Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes se často ukáže slunce, zítra dorazí teplá fronta

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

81
# 23.08.2021, 18:56

Aidamko1
Vubec netvrdím, že vše co tzv.DW plodí, je pravda, je tam spousta balastu, ale zrníčka pravdy tam budou . Spíš jsem chtěl naznačit, že pokud pouhé 2 firmy vlastní téměř vše na světě, mohou si svou pravdu nastavovat jak chtějí a potřebují. A ty nemáš šanci se skutečné pravdy dohrabat.

414
# 23.08.2021, 20:11

Hledat a bez studu tady postovat své imaginární semínko ,,pravdy,, hledat v hromadě takového hnoje, jakym je cz24.news, mohou jen opravdoví zoufalci, kteří nenacházejí jinde...

81
# 23.08.2021, 20:40

swan1
Tady máš taky jednu pravdu od Duška...

Všechny ukazatele epidemie jsou v tuto chvíli zatím pozitivní. Dokonce bych řekl pozitivnější než ve srovnání s koncem minulého srpna,“ prohlásil Dušek s tím, že prý ale stále nejde o zprávu označující konec epidemie.
Parametr 1600 klinicky nemocnych obyvatel na 100k nebyl nikdy dosažen, žádná hyg.stanice epidemii nevyhlásila, přesto jsou tu skupiny, které straší a vše ovládají.
Nyní 12nakazenych(ne klinicky nemocnych), přesto epidemie trvá, dokonce na začátku října bude 193obyvatel na 100k nakažených.
Tak hlavně zase co nejvíc strašit, nelecit, nekontrolovat a neoperovat a to by bylo, aby ty mrtví nebyli.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prof...

173
# 23.08.2021, 21:10

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozdil-tu-je-ja...

Celkem zajímavá studie o průběhu Delta varianty Covidu-19 u očkovaných a nenaočkovaných.
Rozdíly jsou patrné.

Zároveň však měli očkovaní na začátku infekce stejné hodnoty Ct jako neočkovaní. Rozdíl se začal projevovat až po několika dnech. Organismus očkovaných se ve většině případů virové RNA (potažmo tedy viru samotného) evidentně zbavoval rychleji.

U velké většiny očkovaných se prakticky od prvního pozitivního testu objevily účinné tzv. neutralizační protilátky proti viru. U neočkovaných byl vzestup hladiny výrazně pomalejší, ale množství protilátek postupně rostlo samozřejmě do poměrně vysokých hodnot. Dodejme, že protilátky očkovaných byly obecně řečeno účinnější proti starším „typům“ viru než proti variantě delta, ale byly účinné i proti ní.

V článku jsou grafy. Doporučuji přečíst.

Nepochybně bude potřeba počkat na další, ještě podrobnější výsledky.
PS: Nejedná se o dezinformační web z Ruska, takže o smrti očkovaných a genocidě národů se tam nedočtete, pardon.

421
# 23.08.2021, 22:39

No, já mám protilátek na rozdávání, třetí dávka je nesmysl, navíc bych měl mít i dřeňovou pamět (imunitu), takže nač se dál očkovat..a naše děcka obdobně, volíme, že se nebudeme už očkováním zabývat. https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/jak-zjis...

421
# 24.08.2021, 10:46

charlie
doporučuji dočíst až do konce, obzvláště poslední větu, tu podepisuji...https://www.visiontimes.com/2021/08/08/israel-hosp...
Doufám, že zas nějaká pomazaná hlava neoznačí ten web za konspirační.. to bych se nasmál..:D
A docela drsně s tím koresponduje toto, to se děje pod hlavičkou EUcovid...https://www.dailymail.co.uk/news/article-9648861/E...
tady pak máte článek kde je na konci hezká tabulka, která Vám objasní, proč jsou informace o koronaviru a vakcinaci tak hezky "filtrované" a kdo má v těch kterých televizích, novinách apod. hlavní slovo.. https://fair.org/home/single-payer-and-interlockin...
A poslední dávám video, tam je jak byl dán v USA oficiální návrh na postavení odpůrců očkování na roveň teroristům, a tím jejich kriminalizaci..https://video.twimg.com/amplify_video/1426564766827376646/vid/1280x720/Lz2v9UUqDCguYZD7.mp4?tag=14

81
# 24.08.2021, 14:41

palma
Jojo, ještě nedávno dezinformace, spekulace a konspirace. Na tzv. DW by to byla i nadále lež, jako věž. Tyto informace prosakovaly už před 1,5rokem.
Včera jsem dal odkaz, proč se k nám dostávají jen ty 'spravne', notně profitrované informace. Dále proč se neléčí levnými, vyzkoušenými léky, proč lidé, kteří upozorňují na snadnou léčbu, bez vakcinace a úmrtí jsou umlčováni, dehonestováni a špiněni.

173
# 24.08.2021, 14:45

charlie
Proč ti samí lidé špiní očkované, vyhrožují jim smrtí, mluví o genocidách apod?. No ale ten váš web, který zpochybnil Holocaust je vrcholem, takže o nějakém umlčování, dehonestování apod nemluvte. No a ten web, který mluví o tom, že okupace v roce 1968 je nesmysl, to nebudu komentovat.

Doufám, že budete argumentovat dalšími bizarními weby..

Ono pokud podporujete weby, které toto píší, tak se nikdy nedohodneme.

Ono stejně se nebojte, dle těch vašich webů brzy zemřu, takže pak si můžete tyto weby plodit s radostí jak chcete.

81
# 24.08.2021, 15:03

Aidamko1
Teď si zmatlal několik věcí dohromady, mluvil jsem např. o Pekové, Beranovi, Pirkovi, Turánkovi a dalších, kteří rozhodně nešpiní očkované, nevyhrožuj jim smrtí apod. To jsme si asi nerozuměli.

3
# 24.08.2021, 15:25

Božínku, to je zase snůška nesmyslů :-)

Začnu situací v Izraeli, která je zneužívána velmi často. Zde je článek, kde je to detailně vysvětlené (jak se to počítá a jak záleží na věkových skupinách) a můžete si to přepočítat vždy podle aktuálních dat izraelského ministerstva zdravotnictví (odkazy tam najdete): https://www.covid-datascience.com/post/israeli-dat...

Sice vakcína zatím není tak úspěšná, jak se očekávalo, ale stále mají očkovaní výrazně (násobně) větší šanci přežití než neočkovaní. Izrael testuje třetí dávku vakcíny a uvidí se, jestli se to zlepší nebo ne. A tím bych to asi uzavřel. Může se ukázat, že je vakcína z dlouhodobého hlediska k ničemu, ale zatím to nevíme a víme pouze, že je stále vakcína to nejlepší, co je v současné době dostupné.

Osobně nemám ani s třetí dávkou žádný problém, očkoval jsem se kvůli cestování proti žloutence (3 dávky) a kvůli častému pohybu v přírodě jsem se nechal očkovat i proti klíšťové encefalitidě (3 dávky + každých 5 let ještě jedna dávka přeočkování). Až uvidíte člověka, který to prodělal, tak se možná necháte očkovat také. Pokud se tedy zjistí, že budou potřeba 3 dávky proti koroně (a třeba i každé dva roky přeočkovat), tak se tím nemám sebemenší problém (stejně musím chodit na preventivní prohlídky).

Další spekulativní odkazy ani nemá cenu komentovat, jeden je 13 let starý, druhý názorová spekulace a video, že by měli být odpůrci očkování na úrovni teroristů, asi také nemá cenu nějak řešit. Pokud něco takového opravdu existuje (a moc tomu nevěřím), tak prosím odkaz na ten konkrétní vládní návrh.

Nechcete se očkovat a nevěříte vakcíně, fajn, nikdo vás nenutí, jen to prosím pořád někde neroztrubujte. Známá dostala od homeopatičky kapky proti koroně (údajně jsou i proti mutaci delta), očkovat se nenechala, je to její volba, ale pořád se s tím někde nevytahuje a neukazuje všem okolo, že je očkování k ničemu a že má něco lepšího. Fakta jsou jasná, očkování funguje, vakcína se bude možná vylepšovat (možná bude třetí dávka) a kdo chce, tak se očkovat nechá. A kdo nechce, tak bude spoléhat na kapky, imunitu, atd. Co je správně nikdo neví a ukáže se to až časem. Osobně věřím spíše vědcům a lékařům (a speciálně těm izraelským), ale pořád někomu netlačím nesmyslné odkazy z dezinformačních webů...

81
# 24.08.2021, 15:47

neoen
Nechej se očkovat, nemám s tím vůbec problém, ale ať se do druhé skupiny nikdo nenavazi, neznevyhodnuje ji, ve školách nesikanuje, v zaměstnání nevyhazuje a bude všechno v nejlepším poradku.

421
# 24.08.2021, 15:49

Jsem zmaten, pročetl jsem si ten odkaz od NEONEN, najednou nejsou dosavadní postupy výpočtu úspěšnosti vakcín platné, a je potřeba to počítat jinak, než třeba před rokem, kdy vyhovoval, kvůli malé proočkovanosti jiný model.. pak mne baví, že nejdřív řekne, že je malá proočkovanost mezi mladou generací a tak nejsou dostatečně přesná data, a pak tu proočkovanost (malou) použije v tabulce a přiřadí tam vakcíně 100% účinnost..:!!: (přičemž jsem všude slyšel, že žádná vakcína není 100%)
Ale zase je sympatické, že přiznává, za jakých okolností byly minulé výsledky zkreslené, o tom jsme se tu bavily, a kdosi to nebyl schopen připustit, natož o tom diskutovat...
a děkuji NEONENOvi, že to sem dal, protože v závěru pan profesor píše...Vzhledem k drtivým důkazům, že předchozí infekce poskytuje silnou a trvalou imunitní ochranu z desítek publikovaných prací, to znamená, že neočkovaní mají silnou imunitní ochranu (možná srovnatelnou s očkovaným). a když jsme to tu s Charliem psali, byli jsme dezinformátoři..
p.s. ještě se vrátím k použitému argumentu ohledně onemocnění a očkování TBC... TBC nikdy nebylo přeočkováváno, při dostatečném množství protilátek, tamatuju si to dodnes, obdržel jsem před nástupem na střední školu ďobnutí vnější strany paže, když se mi tam za pár dní objevil pupenec, doktor prohlásil "dobrý" nemusíme očkovat...a o to mi taky jde, viz výše, po prodělání covid je imunita, ale šup očkovat, dle doktorů vaxerů imunita není..očkovat!
A pak se tam kupodivu dozvím, že hodnocení vakcín negativně ovlivňuje komordibita, tedy případy kdy zemřelí vakcinovaní měli závažná onemocnění a vlastně umřeli na ně, čili, jak to tedy je, vakcína především je měla ochránit, neochránila, tak mají být vyškrtnuti, protože prý zemřeli na něco jiného, a vakcína tak prokáže svoji účinnost.. to nevymyslíš..
pro ilustraci, kopírováno z článku..Mimochodem, dřívější zprávy o očkovaných případech v izraelských nemocnicích, kdy bylo 152 hospitalizovaných průlomových infekcí, ukázaly, že celých 40% těchto případů bylo imunokompromitováno a 96% mělo ko-morbidity včetně hypertenze (71%), cukrovky (48%), městnavého srdečního selhání (27%), chronických onemocnění ledvin a plic (24% každý), demence (19%) a rakoviny (24%). V té době prakticky žádná z aktivních závažných průlomových infekcí Delta v Izraeli nebyla u jedinců bez významných již existujících stavů.

3
# 24.08.2021, 16:30

charlie
Do nikoho jsem se nikdy nenavážel, ať si známá bere klidně homeopatika, není to můj problém. Ale vadí mi odkazy na nesmysly, kterými se odpůrci očkování snaží dokázat nějakou svoji pravdu. Očkování zatím funguje (a to je jasný fakt, můžeme diskutovat do jaké míry) a když se někdo nechce očkovat, tak prosím. Nevím u nás o žádných velkých restrikcích proti neočkovaným (a nesmysl o terorismu opravdu neberu vážně)? Nemají certifikát, ale mohou místo toho zdarma na test (stejně dnes nikdo nekontroluje ani jedno). Pravidla, která stanovují politici jsou často nesmyslná, ale to nemá cenu vůbec řešit (viz březen, kdy jsem musel jezdit nakupovat 15 km, protože jsem nemohl do vedlejšího města, které ale bylo v jiném okrese)... Soused se neočkoval, řekl mi, že do pěti let na vakcínu umřu (to má asi někde z Facebooku) a stejně s ním jdu na pivo (nebudu ho přesvědčovat a on mě také ne).

palma
Nepočítá se to jinak než před rokem (pokud ano, tak prosím odkaz) a to zejména proto, že před rokem ještě žádná vakcína nebyla. A pokud se to nyní (když je více dat) počítá podrobněji a výpočty se upřesňují, aby se z toho dalo něco usoudit, tak je to jenom dobře. Ono je jednoduché vzít dvě čísla a udělat z toho rychlý závěr. Ale když se podíváte na podrobnější data, tak z toho vyleze mnohem více zajímavých věcí (třeba, že u starších lidí imunita mizí, tak pro ně zkusíme třetí dávku). V tom článku se to počítá jasně a logicky a nevidím tam žádné zkreslení. Ale stále se to vyvíjí, jen to na příkladu jednoho státu a vakcína může opravdu za několik měsíců vyprchat a pomůže až třetí dávka (nebo také ne). Pořád se to ale vyplatí zkoušet, už jen kvůli tomu, že zatím zachraňuje mnoho životů a je to dobré i pro další pokrok u jiných nemocí...

A ano, pokud tu nemoc někdo prodělá, tak to bude asi podobné, jako kdyby byl očkován (přijde mi to logické). Těžko říci, na jak dlouho bude mít imunitu a zda je to lepší než očkování (a jak se to bude lišit u lidí s mírným průběhem a těžkým průběhem), ale k tomu probíhá určitě mnoho různých studií a časem se to bude také upřesňovat. Každopádně jsem se raději nechal očkovat (protože to nic nestojí, kromě bolesti ruky na dva dny) a nechci zkoušet to chytit neočkovaný a zahrát si genetickou ruletu. Neznám nikoho, kdo umřel na očkování, ale znám mnoho lidí komu v rodině někdo umřel na koronu (včetně mého kolegy, 45 let). Takže se možná nerozhoduji zcela objektivně, ale je mi to jedno a pořád opakuji, že kdo se nebojí, tak ať se neočkuje, ale ať nám pořád netvrdí, že očkování nefunguje, protože to prostě není pravda.

O TBC moc nevím, psal jsem o žloutence a klíšťové encefalitidě (3 dávky a vždy po 5 letech ještě přeočkování).

414
# 24.08.2021, 16:33

neoen
Obdivuji vaši vysvětlovací trpělivost..
Ale je to jako hrách na hluchou zeď..
Ano, máte samozřejmě pravdu, očkování prokazatelně funguje, snižuje těžké průběhy onemocnění i úmrtí naprosto rapidním způsobem a není náhodou, že v tom málu nových případů je suverénní většinou zastoupená nejméně očkovaná část populace, 16-35 let..Místní dezinformátoři se neštítí opravdu ničeho, používat info z tech nejhlubších dezinformačních žump, ber kde ber..
A to u soudnych lidí jaksi nezabírá, z čehož jsou tito lidé evidentně velmi, velmi nervózní..;-)

421
# 24.08.2021, 16:42

neoen
Mno, a proč potom upozorňuje na to, aby se nezapočítávaly těžké případy co jsou spojeny s jiným závažným onemocněním, oni zemřou, do statistiky zemřelých na covid jsou započítáni, ale dle něj nemají být promítnuti do statistiky která slouží jako podklad pro účinnost vakcíny? co to jako je?
No, a proč se domnívám, že to bylo počítáno v Izraeli jinak.. tedy před tím ne rokem, ale třičtvrtě rokem, kdy se to začínalo počítat, pak tak před půl rokem, před třemi měsíci, to počítali tedy správně, podle stejného mustru jako dnes, a vycházelo jim to stejně jako jinde na světě, před těmi x měsíci to tedy bylo správně, nebo špatně, pokud správně, pak je to správně i dnes, pokud špatně, pak by mne zajímalo, jaká by byla v té době správná statistika, a to v celém světě, když to bylo v číslech plus minus desetiny procenta, jako jinde ve světě..

43
# 24.08.2021, 16:56

palma
Je to potřeba zejména spočítat správně, ne jak zedník co nedochodil ZŠ. Tak to s oblibou dělají dezinformační weby a přitom odkazují na oficiální data. Proč jsou tedy dezinformační? Vždyť je to tak krásně ozdrojované. Protože to počítal zedník co nedochodil ZŠ a tomu pak odpovídá kvalita jeho výpočtu.

421
# 24.08.2021, 17:07

Mike11
Tak jak by ty zemřelé s komplikacemi počítal zedník MIKE, dal by je do té statistiky, když umřou a jsou očkovaní, nebo nedal, aby nekazili průměr? A taky je zajímavé, že dle všeho byly, až do této situace, Izraelské statistiky stejné, jako v ostatních státech, i účinnost vakcíny, a najednou, i když to počítají stále stejně, tak najednou je to špatně.. zajímavá záležitost.. že se pan profesor neozval už tehdy..:cool:

81
# 24.08.2021, 20:52

neoen
V tom se mýlíš, samozřejmě že to buzerace je. Vstup na bazén s testem(caluje návštěvník) na místě u neočkovaných, ockovaní nemusí, proč?, v obou případech mohou být nakažení, mohou nakazit, nechápu tu logiku. To samé vstup do některých podniků, bez laboratorního vyšetření, nebo očkování té v mnoha podnicích do práce nepustí!!!, opět, proč?, zase v obou případech stejnou virovou nálož roznáší jak ockov.tak neockovany.
Ještě horší nápad připravili ve školách od září, očkovaný žák bez testů, roušek, respirátorů, neockovany, pokud odmítne testy, tak v roušce cele vyučování, separovaný od kolektivu, zákaz zpěvu a tělocviku. A opět, očkovaný, který není testovaný, nemá ochranu, může vesele roznášet nákazu, ale neockovany bude sikanovan.To ti připadá v pohodě, žádné omezování?

421
# 24.08.2021, 21:07

charlie
Klid, vše se vrátí do starých kolejí...https://www.mix24.cz/ockovani-cesi-se-respiratoru-...
a to je už z před měsíce..i epidemiologové už o tom mluví, dneska jsem o tom někde taky četl.. takže očkování už je vlastně jen ze dvou důvodů, lehký průběh nákazy ( taky už to neplatí tak uplně) a pak obchod s vakcinami, už se mluví o očkování každoročním, dokonce v kombinaci s chřipkou... pro farma firmy, zaručený dlouhodobý kšeft..

43
# 24.08.2021, 21:15

charlie
Najednou neočkovaní a odpůrci jakýchkoliv opatření (stejná skupina lidí) volají po solidaritě :D

Očkování nás nakazí, pomoooc!! Ale vakcínu nikdy! :D

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.