Diskuse o počasí Čeká nás návrat letních a postupně i tropických teplot
No, já se teď koukam na zprávy... komentátor pravil že... nová premiérka Německa řekla v Polsku že spolu musejí bojovat proti klimatu... tak přemýšlím, jak to vlastně myslela, třeba těch +40 je ještě vlastně málo..čert se v tom vyznej.. No a u mne aktuálně na zahradě +34.2.. takže vlastně všechno v normě...
dawe
Jako myslím si, že je úplně zbytečný reagovat na komentáře od dawe, protože ten člověk evidentně trpí nějakým hodně velkým mindrákem nebo nějakou lehkou psychickou chorobou. I kdyby u něho v Těšíně pršelo každej den měsíc v kuse tak bude furt mít kecy jak je to nejsušší místo v republice, no a taky samozřejmě nejteplejší, že? Nejlíp v celý střední Evropě. Opravdu by sem radši neměl nic psát, protože je to únavný si číst jak se furt opakuje dokola a dokola!!
dawe Na tu neděli nepříčítejte 4 C, protože má být okolo 20,5 C v 850 hPa, takže za vhodných podmínek bychom se tu mohli dostat nad 35 C. Zatím je v tom GFS sám a ČHMÚ pro nás teploty v neděli předpověděl téměř přesně, takže jste zbytečně psal, že podhodnocují. Všechny dny bylo o 0,5 C až 1 C víc než měli v předpovědi. Píšou kolem, takže do 1 C se dá mluvit o přesné předpovědi.
Maximgunnarsen
Že jste si kvůli tomuhle sdělení zřídil účet na in-počasí je zajisté chválihodné, pokud ovšem nechcete diskutovat o počasí,ale o Dawem, radši i zase ten účet zrušte.. , účel už splnil.Jinak tu za chvíli budeme diskutovat o Dawem a ne o počasí, to horko holt dělá svou práci precizně, koukam.
palma
Bohužel, je to tak. Protože meteorologové výstrahu před velmi vysokými teplotami prodloužili i na zítřek pro karlovarský a plzeňský kraj. V moravskoslezském kraji není ani výstraha nízkého stupně, přesto nám dawe stále tvrdí, že je u něj nejtepleji. Takže buď lžou úplně všichni a nebo nám lže dawe
Storms
Třeba nelže, třeba má jen blbej teploměr, nebo má stupnici ve Fahrenheitech a nevšiml si toho, co já vím...pocit, že bydlí ve vyjímečné lokalitě...? Já mám taky už někdy pocit, že bydlím v polopoušti, kompenzuju si to speciální výsadbou na zahradě. Když mu dnes jeden výstup připsal v jeho oblasti vyšší teploty, přiznal jsem mu to, měl radost. Stačí málo, a je spokojenej.
Frantis95
No i já pozoruju občas zajímavou věc, mám barák obklopenej ze tří stran polem, když to jednoho dne sklidí, tak v tu ránu mi za slunečného počasí vyskočí teploty o cca stupeň až stupeň a půl výš, než ukazuje stanice ve městě.., asi rozpálený vzduch od toho pole...
I nový GFS potvrzuje tu tropickou neděli na SV, ale pořád se může stát to samé, jako minulou neděli a to příchod bouřek už okolo 11,12 dopoledne, a poté bychom se tu stihli dostat sotva ke 32 C. Poté to vypadá na ochlazení až k dlouhodobému normálu nebo dokonce i lehce pod dlouhodobý normál. Teploty to tedy budou mezi 20 až 24 C. Bohužel se zdá, že na severovýchodě bude opět nejchladněji a možná půjdeme i pod 20 C v odpoledních maximech. Jinak někdy 15.7 jsem tipoval, že maximum celé vlny veder bude v Doksanech a to 36,3. Nevíte někdo jaké je prozatimní maximum od 22.7 a na které stanici to bylo?
hellercz
No, nevím, koukám na různé výstupy, dle toho typuji, že se to začne zvolna oteplovat a na příští víkend tam už modely háží zase až 32... ale je to daleko, jak říkám do čtyř dnů jim plus minus tři stupně věřim..nekoukat jen na GSF... Osobně mne to až tak nezajímá, jedu k moři, tak koukam jak tam bude a bude tam.... teplo!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.