Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Chladno a místy sněhové přeháňky, v noci Moravě a ve Slezsku trvalé sněžení

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

306
# 10.01.2022, 16:43

palma
Podle mě vůbec v žádném rozporu nejsou, jedni poukazují jen na to, že omikronu se ani vakcinací nevyhneme a prodělání je imunitně komplexnější a druzí, že pro ohrožené má význam i 3. dávka, protože krátkodobě vyprovokuje oslabenou imunitní odpověď, což se nevylučuje. Že si z toho lidi vyvozují nějaké odporující si závěry není jejich věc a snaha p. Maďara o reakci svědčí jen o jeho zaujetí problémem, což je u vědců spíše dobře, stačila by 1 věta navíc a padli by si kolem krku, i když ta jejich sociální inteligence není občas odpovídající té znalostní (holt ji nepotřebují a netrénují a mozek je sval;-)).

22
# 10.01.2022, 18:46

řešil tu někdo přehnanou odpověď imunity (třeba při otravě krve) ? to je jak kulturista na steroidech

421
# 10.01.2022, 21:08

No mam dojem, že podívání se pravdě do očí, začíná v Anglii..https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ockovani-br...
Velká Británie by měla přestat s masovým očkováním a začít žít s koronavirem jako běžnou chřipkou, prohlásil bývalý šéf vakcinačního týmu Clive Dix. Odborní vládní poradci zatím nevidí nutnost pro čtvrtou dávku vakcíny. Vláda naznačuje, že chystá Británii uvést do nové fáze života s covidem a přesunout ji z pandemie na endemii.
Společnost by se měla navrátit do „normálu“ a žít s covidem jako „chřipkou“, myslí si Dix. Pokud jsou mladí lidé očkováni a chytí covid, měli by zůstat, jako je tomu v případě chřipky, doma a pak se vrátit do práce, až se vyléčí. „Je zbytečné dávat stále více a více vakcín lidem, kteří nebudou příliš nemocní. Měli bychom je nechat onemocnět a nechat je, ať se s tím vypořádají.“
A Španělé taky..https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/spanelsk...
Izrael taky... to je nějaká vlna tohle..:)

306
# 11.01.2022, 15:38

Už to sakra všichni přiznejte, Covid vyhrál na celé čáře a onen slogan naučit se s ním žít znamená vzdát se, protože i ta jeho oproti chřipce pomalejší mutagennost, je na farmaceutický průmysl příliš rychlá, prostě to tak je a je jedno jestli za tím někdo hledá chybějící míru ziskovosti farmaceutických gigantů apod., to už jsou spekulace:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-prvn...

421
# 11.01.2022, 16:21

No vida, koronavirus si to udělá po svém, panika už nemusí být, vakcínu, co už nefunguje ani tři měsíce si můžou napíchat ti, kteří získali závislost, no a ostatní... jako při nachlazení.. máme tam teď tři případy omicron, na obyčejném infekčním, lezu tam každou směnu, zatím nic, testy bez nálezu..tak snad si vezmeme alespoň nějaké poznatky z teho Izraela k srdci..:)
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni...
Na Kladně už se taky nedusí..teda dusí, večer, v oudolku na procházce..ten čoud je tam děsnej, zkusím to nafotit, a pak tvrdit, že je to z Londýna před třiceti lety..:D

421
# 12.01.2022, 06:51

Tak tedy nevím, proč nás imunologové a vakcinologové s očima navrch hlavy ženou, na smrt vyděšeni, na očkování, jestli je tohle fakt, pak by je měli zavřít někam na léčení panického syndromu...">https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/omikron-se-zda-byt-az-o-99-procent-mene-smrtici-nez-delta-40383595:!!:
Naši nejvyšší ovšem, ve spolupráci s TV apod, vyhrabou někde jednoho umrlce na omikron, a týden o tom budou psát, a budou chtít 100% proočkovanosti,.. nejlépe ihned..

126
# 12.01.2022, 07:19

palma
Jsem zvědavý na letní režim na hranicích. Včera jsme to bookli na 10 dní v Itálii, pevně věřím, že to do té doby kompletně padne a dáme si pravé boloňské špagety. Dvoje prázdniny jsme to fakt utáhli a objížděli jen blízé okolí, ale bouchly ve mě saze a chce to někam ven.

35
# 12.01.2022, 07:25

palma Tak to je konec. Cim ted budou hrozit a oduvodnovat opatreni, testovani, 3. davky, restrikce neockovanych? Kdyby meli koule tak to zrusi hned a necekaji az co na to zapad..
Jestli to ma opravdu o dost mensi smrtnost nez chripka, tak proc vyhazovat denne miliardy?
V Rakousku prej nestihaj zavest povine ockovani v unoru kvuli technickym problemum, to to maj asi nadobro smulu no. Ted se bude resit nerudovska otazka> kam s nimi (s vakcinami)
Po svete stovky milionu vakcin defacto uplne k nicemu, pokud je zivy omikron mozna vlastne jedina poradne funkcni vakcina :love:

421
# 12.01.2022, 09:13

Ai-kun
Další stát chce zradit Bratrstvo Covidovo...https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/plan-spanelsk...
Jen jsem zvědav, kolik nových pacientů bude mít psychiatrie, těch závislých na jehle, rouškách, a na pravidelných dávkách bude docela dost...to bude chtít posílit rozpočet ministerstva zdravotnictví..nebo zvednout daně..:D

421
# 12.01.2022, 13:36

Jsem velice rád, že se mohu tímto omluvit za šíření následujícího bludu zde na tomto fóru :
„Očkovací strategie založená na opakovaných posilujících dávkách vakcíny v původním složení pravděpodobně není vhodná nebo udržitelná,“ upozorňují odborníci.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/who-vakciny-uci...
Omlouvám se za to, že jsem to, co je výše popsáno, zde popisoval asi před měsícem, tehdy jsem tedy šířil blud, který teď šíří, bohužel jiní..:!!::D

Prohlášení skupiny tak dává za pravdu těm českým expertům, kteří rovněž vyslovili nad opakujícím se podáváním zastarávajících očkovacích látek vážné pochybnosti.

Například imunolog Vojtěch Thon soudí, že očkování dalšími dávkami může být zbytečné a dokonce nebezpečné. Také řekl, že omikron se stal přirozenou vakcínou, která chrání i před dalšími variantami covidu, takže přeočkovávat se proti němu už není fakticky třeba.

306
# 12.01.2022, 14:22

palma
Očkování má význam i nyní, ale jen pro ty s oslabenou imunitou většinou starší 65 let, kde jim nakopne imunitu na cca. 2-3 měsíce, což by jim mělo na brzkou vlnu omikronu celkem dobře vystačit.

Jinak osobně jsem o spreji do nosu mluvil už v létě a inhaluji (JUST 31 + Polar Brand Bear)po návštěvě veřejných prostor nebo v práci už od předloňska, když nic, tak obnovuje slizniční ochranu, která je důležitá.

Čeká se na aktualizaci vakcíny, sleduji to jen ve vztahu k dětem a jejich syndromu PIMS-TS, kdy i po bezpříznakovém průběhu mají děti problémy, půlka z nich srdce špatný a pak i ledviny, prej je tam možná genetická predispozice, nikdo neví proč, tam bych se měl s omikronem na pozoru, ale podle dat napadá spíše starší kolem 15-35 let (podle dat z Rakouska)

421
# 12.01.2022, 14:41

Yurri
No, ono PIMS by Omikron právě způsobovat neměl, neb, jak mi u nás teď říká pediatr, se Omikron množí dle všeho v průduškách a na sliznicích a nezasahuje plicní sklípky atd. a nepřechází dle dat, zdaleka v takové míře do krevního řečiště. Tak uvidíme co data, a zda to tak bude..A s tou vakcínou se to má tak, že budiž ještě třetí dávka pro dané skupiny ohrožených, ale čtvrtá a v tak krátkém sledu, se již jeví až nebezpečnou.

306
# 12.01.2022, 22:15

palma
Jo to souhlasí, spíš si ale Covid Omikronem jen připravuje půdu pro mutace, pro což má teď ideální období, teprve půlka zimy, ještě neřekl úplně poslední slovo (Flurona?), ale už jsem mírný optimista, vzhledem k tomu, co nás čeká ještě v budoucnu ohledně pandemií, tak je tohle ještě sranda.
https://echo24.cz/a/iWdhQ/opakovane-posilujici-dav...

421
# 13.01.2022, 14:19

Yurri
Trochu mne přečtení článku pohladilo, nikde tam ničím nestraší, střízlivý, vysvětlující..jo, jo , tak nějak. v pondělí jdu po sobotní směně na PCR test, tak uvidíme...:cool:
Ještě tak přemítám, jestli má smysl ona vyhláška, co nutí policii a spol. do povinného očkování a mají ho mít do března, to mi připadá ve světle toho, co je řečeno v článku, takřka nesmyslné a zbytečně konfrontační..
co jsem dával výše, s úspěchem dorazilo i do Českých vod.. holt kontraproduktivita neustálého opakování očkování je na světě, zadostiučinění necítím, spíše smutek, že ta ojedinělá volání před časem nebyla alespoň zkoumána z pohledu, zda v nich není zrnko pravdy...bylo..proč, proboha proč!

306
# 14.01.2022, 13:52

palma
Ta vyhláška o povinné vakcinaci je naprosto skandální a nesmyslná, armáda má myslím proočkovanost 89%, hasiči 80%, to jsou velmi vysoká čísla, zbytek nemoc prodělal a jak jasně řekl pan Petráš 1. dávka jako booster fajn, ale 2. už jim tu imunitu spíš podělá, úplně zbytečný problém ve složkách, které tu pandemii zvládají, šíření to nezabraňuje, takže z hlediska zákona ji nelze mít jako povinnou, co na tom kdo furt nechápe.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.