když koukám na teploty co budou i na horách,tak chudáci lidi kolem řek.Nebudou mít klidné spaní.Toho sněhu je letos na kopcích víc jak dost.
Tady u nás určitě zima končit nebude.Březen ještě může být v zimních teplotách...uvidíme,ale nebylo by to normální.Vlastně,co je poslední roky na počasí v normě.......
Diskuse o počasí Úvod týdne zimní, potom oteplování
F4
Trochu přeháníte. Já vidím ve výhledech maxima okolo +10°C a minima okolo 0°C. Navíc ta maxima budou vždy jen na pár hodin každý den, takže celodenní průměr bude třeba 3-4 stupně to ještě není tak velký extrém jak se může zdát. Např. v Praze už je pro každý den v druhé půlce února dlouhodobá průměrná teplota nad nulou.
Takže teď si užijeme trochu toho slunce a pak doufám, že zase dorazí nějaké srážky abychom do začátku jarní sezóny měli vláhu. Samozřejmě doufám, že toto teplejší počasí zde nebude strašit např. 2 týdny, protože to už by hrozilo že příroda se předčasně a rychle probudí. V březnu ještě nějaké mrazíky budou, takže je to nežádoucí. Tak snad toto teplo bude trvat jen týden a pak se zase trochu zatáhne a ochladí. Velké mrazy si již nepřeju, ale maxima okolo 5°C by ještě závěrem února byly tak nějak normální.
palma
Vybíráte si zrovna jeden nejteplejší výstup GFS a navíc je to 9 dní daleko, takže nevěrohodné. Mnohem přesnější modely ICON a ECMWF mají na příští dny pro střední Čechy teploty max. 10. Neříkám ovšem, že to je nemožné aby zde bylo i blíže k 15°. Uvidíme.
Jinak mi přijde, že máte nějak špatně umístěné měřidlo nebo teploty nadsazujete. Zde na in-počasí je meteostanice Kladno a ta ukazuje +6,1°C a obecně jsem tu už vždy od vás četl teploty, které jsou většinou vyšší než v Praze - Libuši což je divné. Tak spíše věřím těm profesionálním stanicím. Ale možná jste jen v nějaké teplé kotlině.
JohnBattler
Ach jo, musel jsem onehdá fotit že mám na zahradě hafo sněhu, pak, že roztál, pak že mi vykvetla yuca, asi budu muset ofotit i výstup z teplot, ostatně mám čidlo jak má být, plus venkovní čidlo na řízení teploty v domě, taky na severní straně ve stínu, plus tu dneska opravdu není slunce, plus klasický teploměr, vše je ve shodě plus minus 0,3 stupně.. A ohledně těch výstupů, též jsem na začátku tady říkal, že to doufám spadne dolů, taky to pomalu padá, v původním výstupu dávali 15 stupňů, teď 14, zítra tam bude zase něco jinak, takže asi tak, že.
Ja doufám že se výstupy na příští týden změní to je naprostý děs co se tam maluje,teploty kolem 10 stupňů v únoru,a v březnu co bude 20 nebo pro zmenu -10,des.
Jsem si říkal že zima nakonec nebyla špatná aspoň pro moji lokalitu a teď se to vše takhle po....re.Ještě by to chtělo aspoň tři týdny zimní.Uvidíme no.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.