Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno ještě ojediněle slabý déšť, teploty průměrné

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

43
# 23.01.2021, 13:47

palma
Jak chcete ochránit 2.500.000 důchodců, když se vám bude nekontrolovatelně šířit virus? Zatím se to nikomu nepovedlo, protože je to nereálné. A ano kvůli přetíženému zdravotnickému systému lidé s rakovinou, cukrovkou atd. nejsou kapacity je léčit. S vaší strategii by došlo reálně k tomu, že by po dopravní nehodě pro vás nepřijela sanitka a nikdo by vás neošetřil. Důsledek by byl katastrofální.

Já chápu, že lidem krachují podniky. Pokud by vám ale na firmu za WW2 spadla bomba, taky asi nepůjdete za gestapem prosit o odškodnění. Podnikání si musíte buď přizpůsobit době, nebo dělat něco jiného než se stav zlepší. S tím se nedá nic dělat. Řešení fakt není ignorovat že je válka, pandemie nebo nějaká jiná katastrofa.

419
# 23.01.2021, 14:00

Mike11
Nemám povinnost někoho chránit, to se může stát i dnes, holt umřu ( no koronavirus jsme už měli z celou rodinou, a dobrý), nebo někdo z blízkých, až se vyčerpají zdroje, až se díky opatřením, propadne polovina národa do bídy, už vidím, jak nastoupí nějaká sqadra, a po těch, co nezavřely provoz, po těch co něco budou mít... budou chtít výpalné, čili nějakou tu daň navíc, aby sami přežily. Proč přežili předci, jo bylo to drsné, zatloukly na baráka s nemocnejma okna, dveře, a počkali 14 dní co bude. některé vesnice přestali existovat. Sedláci dál jezdili na pole, obchodníci dál prodávali, lidi dál žili a umírali.. a to je dneska "nemyslitelné". Ostatně příroda si stejně udělá vše po svém, zabíráme tu moc místa, určeného pro jiné, ( to říkal i pan evoluční biolog v TV, že je to neodvratné, hubíme druhy, které žijí s viry už tisíce let a tak si ten virus musí hledat nového hostitele a ten nejvíc rozšířený je po ruce.) tak se to musí napravit.. No za dva měsíce nejpozději začnu lítat okolo kusu pole, co jsem prozřetelně koupil, ono se to šikne, vypěstovat něco navíc, odběratele budu mít jisté..:cool:

43
# 23.01.2021, 14:25

palma
Právě že tu povinnost máte, žijete ve společnosti ostatních. Naše vláda je v tom ještě hodně benevolentní a zavedla celkem mírná pravidla, mírné tresty za např. nenošení roušky (prakticky nejsou žádné). Bohužel lidi si neuvědomují, že jdou tím sami proti sobě, o to déle celá ta situace bude trvat o to déle všichni pocítí následky ať už ekonomické nebo zdravotní.

419
# 23.01.2021, 14:58

Mike11
Mýlíte se, nemám tu povinnost..žádnou přísahu jsem neskládal, povinnosti mi ukládá jakýsi stát, ne společnost. Budu bydlet jinde, v jiném státě, budu mít jiné povinnosti, uložené zákonem, já jsem pro dobrovolnost.:D, až budu něco pokládat za povinnost, pak to splním.

305
# 24.01.2021, 07:16

Jak už jsem řekl někde v jiných diskuzích, aby Češi používali respirátory FFP2, tak budou muset být v každém vstupu do obchodu zadarmo a ještě uvnitř vše s 30%ní slevou, v Rakousku to tak shodou okolností začíná už nabízet Lidl nebo Metro, řekl bych samozřejmost.

419
# 24.01.2021, 12:08

Yurri
To ať i jsou, já pro změnu se chodím imunizovat k manželce do práce, každý den se tam vystřídá tak 30 - 50 lidí z celé republiky plus jejich mazlíci, kočky, psi a podobně, ve vzduchu tam lítá kde co, tomu nikdo nezabrání, tím udržuji kontakt s patogenními organismy , a budu mít po odložení roušek, značnou výhodu, ostatní budou z toho útoku mikroorganismů celý nemocní, takže činím takový amatérský pokus o udržení imunitního systému na dobré úrovni, na to se zapomíná, že tělo, které se neustále kryje rouškou, desinfekcí, izolací, ztrácí schopnost obrany a to že značně....:), ( když večer zavřeme, sundám roušku a kontroluju kde co, takže respiruju jak divej, dělám to od začátku pandemie, koronáč jsem přežil, rýmu taky..:D)

81
# 24.01.2021, 12:33

palma
Správně činíš, je to jediná cesta. Bylo by zajímavé zjistit o kolik procent se snížila imunita obyvatel od spuštění téhle hadrašárny.

419
# 24.01.2021, 13:03

charlie
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/otazky-vaclava-...
Jo, takhle se teda dělají statistiky, už i ministr zdravotnictví připouští, že na Covid zemřela pouze třetina z původně vykázaných úmrtí na virus... co se dozvíme, až bude za deset let po všem..:D

81
# 24.01.2021, 14:13

palma
To upozornění tam mají od prvopočátku na konci svých stránek:
Legenda: Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‑19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni.
Otázka je, jak to počítají, to je nejdůležitější.
Jestliže uvedou, že v pondělí zemřelo 150lidi na Co.,bez ohledu na to jaké byly příčiny jejich úmrtí, předpokládám, že to bude 300, kterých zemře každý den plus 150 Co. Ale takto to zcela určitě nebude, v nejlepším případě 150beznych+150 sCo+50 Covid.Takze smrt navíc ne 150, ale 50 a to je pesimistický odhad, ve skutečnosti to bude ještě míň.

305
# 24.01.2021, 20:14

palma
Na to pozor, vzhledem k mutacím nemusí prodělání Covidu v minulosti pomoci:
https://www.czechsight.cz/imunizace-proti-koronavi...

Navíc statistika mluví jasně, jen třeba na onkologické nemoci se léčí skoro 600 tisíc osob, co teprve ti, co se neléčí, ale měli by, co další vážné nemoci, podle mě je tak třetina populace riziková a pro agresivnější mutaci Covidu ideální cílová skupina, jak jsem řekl v létě, určitě to nezůstane na nejslabších důchodcích, nestraším, prostě si to myslím, že se to dá celkem čekat.

419
# 24.01.2021, 20:50

Yurri
Tak tak, a proto si myslím, že děláte docela dobře, že vyrážíte, kdy to jde, na zahradu a tam prostě makáte v slunci, mrazu dešti....tohle se sakra bude počítat...

305
# 24.01.2021, 21:19

palma
O sebe strach nemám, ale co normální lidi?

419
# 24.01.2021, 21:27

Yurri
Bohužel, s tím nic moc nenaděláte, v těchto případech , každej za sebe a svoje nejbližší, tak to nakonec dopadá, když se topíte, lezete přes svého zachránce nahoru, aby jste se nadechl a nezřídka se pak utopí zachránce, pln dobrých předsevzetí... možná se to zdá sobecké, ale není, je to přirozené.. a vrozené. Navíc mne nenapadá, jak odpovědět na vaše... a co ostatní? fakt nevím.

419
# 24.01.2021, 23:07

:DTeď mne s koronavirem pobavilo ČT 24.. jejich hláška " jsou tu ti šťastní důchodci, kteří se stačili zaregistrovat a dnes si přišli pro dávku" mne značně pobavila..:D:D:D

419
# 25.01.2021, 12:03

Na ja, zase se nám šíří nakažlivější mutace, tak to zavřem všechmo, pendleři už nas.aný, koukal jsem ráno na ČT, že se na to Němcum vy...ou, čekat každý den tři hodiny tam a tři zpátky, že vlastně tak dělají 16 ti hod. směny a sotva se vyspí.. a radši budou za míň utírat zadele našim nemocným, než tam, dobrý výsledek, pak nám vyhmátnou o víkendu mistra hniličku, paroubka a spol v hotelu jak pařej jako by nic... tahle šaškárna snad už ani nemá opodstatnění. což neznamená, že lidé neumírají a že není Covid, avšak jak říkal už Marcus Aurelius.. i se smrtí se dá žít, ale v podělaných kalhotách to není ono!;-)

81
# 25.01.2021, 12:29

Mike11
O tom, kdo je větší dezimformator, zda Blaťouch, či Seznam by se dalo polemizovat. Ovšem to nic nemění na tom, že ministr to napálil, překvapivě, a naznačil, že 5k občanů zemřelo na Covid jako jiné roky se umírá na chřipku, a 10k občanů zemřelo na odložená vyšetření, operace, psychické zdeptaní, dušení v rouskach a respirátorech, přesně, jak jsem nedavno popisoval pana Nováka.

419
# 25.01.2021, 12:36

charlie
No, ono je to ještě takhle, a vím to z Kladenské nemocnice, přijde do nemocnice pacient, bez Covid, ale z rozjetou chronickou, onkologickou či jinou diagnozou, oni si ho tam nechají, on tam chytne covid, a pak tam holt umře.. na co vlastně umřel? nebo přijde s covid, následně mu zjistí něco, o čem nevěděl, a on jim tam pak umře.. na co umřel?:!!: fakt v tom plavu!

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.