Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno s letními teplotami, odpoledne kupovitá oblačnost, zítra ještě tepleji

Diskuse o počasí Sucho/Nesucho 2026

504
# 22.05.2026, 17:43

No, pro hraní si s grafy doporučuji tento odkaz: https://www.envidata.cz/dataAnalysis/meteoKlima/CR...
můžete si tam zadat co chcete, od kdy to chcete, jaké parametry.. sucho , deště.. apod.. až někdo něco vyplodí, ať to sem dá, já jdu zalejvat rajčata, cukety, brambory...apod. apod...jdu vytvářet hodnoty..
p.s. zatím je to tam do půlky roku 2025..

# 22.05.2026, 17:44

Troufám si tvrdit, že nadcházející léto bude hodně ostře sledované kvůli aktuálnímu suchu a suchému konci května i kvůli silnému EL NINO a tak jsem fakt zvědavý, jak to dopadne... :D

# 22.05.2026, 17:52

palma
Ten odkaz je bomba! Moc díky...

Už jsem tam našel zajímavé údaje. Takže například srážky v krajích Praha a Středočeský. Mimo loňský suchý rok bylo posledních 5 let (2020-2024) srážkově nadprůměrných - docela slušná šnůra, ovšem když se podíváme dál, tak je tam obrovská převaha nadprůměrných let od roku 2005.

Od roku 2005 do 2024 byly skoro všechny nadprůměrné - tohle už není snad normální... :D Možná člověk snáze pochopí, jak se počasí vždycky nakloní na nějakou stranu, ale je to jenom Praha a střední Čechy, celá ČR vychází více vyrovnaně...

rok 2005-2024 srážky v Praze a Středočeském kraji, zdroj: envidata
# 22.05.2026, 18:01

Trochu jsem to projel, super odkaz. Jsou to nekonečné výkyvy, ale je tendence, že jsou období a více roků po sobě s převahou vyšších/nižších srážek. Není to rovnoměrné, spíše se to střída tak po 5-10 let sušší a vlhčí roky s jasnou převahou.

# 22.05.2026, 18:12

palma
Učebnicový příklad chorobné mánie..na max..
Poslední 2-3 stránky.. Manický stav jako z učebnice psychologie..
Ono to není moc k smíchu..Ale občas se člověk holt neudrží :D:(

# 22.05.2026, 18:15

Francois
Už to přeháníte... Nevím o co Vám jde... Člověk si tu prostě v klidu diskutuje a Vy mě pořád tady z něčeho osočujete...

Francois
Právě předvádíte úplně učebnicové osočování. Pro jistotu jsem si ještě dohledal přesný význam slova:

Osočování znamená obviňovat někoho, hanit nebo očerňovat bez doložených důkazů, často přehnaně nebo nepravdivě.
Význam slova: Osočování je proces, při kterém si vymýšlíme nebo zveličujeme špatné vlastnosti či činy jiné osoby a prezentujeme je jako skutečné, čímž ji haníme nebo očerňujeme.
"

Co jste za člověka, že máte tohle zapotřebí? Vážně to sem nepatří a je to úplně mimo diskuzi...

# 22.05.2026, 18:37

mimochodem solidní bydlení v kuala lumpur už za 20000 na měsíc, takže někoho takovýho bych tam poslal, má tam 2500mm vody ročně, přes 30 a vlhkost 70% celý rok a krásně se tam dorozumí anglicky. veri gut wetr :cool:

158
# 22.05.2026, 18:55

Měli bychom založit něco jako mají fotbalisti - Česko-Moravský fotbalový svaz, tak Česko - Moravskou diskusi o suchu. Já jsem dnes sázel papriky, mokro mám do půl metru, dál nedoryju, ale prostě takhle si tady žijeme.

504
# 22.05.2026, 18:59

AuraPočasí
Jsem rád, že odkaz pomohl.. koukám, že jste i změnil názor na to sucho - nesucho, to je chválihodné a máte u mne palec nahoru, viz, citace z vašeho příspěvku "Troufám si tvrdit, že nadcházející léto bude hodně ostře sledované kvůli aktuálnímu suchu a suchému konci května"

# 22.05.2026, 19:06

Jo léto 2022 tady byla tráva jak na sahelu asi nejžlutější nejsušší vůbec, to snad letos a nikdy neuvidím už.:(:(:(

90
# 22.05.2026, 19:21

palma
My tu sucho rozhodně nemáme. Svěží zeleň kam se podíváš. V místní parku golfový green. Situace na začátku května sucho, pak výrazné zlepšení po 7mm, z kterého si chrochtame doteď. Pohoda🐒

504
# 22.05.2026, 19:31

charlie
Safra, kdo je tam správce? To po těch deštích už přerostlo, měl by to urychleně posekat..jinak hrozí pylová alergie..:D

# 22.05.2026, 21:31

palma
Tři stránky tu píše, že sucho není..
Pak napíše ,, kvůli aktuálnímu suchu,, :D
To je solidní semafor ;-)..ale tu červenou holt nevidí, což ale patří přesně k tomu, co píšu v minulém postu...Tu rozsvícenou kontrolku vidí všichni, jen dotyčný ve svém stavu ne..
Jinak ty výhledy, to je báseň, jen je poněkud teplá a suchá..
Spousta jařin ani nevzejde a co vzešlo, asi nebude mít moc cool budoucnost..

504
# 22.05.2026, 21:50

Francois
Tak... ono je to pochopitelné, je pátek, to takhle jeden dostane povolenou vycházku ( či volno na celý víkend, když si pro něj přijedou) no a při tom setkání s realitou najednou prohlédne..kuk.. jejda, ono je fakt sucho,, třeba to není beznadějný..:)
p.s. tu předpověď tu máme prakticky stejnou jak u Vás..

# 22.05.2026, 21:54

palma
Nevím no..
Je to furt celý ty roky stejný...:!!::(
Njn...

504
# 22.05.2026, 21:55

Francois
No.. já vím.. holt jsem založením velký optimista..:D

# 22.05.2026, 21:57

palma
Jj, to vy jste, to bez debat :D👍

90
# 23.05.2026, 12:37

Peter Sedlák 1
Nj. Vystřídá se mod chladno sucho s módem horko sucho. Nic hezkého. Asi jediná výhoda tohoto hnusu je nízká vlhkost, tudíž snesitelná pocitovka.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.