igor127 Pisu o tom, ze mam rad teploty nejakych 20-25 st.. a to je proste fakt..Vyhovuji mi.. Neco k nepochopeni..?? ? V nadmorske vysce kol 800m na Sumave, kde jsem prozil 2/3 zivota to jsou v mirnem pasu normalni letni teploty..Tricitky a petatricitky si nechte v tech nizinnych plackach.. Do hor nepatri.. Mirne klima se proste meni v subtropicke cim dal vic.. je to hnus.. Studenym frontam uz se neda ani rikat studene..kdyz se za nimi ochladi o 2 st nebo vubec.. Nehlede na prubeh pocasi pri nich.. je to dost o nicem..
Sněžník no pro moji oblast dává na 8 září 26-28st,takže realita by byla tak o 3 st více.Ale prostě žádný podzim se na východě konat nebude,chladnější jedině úterek tady...
Jakožto optimista ohledně srážek a nízkých teplot v příštím týdnu se dnes večer chystám skropit celou zahradu cca deseti kubíky vody z nádrže, páč ty srážky přece přijdou ( sucho už je v okolí takové, že jsou svěšelé listy na keřích a pozdně vysazené slunečnice za plotem u sousedů mají hlavy dolů a listy vypadají jak krepový papír)..v září okolo tak půlky měsíce očekávám nástup dlouhého babího léta,, dvakrát mi to už vyšlo s předpovědí období veder, (díky strejdovi), a tak to zkusím napotřetí ( taky díky strejdovi za předpověď)
Straky Tak tak, naopak se za tou slavnou frontu ještě oteplilo. Včera 30 nebylo a dnes už jo. Srážky samozřejmě 0, v Z půlce Čech ani nic jiného čekat nelze.
dawe Vypadá to, že na východě spadne nejvíce srážek z celé republiky, modely se na tom začínají dost shodovat a stále to tam posouvají. My podle modelů asi dost utřem, nový Aladin nám dává 1 mm.
Je zajímavé, že podle předpovědi ta fronta asi zrychlila (zrychlí), protože modely už vůbec nepočítají s vysokými teplotami na východě v pondělí, přitom to původně vypadalo, že tu dáme ještě tropy.