Francois
Jinak tady u nás jsme k 9.10. přesně na 300,6 mm srážek od začátku roku..bombastic..
p.s. a ještě teda jeden poznatek.. měřil jsem hodnoty v kohoutkové vodě na Kladně.. k vápníku se vyjadřovat nebudu, na to stačí rychlovarná konvice.... ale.. oproti měření před rokem.. máme ve vodě trojnásobné množství dusitanů oproti tomu roku dozadu.. počítám, že díky odparům, nižším průtokům a splachu hnojiv apod.. to docela stouplo.. přestávám si dělat starosti s tím, kolik dusitanů je v rychlené zelenině apod.
.. pijte vodu, je to zdravé...což mi říká......musím zakoupit nový filtr do osmózy.
Diskuse o počasí Množství srážek v roce 2026
522
# 09.10.2026, 08:58
522
# 09.10.2026, 16:40
Ehm.. aby se tu někdo nehádal..
takže..Vlastník, provozovatel vodního díla je povinen dodržovat povinnosti a podmínky za kterých bylo dílo povoleno a uvedeno do provozu a dodržovat manipulační a provozní řád. Náležitosti manipulačních a provozních řádů stanoví ministerstvo zemědělství vyhláškou"
O regulaci přehrad za sucha nebo za mimořádných dešťových srážek rozhoduje Ústřední komise pro sucho.
zdroj: Odstavec předpisu 254/2001 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon)
§ 59
Takže si to prostě jen tak na tom jihu Čech vypustili a vypouštěli, jakož i jinde..
Francois, já ti říkal... nešahej na ten čudlík..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.