Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno ještě ojediněle slabý déšť, během dne ubývání oblačnosti

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

81
# 21.10.2020, 06:54

Yurri
?

70
# 21.10.2020, 10:07

Je to čím dál horší a budou další a další opatření, která měla být už dávno. I když se nám opatření nelíbí měla být vydána už v srpnu..
Docela zajímavé čísla jsem se dočetla, v roce 2018 zemřelo dohromady v ČR 100.000 lidí.. jsem vůbec netušila.
Na plicní onemocnění zemřelo přes 8000 lidí.. taky velmi zajímavé
Na chřipku teď nevím jestli rok 2019 nebo 2018, zemřelo 1500 lidí.
Také jsem se dočetla , že cca 90% zemřelých jsou důchodci..
Což mě asi rozčiluje nejvíc.. Jak dlouho vláda tvrdí,že se musí hlavně o tyto lidi postarat, čísla uvádí pravý opak.
V nemocnicích jsou i třeba zdraví pacienti,kteří už nemají příznaky,ale "musejí "tam být proože jsou stále pozitivní a zabírají kolem 45% lůžek "zbytečně".

43
# 21.10.2020, 10:08

charlie
Hej jasný, jen takový další průměrný rok v počtu úmrtí :D Lockdown nefunguje, protože virus se dál šíří přes zdi i přes ulici a proto ta křivka prudce spadla dolů :D

# 21.10.2020, 10:17

Mike11
Co to je za graf? Bez bližšího vysvětlení a popisku vodorovné osy tomu moc nerozumím.

Jinak nevím co je překvapivého na tom, že v ČR ročně zemře okolo 110 000 lidí. Je nás 10 milionů a logicky lidé se dožívají necelé stovky takže by to mělo být něco přes 1% lidí co ročně umře.

Prostě staří umírají to je koloběh života. Samozřejmě covid je nepříjemnost, prostě nová nemoc, která úmrtnost zvýší. Nicméně je vidět, jak jsme v 21. století zhýčkaní, když tato ještě relativně slabá nemoc nás téměř ochromí. V historii byly epidemie mnohem horších nemocí a lidstvo to přežilo. Mory vyhladily třeba 30% populace. Slavný covid "vyhladí" třeba 1% lidstva, ale při současném celosvětovém přírůstku (cca +80 mil lidí ročně) nás stejně na konci tohoto roku bude na planetě výrazně více než loni. Akorát možná ne +80 mil, ale +78 mil. Konec světa...

43
# 21.10.2020, 10:21

JohnBattler
Proč léčit rakovinu? Ušetřili bychom miliardy, vždyť stejně zemřou! :!!:

70
# 21.10.2020, 10:23

JohnBattler
No já to netušila, že je to takové číslo..i když jak píšete, je to logické ;-)
A také sdílím Váš názor,že bohužel lidé nejsou tak odolní jak to bývalo dřív

43
# 21.10.2020, 10:30

Lucina
Jojo přežijí jen odolní, tak proč se starat o ty staré slabochy? :!!: Vždyť mor nepřežilo jen 40% lidstva, hold nebyli dost odolní a můžou si za to sami. :!!:

70
# 21.10.2020, 10:33

Mike11
To říká kdo aby se o staré nikdo nepostaral???!!! Mě právě strašně štve, že stát pořád vykřikoval jak se o staré postará atd atd.. a je to vidět jak se "postaral"
Já když vidím ty chudery babičky staré jak v buse nasazují tu špinavou nechutnou roušku..Je mi z toho všeho zle...
Odolní bohužel v této době nejsou mladí, aspoň podle mého názoru.. Ven to nechodí, neotužují se.. doma přetopeno pořád..

Ale to je jen můj názor

# 21.10.2020, 10:34

Mike11
Jen poukazuju na to, že jsme jako lidstvo hrozně zpohodlněli a co by před 100 lety nikoho nevzrušovalo teď způsobí celosvětovou krizi. Ale jasně, že je dobře že nemáme mory apod. Na druhou stranu planeta není nafukovací a naše současné počty ji zatěžují zcela neúměrně, tak buď se lidstvo probere a přestane se množit a nebo třeba planeta zasáhne sama a příště přijde něco jako covid ale mnohem více smrtelnější. Covid je z pohledu všech nemocí co na planetě byly opravdu jen takový čajíček. Navíc jestli ona taky přehnaná hygiena není úplně ideální. Když budeme všechno dezinfikovat tak si naše těla odvyknou na styk s viry a bakteriemi a další generace budou mnohem více zranitelnější..
Lucina
Souhlasím s vámi. Dneska fakt mají mladí špatnou imunitu. Já jsem taky ještě relativně mladý a dříve jsem hodně trpěl na nemoci. Od doby kdy jsem se naučil se svým tělem lépe pracovat a dodržuji určité principy jsem nebyl 3 roky nemocný. Ono to jde když se chce.

43
# 21.10.2020, 10:37

Lucina
To je dost mimo téma, já tím spíš směřuju k tomu, že nežijeme ve středověku abychom nemohli dodržovat určité společenské pravidla během pandemie. On to totiž odnese ten málo odolný jedinec, který to ale nemohl ovlivnit. Je dost sobecký říct, že by stejně umřel, jen protože JÁ se nechtěl nijak omezit. Se svobodou přichází zodpovědnost.

70
# 21.10.2020, 10:43

Mike11
Já vše dodržuju a co vidím ve městě dodržují to pěkně spořádaně všichni...

43
# 21.10.2020, 10:47

Lucina
Já teda vidím velký rozdíl mezi jarem a současností. V obchodech nikdo nedělá rozestupy ve frontě, dezinfekce se snad už ani nepoužívá ( dost dobře si pamatuji to aroma v obchodním centru na jaře))) Lidé se navštěvují, používají MHD stále stejně, nosí roušku pod nosem. Chodí nakupovat každý den. Co je ale zásadní je ta sociální izolace, bez toho to nejde i přes všechny ostatní nařízení. V zásadě jsou to opatření, která nejde vymáhat a stojí na dobrovolnosti. Na to u nás každý kašle.

Dnes přijdou další opatření i když původně neměly a to právě z důvodu, že vláda monitoruje pohyb lidí a vidí, že se to moc nelepší po stránce chování.

419
# 21.10.2020, 11:09

Mike11
Tak třeba naše holky jsou dobrý příklad odolnosti, manželka je veterinářka, holky jsme od narození (po cca pěti měsících) zkrátka museli brát do ordinace, od mala tam lezly po zemi, oblizovaly kliky od dveří, někdy i zem ( tomu prostě nezabráníte), válely se tam, chytaly chlupy od všech plemen zvířat, občas nějaký peří od ptáků, promořený byly teda od shora dolů, pak šly do školky, sice měly, jak to je u dětí, zelený nudle a chrchle, ale... nepamatuju, že by byly doma s průjmem, horečkou apod. jsem rád, že mají dobrý základ.:D, musím zaklepat, covid nevím, jestli už proběhl, nic nebylo znát, a abych je hnal na test. to se na to....No a my s manželkou taky stonáme minimálně (zaklepávám na dřevo).. zkrátka, fakt si taky myslím, že ta hygiena by neměla být přehnaná..:cool:

43
# 21.10.2020, 11:33

palma
To asi jo, ale asi si nenecháš píchnout krev s HIV aby sis zlepšil imunitu :D Je spousta virů, které fakt není dobré chytit, mezi nimi je covid i chřipka. Nebylo by špatný dobrovolně dělat společenská opatření i proti chřipce.

81
# 21.10.2020, 11:39

Mike11
Týpek to vysvětlit ne?
Pokud se scénáře budou opakovat, tato teorie padá, to je jasné.

43
# 21.10.2020, 11:54

charlie
Nevysvětlil, celý článek je zavádějící. Musel bych psát hodiny v čem... Švédsko se nikdy nepromořilo, slabá chřipková epidemie neznamená, že ta další bude silná, říkat že lockdown nefunguje na základě srovnání úplně jiné země, přes 100k mrtvých navíc je hodně, ale nejde zase vzít všechny země, sečíst je a říct že to je z 320M, když ta situace byla v každé zemi jiná. Nejsme na konci roku a druhá vlna se rozjíždí. Prostě jen další zavádějící článek s nefungující analýzou.

Btw ohledně chování lidí, tady jsou data: https://www.bisop.eu/?p=305&fbclid=IwAR3f1-AYQ...

419
# 21.10.2020, 12:09

Mike11
Tohle je o něčem jiném, taky si nebudu schválně zarážet rezavý hřebík z koňského výběhu, abych zjistil, zda ještě funguje očkování (imunita) proti tetanu..ale rozhodně se nechám přeočkovat, nicméně, omývat se denně pětkrát desinfekcí, zaručí snadnou průchodnost pokožky pro infekce, neměnění roušky zaručí respirační problémy, nižší obecný příjem virů a bakterií zaručí horší a častější onemocnění.. docela začarovaný kruh, co? Jo příroda si to umí zařídit..hrajeme podle jejích not, ať se nám to líbí, nebo ne.

ota
2430
# 21.10.2020, 12:12

Mike11
Víte co, ono je to těžké, lidé ale umíraji, tak to je bylo a bude... Chápu, že je potřeba chránit každý lidský život, na druhou stranu, pokud se ty opatřeni přeženou, tak způsobí více škody než užitku. Pokud výrazně klesne ekonomika, bude méně peněz na zdravotnictví a v důsledku toho zemře spousta osob. Navíc lidé budou ta opatření dodržovat logicky stále méně, obzvlášť pokud se jim bude dařit ekonomicky hůř. V některých chudších zemích je již zcela nedodržují prostě proto, že když třeba neotevřou obchod, nebudou mít co jíst. To se nás momentálně samozřejmě netýká, ale pokud by podobná situace trvala dlouho, bude to nakonec podobné. A roušky jsou také složité, pokud by je lidé neustále měnily, tak pomáhají, jenže to téměř nikdo nedělá, místo toho si na ústech lidé nosí spoustu bakterií. K rouškám venku se snad ani nemá smysl vyjadřovat...
Pravidelné používání desinfekce vám způsobí tak akorát dermatologické problémy.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.