Jaro se blíží i v Kalifornii.. za chvíli to přijde sem.., https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-v...
Diskuse o počasí Jaro 2024, jaké bude?
kuba
Mně to příjde, že se to výrazné ochlazení zase o zhruba 2 dny odsouvá, třeba teď tam GFS má ještě v pondělí 11.3. po obědě v Brně +11°C a na úterý skokově jen +2°C, Ecák to má podobně, jen je to poslední den z jeho výhledu, takže můžeme si hodit korunou...
Jinak v následujícím týdnu máme mít nejchladnější ráno v pátek kolem nuly, což není žádná hrůza, normální březen.
charlie1
Tak ono se není čemu divit, už asi 6 týdnů je zde naprosto zablokovaná synoptika, kdy níže nad Atlantikem fučí do Evropy teplý vzduch od Z/JZ a jediným ochlazovacím faktorem je stav, kdy to sem foukne od J a vytvoří se inverze. Nyní bych počítal s tím, že dojde k zahnízdění TV nad Skandinávií a příštích 6 týdnů to sem bude fučet z východu a nespadne ani kapka, občas to bude trochu studenější a leccos zmrzne.
swan1
Bohužel včera jsem koukal na ECMWF karty a stáhly blokování Atlantiku z cca 14 ti dní v kuse na nějakých 5 dní v kuse a pak prd..a to tam bylo to blokování opakovaně, taky jsem se těšil... asi marně...vlastně to teď ukazuje spíše teplo až někam do 18.3. což už je na pováženou.. i když do poloviny května je ještě sakra daleko.. ale to se utěšuju.. asi.
Takže zase už v předstihu ( je teprve 4.3. a většinou vycházejí 5.3.) jsou na https://charts.ecmwf.int/ nové dlouhodobé předpovědi a trendy, čili jaro teplé až do léta, plus zajímavé, že Eurasiii a vnitřní Rusko to ukazuje poměrně chladné, což jsem zvědav.., ohledně srážek do dubna asi dobrý, pak tradičně mordor...nic moc srážky..El nino má lézt prudce dolů s přechodem do neutrálu někdy okolo dubna, května a pak do La Nina... toť asi vše, nějaké chladno teď na jaře z toho pro nás v žádném případě nevypadává... nicméně je to dlouhodobá prognóza, nejde o dny..
Nějako se nám ten chladný vpád vymazal, že by přece jenom byl ten Atlantik věčný? Po rekordním únoru i příjemně teplý březen, zajímavé. Stejně si myslím, že to alespoň jednou přijít musí. Ale neříkám, že tyto klidné, bezvětrné a teplé večery s 10°C už v březnu jsou k zahození.
ludvicek
U mně už réva slzí přes týden,dnes asi nejvíc,bylo 15°C,takže už je v zemi taky teplo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.