Diskuse o počasí Jaro 2024, jaké bude?
Ai-kun
Jj,klepalo se to i u nás.
Jinak tady něco pro ty, kteří se diví, že se pořád nepropadá ten studený vzduch, Jetstream je abnormálně silný a i průměrná dopravní letadla v současné době dosahují nadzvukové rychlosti...https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rychlejsi-nez...
Čili, fakt se není co divit, že ten studený vzduch, ne a ne přijít..taky tohle hraje docela slušnou roli..
kuba
No, je teprve březen, takže ne, 25℃, je moc vysoko, ansámbly jsem zkouknul, tak to sem dávám, nicméně to docela hodně oteplalo, jestli sem ještě, potom něco studenýho foukne, tak potěš koště, nicméně, všude je opravdu tak o +2℃ nad průměr, i v předpovědích, což je dost, takže by nemuselo mrznout..každopádně zajímavá věc, s tím, že tak dlouho ani ranní mrazy..
No, když 1.1. 2023 bylo 19.6°C, tak v druhé polovině března 2024, +25°C.., asi je možný všechno už
A studený vzduch by tou dobou neměl být moc daleko...
Já si klidně tipnu, že během jara přijde nějaká obludnost, třeba teplotní rozdil v denních maximech 20-25°C během 24/48 hodin..
swan1
Určitě může být 25. Já typuji, že letos bude velmi teplý duben. Na základě aktuální situace je to celkem pravděpodobné. Vzhledem k okolnostem předpokládám, že se už nějakých výrazných nočních mrazů vyhneme. Také je možné, že už mrznout nebude, až zase třeba v listopadu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.