Diskuse o počasí Velmi vysoké teploty od 30.7.2018
Tak já teda doufám, že tento ranní výstup nevyjde. Protože po 35 C ve středu a ve čtvrtek mít jeden den 28 a potom až do pondělí nad 30. Kdyby to tak ukazoval poprvé, tak se nad tím nezastavuji, ale tento rychlý návrat teplého počasí přes víkend se ve výstupech objevuje už 2.den. A zatím co na začátku prázdnin se tropické vlny rušily a oddalovaly. Tak při této vlně veder zatím ochlazení se oddaluje a nebo alespoň zmírňuje.Dle modelů z konce července už mělo dneska být 23-25 C.
PS: Ty teploty myslím pro oblast Ostravska. Protože zde se ochlazení v pátek má projevit nejmíň spolu s jižní Moravou.
Ondra83
Pro nás zase pro změnu vypadá líp no. Pořád se to mění. Ale stále je tam zachovalé to, že se o víkendu ještě znovu oteplí.
jack
Tak jsem se podíval jen tak co věští Gfs v čase +240 hod a nebyl to pěkný pohled pro Moravu teda no. Nějaké ochlazení 16.8. To už začíná hodně připomínat i rok 2015.
až na 2-3 dny GFS maluje stále rudě.Ochlazení o 2-3-4°C je mi k prdu.Už se těším na říjen...10-15°C a pak to bude na rybách ten správný relax.Teď pruty nemá smysl tahat.Oproti jinejm místům je tu ale v noci většinou pod 20°C a i tak se nespí dobře.O suchu už ani nemluvím.Nočník světa Jablonec se stává nejsušším místem v ČR
Clanek o velmi horkych letech na Amaterske Meteorologii:
http://forum....hp?f=4&t=1698
Dobrý den, já bych se rád zeptal může být v Ostravě v pátek v noci minimum 26-27 C? Zdá se mi to totiž trochu moc, i přesto že bude ve čtvrtek okolo 35 C. Jinak výstraha na vysoké teploty pro Moravskoslezský kraj vyšla. U nás je necelých 32 C. Zítra a možná i v pátek bude okolo 34. Potom se mírně ochladí a na 2 dny se vrátí nejspíše ještě tropické teploty.Jinak už i na Ostravsku začíná pomalu žloutnout tráva.
Tomas1241980
Teploty v noci budou na pátek zřejmě velmi vysoké, protože bude extrémně teplo ve čtvrtek a na noc se zatáhne, což dost zpomalí ochlazování v noci.
Nevím, jestli na to ještě má vliv i příchozí zvlněná studená fronta tím, že přes sebou ještě "hrne" teplý vzduch
Ten aladin je fakt shit model...na zejtra ma u nas 32 i v okolí ..možná tak teplota vody na pisaku...real bude k 36. A nebo mysli v 700m nad mořem...a ctvrtek je zas pobliz 38...takže 43? je to prostě kravina nejvetsi.
Kdyby tam napsali aspon nejakou tolerancí..v jejích pripade +/- 5st.aspon
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.