Od 30.7-31.7 to vypadá, že nastoupí tropy i bez bouřek. Velké sucho a horko. A vypadá to, že jen tak to neskončí... Zatím nevidím konec tohohle počasí, na tož nějakou níži se srážkami...
Středomořský léto se u nás prosazuje čím dál častěji a ve větší míře. Bohužel naše příroda na to není stavěná, stromy schnou až moc často, hlavně břízy a celkově solitérní stromy v nížinách to moc nezvládaj. Jistě zase přijdou vlhčí roky, ale ten trend posunu klimatických zón tu je.
Chlape, vždyť jste na Moravě skoro žádné neměli zatím Neustále bouřky a výrazně chladněji.
Jinak když už nic, tak to na GFS už má nějaký pohyb od příštího víkendu, protože ta velká tlaková výše na severu se konečně rozpadne. Snad to nepovede k situaci, že by přišlo jižní proudění
Ano, jsem si toho plně vědom. Normálně bývá situace opačná, ale podle mě se to brzy vyrovná a budou pařáky po celé republice už. Jinak pro mě je idální stav počasí kolem 20°C a cokoliv nad 25 už je pro mě utrpení, proto se těším na podzim
I jižní čechy se začínají vysušovat sice nemají už ani zelenou ale modrou a světle modrou tak na konci týdne příštího bude žlutá až oranžová ostatní oblasti na tom budou ještě hůř než teď navíc od pondělka na dlouho nebude nic ani kapka
Petr11 ...já nevím odkud máte ty informace nekonečného vedra? ...poslední běhy dávají naopak od 3.8 ochlazení a návrat k průměrným teplotám... http://www.we...0&lid=ENS&bw=
No už by se mohlo ochladit. V Praze je opravdu nesnesitelné vedro, hodil by se srpen max do 25 stupňů, ať se aspon dostanem ven takhle trpím už druhý týden zavřená doma
V pondělí se denní maxima budou pohybovat mezi 30 °C až 34 °C. Chladněji zůstane na severovýchodě, kde se očekávají teploty kolem 29 °C. V úterý naměříme většinou 32 °C až 36 °C, na severovýchodě bude opět o něco chladněji (kolem 31 °C). Největší vedra se vyskytnou ve středu.... Více >>