Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ráno ještě ojediněle slabý déšť, během dne ubývání oblačnosti

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

419
# 22.08.2021, 21:07

charlie
No, v celé Africe mají málo případů u umřelých, a nějak zvlášť neočkují, už jsem to tu vypisoval, to není náhoda..:D, ale budou Vám tvrdit, že je to mladší populace, že nemají tolik civilizačních nemocí, že mají blbě udělané statistiky nemocných, zemřelých a že je to specifické, jak se říká.. lepší tisíc vejmluv, než se chytit za hlavu..

43
# 22.08.2021, 22:44

Tady je to zase jako na sjezdu přátel Volného bloku :D

Ale přesně tak, na testy se už nebudou tahat peníze od DP, antivaxeři si to budou muset platit sami. Za hloupost se hold platí.

419
# 23.08.2021, 07:13

charlie
To je humorný, jak vaxerům nevadí, že jim taky na ty vakcíny a testy celou dobu antivaxeři přispívali, měli by to houfně odmítat, no ne?
Jo a líbí se mi, že se vaxeři nezbaví ani respirátorů, a kupodivu asi ani testování... a taky si ho pak zaplatí... aby jim to nebylo líto..:cool:
https://www.mix24.cz/ockovani-cesi-se-respiratoru-...

81
# 23.08.2021, 09:06

palma
Mikeovi jaksi nedošlo, že v tomto cirkusu jde především o prachy, zdraví se krčí na posledním místě. Kolotoč se roztočil, pojede se dal, roušky, respiratory, testy, včelka, pořád dokola, bez ohledu na to, jaká bude situace. Už se toho nezbavíme.

70
# 23.08.2021, 09:50

Jo to je fakt super, neočkovaní si budou muset platit testy, a očkovaní se nemusí testovat, jen to můžou vesele roznášet.. Paráda, logika jak svi.... :D:D:D

ota
2430
# 23.08.2021, 11:04

Mike11
Vy si opravdu myslíte, že si to budou platit? Zajistit si “potvrzení o testu” zabere asi minutu času v pdf editoru. Jediné čeho se tím dosáhne je, že bude míň případů, protože na testy půjde mnohem méně lidí. Což se před volbami asi může hodit.

Jinak díky za relevantní reakci na prof. Berana, je dobré vědět, že je v některých oblastech trošku mimo. Na druhou stranu, “cena” od sysifosu mě nijak netrápí. Spíš mi přijde směšné, že ji tento spolek vědců udělil i rektoru UK, v poslední době, a to nejen s covidem mi přijdou poněkud mimo.
K vakcínám, sám říkáte, že to chce vycházet jen z vědecky doložených faktů, tak tady přikládám článek ke studii z Oxfordu https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ockovani-s-delt... Je tedy vidět, že tvrzení o tom, že vakcína chrání i ostatní proti přenosu není minimálně nyní vědecky potvrzeno. Proto nechápu proč bych se měl já jako zdravý člověk do 30 let očkovat. Neznám přesně počty zemřelých na Covid, ale pokud u nás v této kategorii vůbec někdo zemřel, budou to jednotky případů, podobné to bude i v kategorii do 40 let. Takže pro sebe vnímám vakcínu jako zbytečnou.

70
# 23.08.2021, 11:12

ota
Já taky do 40 beru jako zbytečnou, radši se snažím podporovat svou imunitu. Do styku s nakaženýma jsem přišla a OK vždy...
A taky mě zaráží proč pořád jen vakcína, proč se od začátku nevyvíjí ty léky ,spíš než nás "nutit" do jejich slavného očkování...

70
# 23.08.2021, 11:27

charlie
Tak nějak jsem si to myslela :(:(

43
# 23.08.2021, 14:46

ota
V počtu hospitalizací to už není tak veselé, to je za mě hlavní argument proč očkovat. Zjizvení plic přežijete, ale nejspíš už se nespraví do původního stavu. A těch rizik je mnohem více. Hlavně chybí argument proč neočkovat. Je naivní si myslet, že prodelani nemoci je lepší jak zabránit vypuknutí nemoci. Neočkované podzimní vlna sejme, jelikož už se to nebude ani moc brzdit.

ota
2430
# 23.08.2021, 14:59

Mike11
V mém okolí prodělalo covid lidí dost, nikdo žádné následky nemá. Já jsem byl 14 dní v karanténě v jedné domácnosti s 2 nemocnými nenakazil jsem se. Nikdo nebyl ani hospitalizovaný. Já se té nemoci nebojím a očkování proto nechci. Jediný argument by pro mě mohl být ochrana ostatních, ale to bohužel zdá se také příliš nefunguje. A vadí mi, že mě stát tlačí do něčeho co nepotřebuji. Pokud jsme stále svobodná společnost, jsme snad každý za své zdraví odpovědní sami.

Mimochodem testy se budou proplácet i dál, vláda to zrušila sama. Takže ani není nutné čekat pár týdnů než to zruší soud.:)

43
# 23.08.2021, 15:49

ota
tak ono se žádné očkování ani nedává nemocným lidem, že jo :D Při tuberkoloze taky 9 z 10 nemají žádné příznaky (moje okolí atd..), přesto taky bylo očkování povinné. Je moje svobodná volba platit ostatním pak hospitalizaci? Nebo v případně nutných opatřeních při zátěži na zdravotní systém se kolektivně přizpůsobit těm, kteří odmítli očkování?

ota
2430
# 23.08.2021, 16:46

Mike11
Vy máte ve svém okolí někoho kdo se nakazil tuberkulózou? :!!:
Samozřejmě že je vaše povinnost platit těmto lidem hospitalizaci. Stejně jako je moje povinnost platit zdravotní pojištění, i když zdravotní péči zatím naštěstí nepotřebuji. To bychom pak museli sledovat jestli lidé, žijí zdravě, zda nepijí moc alkoholu atd., což jsou mnohem rizikovější faktory, než vakcína na covid. Pak by se dalo samozřejmě přejít ještě na Americký systém zdravotního pojištění a komerční systém pojištění. Jestli je vám co sympatičtější, než náš systém...

81
# 23.08.2021, 17:01

Mike11
Pořád nechápeš rozdíl mezi vakcínou a genovou terapií, a rozdíl mezi dobrovolností a povinností, pokud tyto 2 věci nedokážeš rozlišit, nikdy nedojdeš k poznání:D

173
# 23.08.2021, 17:36

charlie
Proboha svatého. Opět dezinformační web, který je ostuda zde využívat na argumentaci. Web, který zpochybňuje okupaci v roce 1968. To je neuvěřitelný odpad.

https://cz24.news/vrazdeni-nevinatek-velka-britani...
Pak toto. Tenhle článek zase s bouřlivým titulkem o tom, jak vlády chystají masovou genocidu národů, budou dávat smrtící vakcínu dětem apod.
Myslím si, že genocida vypadá jinak, ale jasně genocidy v Jugoslávii, Arménu, Turecku, za Nacistického Německa a SSSR mají stejný důsledek jako vakcinace... Co to píše za blba ty články?

https://cz24.news/oracle-prva-covid-injekcia-znizu...

Toto nebudu dále komentovat. Dělá se mi zle, tenhle web snad brzy ztratí licenci.

https://cz24.news/dr-lee-merritt-covid-vakciny-nej...
Jo tak dle tohoto zase po očkování zemřeme. No tak tedy, pěkná taktika.

https://cz24.news/nove-naprosto-otresne-zjisteni-v...
A tady zase o tom, že injekce způsobí kontrolování mozku.. Tak to snad nemyslí ten web vážně, aktuálně je fakt na dně...

173
# 23.08.2021, 17:54

charlie
Web, který popřel Holocaust, mno tedy tady nepochodíte. Pokud vím, tak za popírání Holocaustu můžete skončit u soudu, klasika no.
https://www.nfnz.cz/konspiracni-server-zvedavec/
Btw ten šéf toho webu pan Stwora byl v roce 2009 odsouzen za antisemitismus..

Ono je fakt smutné, že musíte argumentovat tímto.
Achjo.

Nevím, proč ty weby vytahujete. Antivax dezinformátoři nám přejí smrt, říkají jaká bude genocida apod. No boha. Já chápu všechny normální lidi, co se nechtějí očkovat. Nechápu ale antivax dezinformátory.

Snad budou tyto weby brzy smazány. Minimálně cz24news ano.

ota
2430
# 23.08.2021, 18:19

Aidamko1
Hmm, ten web je vážně bizár. Je to pak těžké, když chcete svobodu v rozhodování o vakcíně, jste pak hned některými řazen k lidem jako je Volný. Informace z takových webů samozřejmě nemá smysl brát vážně, v tom s vámi souhlasím, i když na očkování se neshodneme.

173
# 23.08.2021, 18:28

ota
Minimálně se shodneme na tom, že očkování je vždy a bude o dobrovolnosti a nelze člověka do ničeho nutit. Nevadí mi to, že debatujeme o tom, že jsou vakcíny nebezpečné pro určitou věkovou skupinu, ale vadí mi ta forma. Dezinformační a bizarní weby prostě nemám v lásce.

Já jsem ochoten přijmou tu skutečnost, že vakcína je spíše taková "pojistka" před vážným průběhem, ale ta bizarnost, že se s ní nakazit nemůžete mě udivuje.

Osobně jsem zvědav na reakci charlieho...

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.