Diskuse o počasí Jaro 2024, jaké bude?
S tím ochlazením, ono je to tam už na příští sobotu, jak Ecák tak ICON a docela zas drsné, příští neděle Ecoš +5... to zas tak daleko není, GFS je velký otáčkoměr, tak uvidíme.. čhmu si jede svých 17-22, tak za pár dní tam může mít taky klidně +12..
Ale dnes fučí brutálně přes +20 jsme se ještě nedostali, včera bylo +17 a ta dubnová teplota tady nakonec skončí asi normální...
Kokos342
Když nevíš, tak nevíš..Mně sem dávali na dnešek Icon i ČHMÚ od rána jasno,max polojasno..Cos tam měl od Aladina pro Ledce nevím, a je mi to tak nějak jedno..
ČHMÚ dnes vydalo na fb zprávu, viz odkaz, že oblačnosti bude více než předpokládali, protože saharský prach a že modely s prachem neumí počítat..
Píšou tam i , že teploty kvůli tomu nepůjdou místy tak vysoko, jak se předpokládalo..
Icon mi sem dával a stále dává jasno, max polojasno, realita je od rána ale jinde..
Kokos342
Výstupy hlavních modelů se prostě s oblačností sekly.. píše o tom i ČHMÚ dnes na fb..
Aktuální výstup Aladina už je upravený dle změněných podmínek..
Asi se v ČHMÚ na vrátnici ráno někdo mrknul na oblohu a všimnul si, že jasno fakt není..
Tady je o 5°C míň, než mělo být..
Je 14 a dle predikce tu mám mít teď 18-19°C..To je celkem o parník..
Leknín
Tady taky duje ... ale aspoň ti to vysuší bažiny
Horší je že některé oblasti jsou na tom se suchem hodně zle, viz upozorneni na požáry v nové předpovědi ČHMÚ
Jinak mě to taky štve, jakmile je proudění jižních směrů, tak hned vítr a taky prach. Znečištění je na velké části ČR na 2A.
No bude fucet do středy, TV a TN jsou blízko sebe
Já tu neřešil maximální teplotu dnes odpoledne, ta nakonec vyšla, i ICONU, ale stav oblačnosti a teplotu v 10-11h dopoledne , tady u mě.. OMG
Že to tobě v Ledcích v tu chvíli štimovalo s predikcí Aladina, co s tím jako, tady v Pošumaví?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.