Praha Lipence dnes maximum 38,1 °C, takže nejvyšší teplota letošního roku, kupodivu vyšší než v minulých dnech. Později odpoledne vzduch schladil proud vzduchu z bouřky nad Prahou, nespadla ale ani kapka.
Frantis95 no pokud sleduješ tady tento radar tak ten je uplně mimo a měli byho vyřadit z provozu nebo ho opravit pač ukazuje totalni nesmysli kolem prahy co jakoby jde na prahu ale nespadne stoho ani kapka a ani
Na zahradě mám meteostanici Ventus 830, ale když tak vidím ostatní stanice, tak mi ta teplota přijde trochu zvláštní. V grafu je jeden výrazný výkyv okolo 3 hodiny odpo, jinak se teplota udržovala do 36,5 °C. Možná, že na čidlo na meteostanici zasvítily nějaké odražené paprsky od slunce (sklo, lesklé plochy), nebo se může jednat o chybu. Také mohl zavanout teplý vzduch z posekaných polí, jinak si ten výkyv vysvětlit neumím.
Tento týden mě nezajímá, pač jsem v práci, předtím byla ještě studená voda, že se nedalo koupat, ne+po ochlazení pod 30 a pak konečně moje oblíbená tropická koupačka, jenže pouze do pátku, tak to je teda pěkná bída
igor127 Já si jedu příští týden za vámi na Slovácko užít konečně pořádného teplíčka, tak ne že tam zase přijedu a bude pršet při +20 jako minule, teď tam nedávno prošla pod Veselím opět pořádná buřina, zlatý to kraj, tady mě už ani ty švestky nedozrajou, protože suchem spadnou.
Tak model ECMWF potvrzuje příští víkend ochlazení a to konečně na průměrné teploty pro danou roční dobu a to i v Českém Těšíně. Jinak dnes u nás 33,0 °C.