Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno ještě ojediněle slabý déšť, teploty průměrné

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

43
# 25.01.2021, 13:51

charlie
Řekl naprostý nesmysl, proto aby ,,uklidnil lidi,, a je zajímavý jak to některým skutečně stačí :D

Co neřekl je, že 91% zemřelo na Covid, pouze u zbývajících 9% je to nejasné. Pak další tisíce lidí zemřeli doma a nedostali se do statistiky.

Trocha kritického myšlení by k jeho výrokům nezaškodila. Plácá něco o autonehodách, přitom těch bylo v letošním roce historicky nejméně.
Chřipka a jiné viry taky celkem vymizeli díky opatřením proti covidu.

Já nevím, je tak těžký říct že nám umřelo 20.000 lidí, ale zbylých 99.8% populace ještě žije, takže je vše v pohodě? Proč lhát a mlžit informace? No protože to chcete slyšet, jak to Babiš se spejblem Blatným zvládá! :D

Jinak s tou chřipkou jste mimo, běžně na ni nebo v důsledku umírá 2000 lidí. U covidu to je už teď 10x tolik.

81
# 25.01.2021, 14:32

Mike11
Je to těžké pochopit. Švédové to měli od prvopočátku ve volném režimu, funkční školství, těch mrtvých mají méně, než my. Prostě jet dál, jako dřív a mrtvých by bylo míň, ani jsme to nezkusili, místo toho se tady hraje handrk s vakcínama, s testy, s pomůckami, zazděná kultura, školství, sport, pohostinství, polarizovaná společnost, bilionova sekera atd.atd.

305
# 25.01.2021, 14:51

charlie
Omyl, Švédové žádný volný režim ve skutečnosti neměli, dodržovali doporučená přísná nařízení dobrovolně, ale mají tam hodně přistěhovalců a i v Německu jim to pak díky odlišným kulturním zvyklostem určitých skupin dělalo a dělá problémy, už veřejně přiznali, že to byl poněkud chybný experiment.
Za uvedená nesmyslná opatření může jedině naše neschopná vláda, důsledky předvánočního rozvolnění jsou sakra závažné, sám Blatný přece chtěl umožnit setkávání - lidumil. Přes léto se dalo dobře připravit, teď už se jen vaří z vody a kopírují opatření z ciziny. Nechápu, jak si tak šikovný národ může nechat vládnout takové exoty o 1 jediný den navíc, mimochodem, stojí nás přes 1 mld. denně.

Jinak v Izraeli tvoří britská mutace už asi 50 % všech pozitivních a i přes očkování 200 tis. lidí denně dost hatí poctivý boj s epidemií, vážných případů vypadá, že bude díky mutaci o třetinu více a hlavně začínají být postiženy kagorie dětí 6 - 9 let, přesně o tom jsem psal minule, stačí se zamyslet nad logikou šíření viru, nepotřebujete žádná extra data ani statistiky a stejně to snadno odhadnete.

81
# 25.01.2021, 16:20

Yurri
Takže co tedy? Imunizovat, utkat se tváří v tvář s koronaviry, jako jsme to dělali doteď tisíce let a pravidelně očkovat nejohroženější...

305
# 25.01.2021, 17:16

charlie
Promořování probíhá ať chcete nebo ne, opatření ho mohou jen trochu zpomalit, s 50 % nárůstem infekčnosti musíte někde přitvrdit, moje řešení jsou spíše pozitivní motivace s časovými vstupenkami kamkoliv s přispěním nejnovějších vědeckých poznatků - viz bezbolestné mobilní odběry v každé vísce, bez účasti většiny populace to nikdy nebude fungovat. Statistiky jsou zavádějící, viz ISIN a jeho automatické vyléčení Covid pacientů po 20 dnech v nemocnicích, že je Blatný 2.liga jsem psal už někdy v listopadu, teď je to přece krásně vidět.

43
# 25.01.2021, 17:37

Očkování by mělo fungovat i proti britské mutaci a věřím, že se to brzy projeví i na datech z Izraele. Nic lepšího nemáme a já opravdu chci aby byl svět jako v roce 2019.

419
# 25.01.2021, 18:25

No, včera jsem se pobavil.. statistici z legrace spočítali kdy budeme proočkovaní, půjde-li to očkování 2x rychleji než doposud, vyšlo jim že dvěma dávkami to bude v červnu 2023, tak jen chutě do toho..

43
# 25.01.2021, 18:52

Yurri
Bohužel studie ukazují, že britská mutace je o 30 - 60% smrtelnejší. Je to dáno tím, že virus napadá buňky rychleji.

43
# 25.01.2021, 18:54

palma
Možná by stálo za to vzít recept od BioNTechu a vyrábět si podle něj vakcínu sami. Vždyť na to musí být prostředky... výroba lahviček s chemii.

305
# 25.01.2021, 19:25

Mike11
Jo sleduju, spíš mě na něm trochu mrzelo to tvrzení, že stačí pár vteřin na přenos, ne žádnejch 15 min., asi chtěl lidi vyvést z fixace na čas a je to pravda, ale prolomení imunity je přímo závislé na množství vdechnutého viru a venku je fakt jeho koncentrace okamžitě zředěná a od jara riziko oproti jakémukoliv jinému prostoru minimální.

419
# 25.01.2021, 19:37

Mike11
Tohle se vám určitě bude líbit, splnění všech snů, akorát jsem zvědav, kolik lidí to přežije a kolik podniků se pak z toho zhroutí, v pozadí vidím chaos a tak 25% nezaměstnaných, pak pujdou lidi do Strakovky a na hrad a tak podobně a bude zase nějaká ta defenestrace či tak, případně se sníží počet obyvatelstva, třeba o 60% jako za třicetileté války, a pak vyjde slunce a ti co přežijou mohou začít zase z budováním, něčeho..jo přírodní výběr bude..

305
# 25.01.2021, 20:58

palma
Lidstvo si o to úplně koledovalo, takových koronavirů jsou v záloze opravdu statisíce, to si necucám z prstu, to jsou slova vědců, příroda se lusknutím prstu ubrání obtěžujícímu hmyzu, který jí přerostl přes hlavu, korona je jenom úvod do kaskádových katastrof, které nás čekají na pozadí té zásadní klimatické.
Jako doba vhodná pro svobodné podnikání byla u nás 30 let, to je docela hodně bráno historicky, ty změny jsou v intervalech, ekonomika je zná, ale teď tam vstupují neobvyklé externality, jsou na to indexy, jako myslet si, ze vše bude dál v pohodě je fakt hodně naivní,navíc podnikání není zdaleka pro každého a u nás má špatné podmínky, opět naše blbost.

81
# 25.01.2021, 21:41

Yurri
Zatímco palma to pojal s nádechem sarkasmu, tys byl velmi syrový. Musí se ti usínat hrozně špatně, já mít v hlavě takový obraz, tak opravdu nezamhouřím oko. Neber to prosím nijak zle, není v tom žádná ironie, nebo tak...

419
# 25.01.2021, 21:46

charlie
Já to od Yurriho beru tak jak to napsal, jinak by to nebyl on, je to prostě zemité.. toť vše, ve své podstatě taky ví, kam to spěje, ono poslouchat každý den přírodu, a hledat, to leccos objasní, to znám, akorát to popíšu jinak, a o tom to je, každej po svým.;-)

305
# 25.01.2021, 22:20

charlie
Může být hůř, někteří jsou tady téměř za odměnu, ale velká většina v podstatě za trest, jen o něm neví a ti, co ví, tak neví, jak se ho zbavit, funguje to podobně jako registrace na vakcínu, čekací listina a v termínu se pak narodíte a podle předchozího života vstoupíte na tuto planetu s určitým cílem, který jste z minula nedokončil (i vícero), jinak by jste nebyl na seznamu. Je to podobné buddhismu, jenže ten se celý život chystá na smrt, ale nebyl bych takovej extrémista, ale zase soustředit se jen na sebe by bylo moc snadné, raději nebudu pokračovat, protože to sem nepatří, ale určitě je třeba precizně vyfiltrovat náboženství, současnou nepřirozenost ateismu a zároveň živočišnou touhu duše po spiritualitě, holt si každý musí vybrat, jestli bude surovým šutrem nebo vybroušeným diamantem, kde všechny plochy mají smysl, tak to chápu já, nic složitého, utrpení prostě tříbí charakter, ale musíte mít z něho možnost vyvodit ty správné závěry, ne jako naše vláda:
https://kladensky.denik.cz/zpravy_region/ve-slanem...

43
# 26.01.2021, 01:33

Yurri
Portugalsko je zajímavé, na grafu jde vidět kdy se začala šířit britská mutace. Přitom opatření tam mají stále stejné, alespoň podle Government Stringency Index

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.