Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
Mike11
Za minulý týden mají Irové nejvyšší poměr nakažených na celém světě. Dle vědecké studie z oxfordské univerzity nasbíralo Irsko v uplynulém týdnu 1 323 nových případů nemoci na milion lidí. Žádná země na světě nedisponuje horším číslem.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/v-prosinci-nejlepsi-v-...
A kde teda píšu, že jsme nejlepší na světě, rád bych se k tomu vyjádřil, proč jsem to napsal..
palma
Problém je v tom, že my si těch 1000 případů na milion držíme už od podzimu. Ani se nedá říct že by v posledních dnech na tom bylo Irsko hůře. Zvlášť pak v počtu mrtvých.
V reakci na situlaci udělalo Irsko tvrdší opatření. U nás akorát navyšujeme kapacitu pecí na spalování těl.
Mike11
https://www.bing.com/covid/local/ireland?form=C19A...
Jestliže se pohybovaly před týdnem v nových případech přes 8 tisíc, a je jich ani ne 5 milionů, pak jasně vedli, no a teď, tento týden budou ještě dopočítávat, tak jak se to dělá... nicméně nemíním vyhledávat rekordmany, rekordy padají každý den, na různých místech planety, v mnoha disciplínách, budou padat i v této.
Jo a kde jsem napsal, že jsme nejlepší?
Mike11
Jedním z největších manipulátorů jseš tady ty, a hodit špínu na diskutéra a autora v tom jsi mistr světa.
Mě zajímá, proč se zanevřelo na primární péči.
Pan Novák se necítí dobře, zajde k doktorovi, poslechne si ho, prohlídne, pošle na rentgen a zahájí léčbu, před kovidem standard, nejen u nás. Nyní, pán Novák se necítí dobře, cinkne svému doktorovi, který ho odkaze na testy, pán Novák po opakovaných telefonatech se dovolá, objedná se na test, na který jde az za nekolik dnů, mezitím se mu doma rozjíždí zápal plic, s kterým jde do fronty na test, je pozitivní a poslán domů do karantény s rozvinutým zápalem plic, v horším případě volána rychlá do nemocnice, obrázek roku 2020-21.
Mike11
Měli tam jeden den 5 tisíc, druhý den šest, pak sedm, pak osm a pak šest a tento týden budou dopočítávat.. když už se v tom chcete rýpat.. jo a kde píšu, že jsme nejlepší? Kdybych já, tohle napsal o Vás, tak se z toho pos....e a budete tu poskakovat jako jojo, jak už jsem napsal, jste takovej celej poctivej v diskusi..jdu si dát medicínu podle Yurriho návodu, to má alespoň smysl..
charlie
No vida, účinnost druhé vakcíny je pofidérní, dodávky té první váznou, a Maďaři budou očkovat tou z Číny, asi koupím tu Vámi uvedenou vnitřní desinfekci, účinné to bude minimálně stejně..
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/norsko-pfiz...
Ještě že koukám na jiné TV, než jen 24...https://cnn.iprima.cz/ockovani-proti-covid-19-muze...
Očkování proti covidu může být podle norské studie rizikové pro seniory starší 80 let, kteří trpí nějakým závažným onemocněním. Norský zdravotní institut to uvedl poté, co v zemi krátce po podání první dávky vakcíny zemřelo 23 lidí.
Ale jinak je to podle Mike11, uplně, ale uplně bezpečné, a každý kdo o tom pochybuje je nevzdělanec, co si neumí vyhledat ta jediná a správná data, a každá vyslovená pochybnost je zbytečná, je to prověřené, ten cca rok na to stačil, ne, když se kácí les lítaj třísky.. pardon, umírají ti, pro které to má být záchrana.. Jo, a to je to, informovat o tom, co to dělá, padni komu padni... ale to se nenosí.
Něco se totiž při testování nepovedlo.., Průměrný věk v klinických testech se pohyboval kolem 50 let, nyní se ale začíná s očkováním mnohem starších lidí.
A jeden navíc...https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/trinacti-...
palma
Jenom taková otázka, myslíte že by ti stejní lidé zvládli covid, chřipku, nachlazení nebo jiné onemocnění? Samozřejmě ne každý se může očkovat, za to ale nemůže ta konkrétní vakcína. Já vím, že vám stačí jen titulek "zabila je vakcína" který podpoří vaše antivaxer smýšlení, ale bez vakcíny by těch lidí zemřelo podstatně více.
A druhý článek to stejné. "Ochrnul jim obličej" wow zabijácká vakcína. Přičemž se dozvíte, že 13 lidem z desetitisíců a to dočasně. O tom se ví i z klinických testů.
Mike11
Aha, takže když vystoupí pan náš hlavní epidemiolog a praví, že vakcína je naprosto bezpečná, vedlejší účinky jsou banální, a v Norsku na to zemřou, byť nemocní, lidé, pak budeme vesele doporučovat očkování všem, včetně těchto lidí, a o možnosti takovéhoto konce jim neřeknem, ale napíšeme si je pak do statistiky obětí viru, a ne vakcíny, tleskám, mu, je to kus fištrona..Jak vidno, vy budete furt tvrdit, že převažují benefity, to možná, navíc nevíme, zda nebudou následky očkování za deset , dvacet let, normálně se sleduje procento srdečních , jaterních a jiných problémů a onemocnění u pokusně očkovaných, aby se to porovnalo a zkoumalo, to je v tomto případě této vakcíny zatím hozeno za hlavu,.. nu což, zatím to odskákalo pár důchodců, co podle vás, byly stejně na odpis..
palma
Vakcína je bezpečná jako všechny ostatní vakcíny.
V ČR zemřelo na covid jen 20.000 důchodců, kteří podle části této společnosti byli stejně na odpis.
Já to můžu komentovat stejným stylem
Jak se v článku uvádí, je vždy třeba vyhodnotit očkování lékařem zvlášť u 80 letého člověka ležícího na smrtelné posteli.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.