Yurri
Ono s těmi staršími je to o citlivosti, o rezignaci a mnoha dalších věcech, zaprvé nám chodí spousta starších i starých co prodělali kovid, neumřely, pak si přečetli že je vhodné se přeočkovat , jednou dávkou, že se násobně zvednou protilátky atd.. tak se dali tou dávkou naočkovat, (část ne, protože prodělali a nevidí tak důvod), no a co se stalo, přišla jim následně výzva na druhou dávku, tak sdělili, že jí nechtějí, rpotože prodělali a tak jak je psáno, stačí jedna dávka.. jo ty vyhrůžkya nucení ze strany systému bych vám přál slyšet interpretovaně přímo od nich, pak se nedivte, sdělí si to mezi sebou, a komunita důchodců funguje, to mi věřte.. důvěra silně nabourána, kvůli tlaku na ně., ty už těžko přesvědčíte. No a ta rezignace je o tom, že jsou přes rok víceméně izolovaní od potomků, společnosti apod. leckdy říkají, že už jim je všechno jedno, jestli umřou, jedno, jestli ne, tak to stojí taky zah...o. Mám dojem, že ti co o to stáli, jsou očkovaní, ti co o to nestojí, nepřijdou ani teď, to bude tak procento. Vemte si, přijdou s něčím do nemocnice, sestřičky i doktoři tu mají přímo nařízeno, ptát se na očkování, řeknou, dobrý můžete (nemůžete) se očkovat centrum tu máme, zavoláme tam a dojde tam sestra s vámi, nebo vám ukážeme kam.. odpověď si můžete z 99% predikovat...To není aktuální, nechci, já už to nemám zapotřebí... třeba příště..necítím se na to, atd. atd..a je to z praxe, prosím...jo, ještě je často slyšet, že sousedce, sousedovi bylo po tom moc zle..takže jedině omámit chloroformem a naočkovat, jinak řešení nevidím, to by na to museli snad navázat zvýšení důchodu, to by zabralo, ovšem to nelze, to víme všichni.
Navíc, když si pak přečtou třeba tohle, https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ockovani-na-jip/...
a přímo v článku tohle..."Dva měsíce po očkování je člověk v optimální fázi, potom jde imunita dolů. Jistě jsou tu lidé, zvláště ti starší, kteří si nevyvinuli dostatečnou imunitu do šesti měsíců, kdy by měli jít na další dávku," říká Grubhoffer.
Odborníci proto doporučují, že v dalším boji s koronavirovou nákazou je klíčové pokračovat v očkovávání rizikových skupin. Posilující dávku vakcíny už dostalo přes 115 tisíc lidí a další budou následovat. "Je třeba, aby si lidé hlídali, kdy jim uplyne šest měsíců od očkování, a šli na další dávku. Té se trochu nešťastně říká třetí dávka, ale je to spíš něco jako posílení, znásobení klesající imunity," upozorňuje molekulární biolog Bouřa.
Tak si řeknou, zda jim ty dva měsíce plného působení očkování vlastně stojí za to, nehledě, že se na počátku mělo poctivě říci, že očkovat se bude muset pernanentně, a ne říkat dvakrát a tečka. pak hledejte ztracenou důvěru navíc u staršího člověka. No a celý výstup je, aby se z toho očkovací lobby vylhala, že je nešťastné tomu říkat třetí dávka, ale je lepší tomu říkat znásobení klesající imunity...to je to co říkám, radši než přiznat, že pořádně neví co a jak, tak to okecat znásobením imunity.. to znásobení je z druhé strany taky prima výraz, kolikrát se bude ještě tedy znásobovat? Opravdu si už z toho lidi, i ti starší zčínají dělat srandu, a když si z toho lidi dělají srandu, je těžké je přesvědčit..a tím se vracíme k tomu, kdo může za to, že si tu srandu z toho začínají dělat..
Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší
Yurri
Ale zmínil, je tu už fungující motivace k očkování, totiž že testy se už nebudou proplácet.. Najednou se lidi očkují jak o život.(aniž by chápali že je to pro život). kvůli svojí peněžence a stižené možnosti zajít si tak na pivo nebo do kina.. To evidentně v nějaké míře už funguje..
Já také nemám žádný problém se prokázat potvrzením.. a nepovažuji to za problém nebo diskriminaci. Problém s tím mají ,, svobodní,, antivaxeři..
Je tu nějaká situace, která vyžaduje solidaritu a zodpovědnost.. Na ty, kteří ji nemají se holt musí použít jiné metody..
Podporovat vakcinaci a léčbu je stavění hráze? Ale jděte.. Hráze proti uvolnění restrikcí a proti zlepšení epidemiologické situace tu fanaticky staví fakt nekdo jiný...
palma
Hlavně že si umíte najít záminku, proč nemít solidaritu a odpovědnost.. proč sabotovat..Pro vás typické..
Mě také vadí diletantství naší vlády, ale nebudu kvůli tomu sabotovat a napadat všechno to dobré, co odborníci proti covidu dělají a má to nějaký smysl .
Namatláte sem kopici pseudoůvodů a hovadin, naposledy 100% pročkovanost a vymiceni covidu z povrchu planety, jako by to někdo měl opravdu za cíl..Nebo jako bych tu něco takového tvrdil já..
Jste obyčejný manipulátor a lhář...
palma
Nikoli váš požadavek, prezentoval jste to tu jako něčí sliby, nesplněné a hned si uděláte další hloupou munici..
Očkování z 90% snižuje riziko těžkého průběhu.
Z 60% omezuje další šíření viru..
To jsou fakta, se kterými nehnete, kdyby ste se pos..l..
S demagogickými antivaxerskymi idioty nemá smysl diskutovat, předkládat jim relevantní argumenty, dávat na pravou míru jejich mylné výpočty na úrovni prvního stupně základní školy..atd, atd .
Fakta a realita vás totiž nezajímají..
Máte jen svůj vylhany a vymanipulovany postoj..
Restrikce a represe cílené do fanatických antivaxerských řad jsou evidentně jedinou správnou a možnou cestou..jak vás eliminovat, eliminovat váši zhoubnou podstatu..
Tak věřím a doufám že jich bude jen přibývat!
Sabotujete úsilí lékařů a celého systému v bojí s pandemií..
jste mne rozesmál tak, že to dám na facebook, jsa očkovaný jsem antivaxer, podle vás, a už se moc těším, jak mne ty represe a restrikce namířené a cílené, eliminují, vy se takhle hezky eliminujete sám a dobrovolně, z vlastní chytrosti. Jdu sabotovat vaše vlhké sny o mé eliminaci, to je v pytli, co, zase vám to nevyšlo...
palma
Eliminují výsledky antivaxerské zhoubné činnosti, třeba zrovna na tom fb...
Ty restrikce totiž začínají sahat lidem na peníze a na jejich pohodlíčko a antivax kampaně je v ten moment přestávají zajímat.
Antivax postoj ztrácí vliv a nějak to nekoušete.
A neprecenujte se, vy tu máte vliv tak maximálně na pár pomatenych uživatelů..na nikoho jiného..
.
Já to ani psát nemusím https://nazory.aktualne.cz/komentare/misto-tecky-j...
tohle je přesně o vás, hned v úvodu článku..lidi vám to už nežerou, jak na začátku "pandemie" a to vás žere, a žrát vás to bude ještě víc..
Ano evidentně dobře napsáno, a vystihuje vás to oba dva vás i Mikeho..
Hezký pokus..
Až nato, že počet naočkovaných letí poslední týden rychle nahoru.. To vám ty hnoje přestává to naivní stádo žrát..Máte tu realitu jako vždy otočenou vzhůru nohama..
Ale to už je u vás evergreen
Stačila k tomu hrozba zatím pár restrikcí pro neočkované.. Jen tak dále a důsledněji a tvrději!
palma
Tady jsou výsledky očkovací mašinérie a TEČKY. A to mezi tzv.nakazenymi neockovanymi je spousta bez jakýchkoli příznaků, kdežto mezi očkoványmi nakaženými je jich většina s příznaky, jinak se do neděle netestovali. Od včerejšího dne se testují i očko, to budou teprve zajímavá čísla.
https://mobile.twitter.com/dostalondrej/status/1452565509602435074?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1452565509602435074%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parlamentnilisty.cz%2Farena%2Fmonitor%2F2229-ockovanych-165-prodelanych-Poslanci-to-vedi-A-vic-cisel-681468
swan1
Copak, nastavené zrcadlo vašich krásných vlastností vám nevoní? Nadto, nikde se neraduju z nízké proočkovanosti, to vám sice nedošlo, ale to není divu, zaslepenost je u vás diagnoza, říkám, a lze to dohledat, kdo se chce očkovat, ať se očkuje, ale můj názor je takový a takový, Zrovnatak jsem napsal jaká rizika nese přílišné očkování pro nebezpečné mutace viru, z toho asi pro vás plyne, že jsem to tu dal nepatřičně, radujete se z restrikcí, které možná chvíli budou fungovat, třeba to zas soud zruší, třeba ne, nicméně je o vás přesně ten článek výše, rozdělovat společnost na očkované a ty druhé, přečtěte si po sobě svoje příspěvky, pokud to v nich nevidíte, pak jste ten pravý fanatik..
Velmi pěkný, srozumitelný rozhovor, ze kterého jasně plyne, co to je covid, proč a jak mutuje, v jakém prostředí nejsnáze, v čem spočívá smysl vakcinace, zhoubnost a nesmyslnost antivax kampaní a také to, jakou hovadinou je myslet si, že nejlepší cestou k imunitě je prodělání této nemoci, protože virus proniká nejen do sliznic a dýchacího ústrojí, ale i do ostatních orgánů, včetně jater, mozku (evidentně případ uživatele palma..) kde způsobuje řadu komplikací a trvalých následků...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/epidemie-covidu...
No vida, nová, tvořící se vláda má zatím moje sympatie, zrovnoprávní ty, kteří prodělali a když třeba uzná i ty protilátky, dokonce tak dlouho, dokud je lidi budou v té dané výši mít, budu spokojen, když ne, co se dá dělat, a i ty další nápady jsou docela dobrý...https://zpravy.aktualne.cz/domaci/co-udela-nova-vl...
restrikce nejspíš zruší a nastoupí rozum a domluva, to beru.
Změny by nová vláda chtěla provést i v prokazování bezinfekčnosti obyvatel, tedy v systému známém pod zkratkou O-N-T. Ta symbolizuje očkování, prodělání nemoci a testování. Koalice Spolu uvažuje o tom, že ho rozšíří o další bod, o test na protilátky. Lidé s dostatečným množstvím protilátek by mohli být považováni za bezinfekční, přestože by nesplňovali ostatní podmínky - 180 dnů po prodělaném covidu, 14 dní od druhé dávky očkování anebo negativní test na koronavirus.
Lucina
Si najděte kolik % je v dané kategorii naočkováno a porovnejte, důležitá je i doba od aplikace vakcíny, podle mě to bude tak nějak odpovídat.
Swan1
Měl jsem na mysli pozitivní motivaci, v hospodě půjde dělat samotest, i když vláda avizovala opak, článek 16, písmeno E aktuálního opatření MZ.
Jinak aplikace ještě žádnej virus nezlikvidovala, jestli má zamezit sociálním kontaktům, tak můžou zase omezit supermarkety, obchodní centa a všechno co už dobře známe, kdyby raději každému hostovi dali sprej s Listerinem, kterej sliznici od Covidu prokazatelně sterilizuje nebo dostanete po každém 5. pivu panáka dezinfekce zdarma, povinně
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.