Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Citelné ochlazení, teploty zůstanou kolem 14 °C, na severovýchodě i větrno

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

43
# 22.01.2021, 13:22

charlie
Vakcíny jsou nebezpečné, ale nakazit se Covidem je naprosto bezpečné, Zima by pak mohl povyprávět, jak si odpočinul na ventilátoru )))

89
# 22.01.2021, 13:31

Mike11
Ano, třeba vektorové vakcíny jsou bezpečné.:)

306
# 22.01.2021, 21:45

Přitom stačí podpořit různé fronty boje proti epidemii najednou, umožnit odběry a výtěry ze slin, kloktací testy, sekvenování viru, v každé lékárně nebo poště ty odběry zajistit nebo nejlépe rovnou mobilními týmy na místě vyhodnotit, ale ne že budou 2 na kraj, ale 2 v každé obci, strategii předražených plošných lockdownů úplně opustit, to už je měsíce pasé, spojit to s očkováním, kdy se zabijou 2 mouchy 1 ranou, klidně ať ty lidi na odběr objedou členové místních dobrovolných hasičských jednotek v patřičné ochraně, to zvládne po krátkém proškolení přece každý jouda. Od čeho krucinál tu státní správu a samosprávu máme, takový 3 králové zmáknou půl národa za týden, to je zajímavý, ale flusnout do vaty a strčit to do zkumavky je problém. Jste pozitivní, dobře tady máte zadarmo hrst kvalitních respirátorů s vit. D a když budete spolupracovat, tak vakcína bude pro celou rodinu nebo i vás dřív, prostě primitivní pozitivní motivace a lidi by šli, to přece vymyslí kdekdo, hafo nápadů nebo se nechce nebo já nevím proč?

89
# 23.01.2021, 00:12

Yurri
Proč?, třeba proto, že se nejedná o skutečnou pandemii, ale ošklivé divadlo a lockdowny jsou super nástroj, jak obytelstvo dusit a ničit. Nesmysl?, možná...

43
# 23.01.2021, 02:15

Nejedná se o skutečnou pandemii, to může napsat jenom idiot, hloupý člověk, nebo psychopat, který žije v blázinci mimo realitu.

Počet mrtvých v ČR je největší v historii státu

https://www.denik.cz/cesi-v-cislech/rekordni-umrti...

počet mrtvých v Evropě je největší od druhé světové války.

https://www.bbc.co.uk/news/uk-55631693
https://www.aa.com.tr/en/europe/netherlands-death-...

počet mrtvých v USA je větší, než za WW2.

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2020/12/...
https://www.washingtonpost.com/history/2020/11/19/...

Něco podobného zažil svět naposledy za španělské chřipky před sto lety.

Opravdu by mě zajímalo, jestli uživatel Charlie a jemu podobní mají 80 IQ, nebo si jen nechtějí připustit, že se něco jako světová pandemie mohla stát skutečností.

Data, plné nemocnice i márnice, transporty kamionů s mrtvými těly.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/z-ostravy-odjiz...

Já mám pochopení pro lidi, kteří mají jiné názory na řešení problému.
Nemám ale pochopení pro lidi, kteří to zpochybňují. Nejsou svéprávní, i malé děti si lépe uvědomují situaci. Po roce trvání pandemie je opravdu fascinující, jak někdo dokáže být zabedněný.

43
# 23.01.2021, 02:54

Když v březnu 2020 přišla epidemie do ČR, byl jsem nachlazený. Raději jsem si dal na 3 týdny karanténu. Když jsem po karanténě vyšel na nákup, centrum města bylo prázdné. V obchodě pak každý měl rukavice bez nařízení, každý si dezinfikoval ruce, každý dodržoval rozestupy, každý měl nasazenou roušku na nose. Každý se maximálně snažil se nenakazit. Virus se na jaře přestal šířit a až do léta byl klid.

Pak přišel podzim. Roušky se nosily pod nosem, venku bez roušky, dezinfekce minimum, rozestupy žádné. Že virus není nebezpečný, s tím přišel jako první Babiš a lidé ve vládě. K nim se přidalo x autorit včetně Zimy, který teď umírá na JIPu. Přišla druhá vlna a nikdo své chování nezměnil. 17.000 lidí umřelo, desítky tisíc skončili v nemocnici a mají trvalé následky , jizvy v plících, na srdci, chronickou únavu neboť virus přežívá v mozku.
Co se týče ekonomiky, ta padá stejně jako na jaře. Jen jsou navíc ti mrtvý a zdravotně poškození. Kde jsme udělali chybu, jako národ? Roušky, rozestupy, ruce a hlavně osobní zodpovědné chování.

306
# 23.01.2021, 08:12

Mike11
Ohledně počtu nadúmrtí budeme v souvislosti s Covidem hodně nad 20 tis., jestli se rozšíří ona snadněji nakažlivá varianta, tak je jasné, kam to dospěje, ale nebuďte tak kritickej, i půlka hasičů a zdravotníků není přesvědčena o benefitech očkování, ale to není z důvodu, že by věděli něco víc, jak si mylně odpírači vysvětlují. Všichni ale kritizují, ale nikdo nenavrhuje žádné řešení, nikdo si nepřizná, že se mýlí, to je hlavní chyba, ta pokora, jinak budete totiž vždycky mimo, jako premiér, jako vláda, pár vakcinologů ví víc, ale nezasazené do kontextu s jinými obory to bude vždycky guláš. Teď koukám poprvé na docela pěknou stránku, která popisuje, co jsem navrhoval v předchozím příspěvku:
https://www.iniciativa-snih.cz/doporuceni-pro-cr-s...

107
# 23.01.2021, 09:59

Takto vypadá C 19 v Austrálii pohoda,klídek,:slunce:

# 23.01.2021, 12:09

charlie
Konečně jeden rozumný názor.

500
# 23.01.2021, 12:21

Lištička
Kdyby takhle vyděšení byly naši předci, tak tu nejsme, zavřeli by se v baráku a pochcípali by hlady.. holt jsme odvykli tomu, že se v průběhu staletí vyskytují různé příležitosti, při kterých se umírá, jsme zhejčkaný a doplatíme na to.:cool:

# 23.01.2021, 12:32

palma
Palmo, je to tak jak říkáte. Já si jen přeji aby těm kovidovým mozkům už konečně něco píchli, třeba placebo /stejně to nepoznají/, ať už je od nich pokoj a nás nechají žít.

43
# 23.01.2021, 13:05

palma
To je vtipný, mluvíte o zhýčkanosti ve smyslu, že zavíráme podniky (především služby) aby se nákaza nešířila. Přitom předci žádný takový luxus jako my dnes i za lockdownu nikdy neměli.

Tak nebuďte zhýčkaný a zkuste se v době pandemie bez toho obejít.

Dáváte přednost pivu v hospodě proti zdravotnímu systému. To je opravdu fascinující, že podle vás je zhýčkaný ten, kdo se obejde bez hospody a chce raději funkční zdravotnictví.

89
# 23.01.2021, 13:19

Mike11
Krásná ukázka manipulace, rekordní úmrtí ,hmmm.
Nezohledňuješ stárnutí populace v ČR a v celé Evropě, úbytek nově narozených, akumulace lidí, kterým se díky lékům prodloužil o pár let věk a nyní musí logicky narůstat úmrtí zejména v chripkovem období, nárůst obyvatel v ČR v období r.2011-2020 o 400k, novorozenci to nebyli, takže další vzrůstající úmrtí.
https://www.czso.cz/csu/czso/pocet-obyvatel-v-lete...
A propos, idiot s IQ80 opravdu nejsem, začni konečně myslet a nechovej se jako ovečka.

43
# 23.01.2021, 13:30

A zrovna všichni umřeli během posledních 3 měsíců :D Takhle to fakt nefunguje.

500
# 23.01.2021, 13:31

Mike11
Zase manipulace, do hospody opravdu nechodím, když mne neznáte, tak mi laskavě nepřiřazujte vlastnosti a zvyky, které notabene, nemám..Akorát se nepřipose.u, sotva vystrčím hlavu ze vrat, manželka maká každý den, aby udržela firmu v chodu a tím pádem, nemáme žádný váš luxus, stát nám nedal ani korunu kvůli koronaviru, akorát tak bere daně, aby je pak poslal těm, co nedělají nic, jen sedí na zadku a mají třesavku, sotva kouknou z okna.:cool:

43
# 23.01.2021, 13:34

palma
Tak co vám vlastně vadí? Že vláda špatně kompenzuje, na tom se shodneme. To ale nic nemění na faktu, že ty věci musí být zavřený v zájmu funkčního zdravotního systému.

89
# 23.01.2021, 13:36

Mike11
Až dostarnou Husákovy děti každý rok umře standardně 200k.

43
# 23.01.2021, 13:38

charlie
Statistika takhle ale nefunguje. To se projeví v nějaké dlouhodobé úmrtnosti v řádu x let, ne během jednoho měsíce, který koreluje s počty nakažených.

500
# 23.01.2021, 13:42

Mike11
Co mi vadí? Přehnané restrikce, ať si chrání dle všeho ohrožené skupiny, důchodce s chronickými chorobami, imunosupresivní pacienty apod, myslím, že doktoři mají přehled, ..venku a vevnitř roušky, či respirátory, otevře obchody, otevře stadiony a kulturu, školy, že holt lidi mohou umřít, to mohou, třeba i na infarkt, rakovinu, mrtvici, cukrovku, obezitu, autonehodu i na covid..( mimochodem kvůli covid už umírají asi o 10% víc, zrovna včera o tom mluvil v TV onkolog) tak to je.muj táta byl z pěti dětí, dvě umřely do 12 let, jeden v 42... atd..to je jistota. Jo a eventuálně, ať se pochlapí a dají si to očkování povinné, a neschovávají se za nedobrovolnou dobrovolnost..:D

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.