Jinak, co se týče voleb, mám jasno... jedna jediná strana tady má v programu zadržení vody v krajině... Jsou to Lidovci. Ostatní strany slibují, komunikace, cyklostezky, přechody pro chodce, parkování, bydlení atd....neříkám, že to nejsou důležitá témata, v současné době ale bych je klidně upozadil..
Diskuse o počasí Množství srážek v roce 2026
TomasHouba
To je tak když někdo,, chytře,, jako rádio motá hrušky s jabkama..
Kaskáda byla postavená za nějakým účelem..
Za prvé přesně pro tohle, kvůli zásobě, aby v období sucha mohlo z Vraného téct tolik, kolik je potřeba na Prahu a dál..
Za druhé kvůli zadržování divokých jarních sněhových vod..
Jenže člověk míní ale věci v přírodě se prostě dramaticky mění..
Primárně jsem ten původní text myslel, např. ke stavu nádrže Husinec, která zásobuje pitnou vodou třeba Prachaticko. A včera byla všude informace, kam to tam došlo Někdo to tam řídí tak, že ke včerejšku tam měli 1% zásob vody, takže nic. Tohle se u tak velké nádrže, neděje ze dne na den. Navíc kousek po proudu Blanice, která zásobuje tu nádrž, stanice Zbytiny, má za poslední rok přes 470 mm srážek, za zimní sezónu cca 70 dní se SSP. Tohle je totální prohospodaření možných zásob vody. Kaskáda Vltavy, a její funkce, je asi jasná každýmu, kdo se aspoň trochu o to zajímá. Tam se to nějak řídit ještě dá, dneska došlo k rozhodnutí, že Vrané bude pouštět jen 20 m³/s, s platností klidně až do 30.4.2027, místo původních 40 m³/s, resp. 35 m³/s. Další s úpravou a snížením odtoku, je Římov u ČB, co zásobuje pitnou vodou skoro 400 tisíc obyvatel JČ. Za mně často ale už pozdní rozhodnutí. Aspoň, že dnes, nebo včera už zasedly komise na sucho, ať v JČ, v Plzeňském nebo Středočeském kraji, trochu ale s křížkem po funuse
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.