (o rodiče), je to taková ta míra strachu, která člověka donutí si na téma zjistit pokaždé něco zajímavého, je to jako se stresem, který může být i užitečný (eustres) a člověka nenechá v přílišné apatii. Na fyzické schránce je třeba pracovat, takže naopak tenhle virus může být motivující, protože každý už dnes ví, že rizikovými faktory jsou obezita, vysoký tlak, cévní choroby, sraženiny atd atd., na všem se dá pracovat, každý máme slabou stránku, takže se na ni můžeme teď zaměřit, takže fajn, spoustě lidem to otevře oči.

423
# 25.04.2020, 14:16

No, uvidíme do čtrnácti dnůů, aneb popusť ignorům v Praze uzdu, snímek přikládám, je prý z dneška..

nám se nic stát nemůže.. že to odskáčou staří, je přece jedno.
3322
# 25.04.2020, 14:21

palma
No ty jsou hovada ani to nedodržují rozestupy, roušky, můžeme se těšit na 500 možná až dokonce na 1000 případů denně Prymula už o tom varoval:!!::pozor::pozor:

87
# 25.04.2020, 14:34

Nechápu, kdo vám takto vygumoval mozky, ale tím, že si k sobě lidé venku sednou bez roušky se žádná nákaza nešíří. Vždyť mnohem více lidí se společně potká v práci atd. Ani v zemích, kde se roušky nenosí, denně nepřibývají tisíce nakažených. V Rakousku si skoro nikdo do práce nebo ven roušku nevezme a denně tam mají už dlouho jen pár desítek nových případů, méně než v Česku: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pan...

423
# 25.04.2020, 14:42

Petr12
Jo ,koukal jsem, jak jim ve Švédsku nic nepříbývá..:D. tam je nenosej, seděj si v parku vedle sebe a mají pouze 12% úmrtnost z prokázaných nakažených..a připadáte mi jakti naši řidiči.. sice je tam povolená 50 tka,ale já jedu 80.. a že mě tam někdo vleze, je jeho problém...nota bene mě sere něco jinýho, pokud se to zase rozjede, tak zase přijdou omezení, právě kvůli takovýmhle pakum.. co tam sedějí, v tom spotu, co jsem z toho udělal tu fotku je i plná náplavka v Praze, leckdo bez roušek, cizinci všichni, a dneska v metru to naše teta viděla po desítkách...bezroušek, takže asitak,že..:(
a mimochodem v Rakousku měli podobná opatření jakou nás..
A tady máte odkaz.. že si Pan tamní kancléř bral příklad z nás..;-)
https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/rakousko-zavad...

306
# 25.04.2020, 14:45

Petr12
Přesně tak, roušku bych viděl smysluplnou tak do +10 a jen tu, co likviduje aktivně viry a nemusí se prát nebo má vyměnitelný vnitřek, kus hadru je po 20 min. nanic, to přece bylo známo už dávno, mnohem účinnější je opravdu omezit ten blízký kontakt a držet se od lidí daleko, tam bych byl přísný - u nás na maloměstě každý bez problému dodržuje, home office udržet a obchody naopak povolit jen ty drobné malé.

423
# 25.04.2020, 14:46

Yurri
Proč do +10? :!!:

87
# 25.04.2020, 14:50

palma
Proč tu vytahujete Švédsko? Ve Švédsku nedělají vůbec nic, tam na to kašlou. To je z extrému do extrému. Prostě musí být rozumná opatření. Rouška venku mezi ty rozumná nepatří a dokazuje to právě Rakousko, kde je nosí jen v MHD a do obchodů, což dává smysl.

43
# 25.04.2020, 14:52

K tomu Švédsku. Je to trochu složitější, švédové dodržují většinou opatření jako všude jinde, jen to nemají přikázané (takže se najde zároveň dost lidí, kteří na to kašlou). Nicméně faktem je, že včera měli nejvyšší nárůst nakažených od začátku epidemie a nikdo neví, jak se to tam bude vyvíjet dál. Umírá jim tam 100 - 200 lidí denně.

Látkové roušky úplně nezabrání šíření, nejlepší prevence je neshlukovat se. To bohužel stále mnoho lidí není schopno pochopit.

423
# 25.04.2020, 14:54

Petr12
Já jen, že to nošení roušek zavedly ty státy které pak následně měli nejméně nakažených i mrtvých... a hádejte proč, schválně jestli se trefíte..
p.s. ještě jsem taky zaznamenal, že nasazovat roušky jenom někde, je rizikovější, než je mít pořád.. ale, věc názoru..

87
# 25.04.2020, 15:00

palma
Protože tyhle státy mají všechna opatření maximální. Žádný stát nezavedl roušky a zároveň neměl vše otevřené :D Roušky jsou poslední stupeň a prostě ty státy, kde je zavedly, zavedly i vše ostatní a jsou velmi přísné. Nic to nedokazuje. Navíc se stále bavím jen o rouškách venku. Pokud by VENKU pomáhaly, tak mi vysvětlete, proč je na tom Rakousko lépe než Česko (kde je venku nenosí)?

423
# 25.04.2020, 15:02

Petr12
Protože má jinou metodiku statistiky.. proto?;-)

306
# 25.04.2020, 15:05

palma
Při teplu a vlhku bují přece na povrchu ihned mikroorganismy, lidi to navíc neudýchávají, kolegyně se třeba úplně dusí, nemůžou ani v klidu nakoupit a to jim je 35-40, v dusnu si je nebo starší nedovedu vůbec představit, to prostě nepůjde, o poctivém praní si nedělám iluze vůbec, navíc tady jsou počty nakažených v jednotkách či max. pár desítkách na celý okres, já mám ve městě pořád nějakých 10-15 lidí v karanténě, to je nic.

87
# 25.04.2020, 15:14

palma
V čem jako :D Testují minimálně stejně, takže argument o tom, že méně testů znamená méně nakažených tady neprojde. Rakousko to prostě skvěle zvládá a jakákoliv opatření nad ty, co mají oni jsou průkazně už zbytečná a přehnaná. A to spousta Rakušanů jezdí do Itálie, kde se na to vykašlali.

423
# 25.04.2020, 15:19

Petr12
Nezapočítávají zemřelé v domovech pro seniory, my ano..:!!:

87
# 25.04.2020, 15:25

palma
Já se bavím jen o počtu nově nakažených denně. Rakousko má několik dní už jen mezi 50-80 denně (na konci března měli 1000 denně).

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.