Zatím to vypadá že v neděli přijde fronta od severu, která přinese srážky...kolik jich ale bude v tom se modely liší a liší se taky v tom třeba takovy model NOGAPS že nás v neděli ovlivní TN od jihu...to jen na okraj...osobně si mslím že ta níže od jihu nás neovlivní...Co myslíte tedy jaké budou srážky v neděli..a v dalších dnech?...vím že je to daleko...ale zhruba
Zhruba pred hodinou byla ve Strakonici takova chumelice,cm vlocky,bohuzel snezilo pri teplote +2°C pak pri teplote +1.5°C,tak jen poprasek a nyni vse roztal.Nejvic srazek snehovych od nedele,jinak nyni do patka do 3cm za den(nad 400 m.n.m),na horach kolem 5cm.
Tak zima už se vrací, v SZ proudění jsou přeháňky s krupkami, v Praze byla jedna před půl hodinou a asi se chystá další. Pak už srážky přejdou ve sněhové. Více jich bude na horách, ale zasněží postupně všude. Moc toho bohužel v nížinách nebude.
Musím říct že s tím sněhěm je to více a vice horší. Na neděli nebo pondělí to vypadalo tak pěkně a dneska to vypadá jen na nějaky malý podíl...doufám že aspoň útery nebo středa budou bahatější na sněhové srážky
No od pondelka nyni vypada o neco vlhkejsi vzduch od zapadu(-2 az +2,v utery 0 az +4)),tak do snezeni bude michat i dest,ale zatim to je prechodny,od stredy se ma ochlazovat.Snad to bude tak,jak to bylo jeste vcera predpovidali.To bylo nejlepsi.
No ráno to vypadá většinou hezky na těch modelech ale když příjde večer tak se to kazí je to zajímavé ,uvidíme každopádně nějaké srážky alespon v podobě přehánek by být měly ovšem trvalejší budou jen na horách podle předpovědí
tom791 JJ Tome, dolina mně problémy nedělá, ale když jsem na chajdě v Beskydech pod Lysou horou (545 mnm) a musím proházet 350 metrů mokrého sněhu, abych se dostal k cestě, tak to naštve.A není ani nálada sadit ty "kobzole" hihi.Jedeš pod kopec na Velikonoce, včer 12 plus a ráno 25 čísel mokrého sněhu.Už se mně to párkrát stalo.Takže raději vozím větší zásoby futra,abych dočkal "jara". Čau