Hodně vody dnes může spadnout díky vnořené konvekci. Momentálně se nejvíce vyskytuje na západě a pak naopak na východě Moravy, tam můžou být úhrny během chvilky hodně vysoké.
Peter Sedlák 1 Za dnešek mám stejně,ale včera odpoledne mi ta silná,leč krátká přeháňka s velkými kapkami dala 1,9 mm, což by kdysi v létě nestálo za zmínku.Za solidní zálivku považuji 10 mm +,ale doba se mění.Jinak včera večer jsem slyšel 2 x zahřmění,ale být doma,tak by mi to uniklo.
ota Je to tak. Směrem na JV byla řada takových cílů, co i nějakou dobu setrvaly na místě. A hned to je rozdíl +20 mm oproti okolí. Podobně třeba Lidéřovice u Veselí n. M., kde minibuňka stála fakt na místě (aspoň podle radaru) a mají tam najednou 35 mm (viz wundermapy). My v Čelákovicích tedy měli smůlu, trvale drobounce prší. Držovice zatím jakbysmet a ani Aladin jim moc nepřeje...
TomasMost Co vy v tom Mostě jste Bohu udělali? Podle radaru pršelo dnes dopoledne snad všude okolo v Čechách... My máme zatím od rána asi 5 mm, ale jsem zvědavej na odpolední nášup.
až teď se trochu rozpršelo, celou dobu jinak jen ukapávání, to i ten ranní déšť byl podstatně silnější. směr k víkendu se ty výhledy zase trochu komplikujou. jednou tam už je léto, teď zas polopodzim a i bouřky, holt retrográdka.
TomasMost Co máte proti tomu že mám rád sucho a teplo? Vyprahlá krajina vypadá daleko lépe než nějaká bahnitá a močálová.... Dnešek suchu moc neublížil to co spadlo není nic. Bohužel to vypadá že by v neděli mohlo pršet celý den ale to je daleko....
TomasMost Bůh nedává určitě všechny mostečáky do jednoho pytle Tady krásných a nečekaných 14,4 mm dnes.. Na trávu a zahrádky gut, pod stromy, do lesa, do pramenů, potoků, řek ,strašně málo.. Tak snad v týdnu ještě něco spadne..
Vencaa Neboj, sucho z daleka nekončí. Tohle opravdu nic nevyřeší ( i když podle ČHMÚ je sucho zažehnáno). Poslední šance na něco velkého je Srpen a ten tad nikdy nezklamal. Uvidíme
Tady nějakých 12mm a ještě lehce prší. Žádný zázrak to teda není ale je to nad očekávání a vegetaci to alespoň malinko pomůže. Kolem Kutné Hory to dalo lokálně díky těm vnořeným přeháňkám skoro až 30mm, tiše závidím. Nějaká šance na déšť bude možná o víkendu jestli se to do té doby nesmaže...
Francois Tady jen 4.6mm co nebude za chvíli ani poznat,tak snad od toho víkendu sem přijde něco od severovýchodu a roztočí se další níže nad Polskem a pošle sem nějaký deště a i bouřky. Zatím to ale vypadá že ty srážky ubírají a tu níži postupně mažou.
Zde ZATÍM za dnešek 0,5 mm z mrholeni nebo slabých přehánek. Skoro zataženo, oblačnost s nízkou základnou, bezvětří. Ani se nechce věřit, že zítra touto dobou zde bude úhrn třeba 60 mm... Tak jsem zvědav kdy a jak moc to tu začne..
Delta001 Ale to všechno chce furt jeden a ten stejný. Ale stejně tyhle nemá smysl řešit snaží se jen vytočit co nejvíc lidí a mají z toho děsnou srandu.