Tak já si tu už dneska dal 1. projev blížícího se podzimu a to zataženo nízkou oblačností do 9:30. Příští týden už mi chladnější počasí zas tak vadit nebude. Zatím to vypadá na teploty mezi 18-23 C a to je v 1. polovině září naprosto pohodové počasí. Od pátku už bude trochu méně příjemně a to 15-19 C, ale i to není v září žádný extrém a rozhodně normálnější než zítřejších 32-33 C. Ekvivalentem k zítřejšímu maximu 32 C by v podnormálu bylo pouhých 11- 12 C. A myslím, že i září půjde v šlépějích předcházejících měsíců, takže od poloviny měsíce bych očekával návrat letních teplot a zhruba týdenní vlnu veder s letními teplotami , a poté přechod k Babímu létu.
Diskuse o počasí Podzim o sobě dá vědět, v příštím týdnu se citelně ochladí
hellercz
Tak tak, už ani zítra nemá být vedro dle původních předpokladů. Ale letos teda žádné dlouho trvající tropické vedra, jak v létech minulých - teda myslím takové ty 35+ které nebraly konce, ale letos jsme si to vyžraly v podobě dusna hlavě.Ale těch tropických dnů, zase máme nejvíce Ale u daweho nech klidně jsou, aspoň Čechy a Moravu trošku dožene
Jako celek vypadá příští týden v počasí ideálně. Teploty do 25 C ve středu a ve čtvrtek. V pondělí hezky zaprší trvalými dešti tady na Ostravsku. Úterý je zatím nejisté, ale mohlo by být dopoledne ještě podmračené a v odpoledních hodinách už se začít vyjasňovat. V úterý budou pravděpodobně nejnižší teplota z celého pracovního týdne. Středa a čtvrtek se zdá slunečná a docela příjemně teplá. V pátek postupné zhoršení počasí a v sobotu a v neděli postupné ochlazování a přibývání srážek a oblačnosti. Z hlediska počasí na venkovní aktivity bude z víkendu lepší sobota se slabým deštěm nebo přeháňkami a teplotou okolo 17 C. V neděli už začne na Ostravsku pršet více a teploty půjdou pod 15 C.
No na začátku týdne In-počasí psalo, že se tento týden nevyskytne ani jeden letní den. Nedá mi to si trochu rýpnout. My tu dnes máme 26,5 °C, stále to leze nahoru a zítra by také mohl být letní den, příště to alespoň nepište s jistotou, ale raději frázi, že se nejspíš nevyskytne, teď to vypadá trochu hloupě.
Tak samozřejmě se krásně dejchá a odpoledne je chvíli příjemných 22-23, ale opravdu jen pár hodin a zbytek je hnus, jako sorry +8 ráno není nic pro mě, v autě jsem si už musel topit, tak o 10 víc a budu spokojenej, okna už musím zavírat nebo budu do týdne nucen topit i v bytě. Těch bídných 12mm je už díky slunci na volném záhonu neznatelných, slunce to vypaluje do běla, jó mejt za sebou 60mm jako naposled ve Vsetíně, tak bych si vejskal.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.