Yurri Jde o to, že se neshodnem.. není měření jako měření. Velkou roli hraje lokalita, okolí stanice atd.. já si zase třeba říkám, jak se muselo promítnout nové měření v radiačních štítech na místo původních teploměru v budkách.. když v budce mám i +1 °C když je jasno... Proto v zahraničí mají často stále čidla v budkách. Jasně, stále se dělá srovnávací měření.. ale i tak. V tom případě se tedy asi otepluje ještě výrazněji..
Tady aktuálně jen 1,2 stupně ale příští týden bude hůř a vypadá to že bude po úrodě všude,modely hodně ochladily a mají tam na konci příštího týdne i -3 po ránu klidně a sněhové vločky i ve středních polohách, to už se těžko změní, stačí jedna noc mráz a je po všem.
-2,7 při zemi, -1 ve 2m, ale to bylo jasné už včera, že to ,,klapne,, , vyjasnění a uklidnění větru za SF, to je tu v dubnu vždy jistota.. Dneska to odserou jen nějaké květy ve spodním patře stromů, ostatní asi až příští týden, tam to vypadá na delší chladnou epizodu...
kuba No vypadá to zatím nedobře.. holt zmrzlíci asi budou... dneska tady máme po ránu jen +2,2, což už je varování.. někde, koukám, po ránu mrzne..No naděje, že ty ranní teploty nebudou tak dole, furt ještě je, nebo by mohly být pouze krátkou dobu k ránu.. holt až to přijde....
To je teda úplně na houby ten výhled,už se tak parádně dělalo venku,člověk se na tu zahradu těší,všechno kvete a musí se udělat zase hnusně,no je pravda že jsem to více méně čekala.
charlie To nevím nevím. Když jsem se mrknul asi na 5 stanic v Roudnici, tak dnes minima 1-2°C. Podobně i v blízkých Doksanech. Okolo 5°C měla jen drátová sonda na baráku, tady v přehledu na IN-počasí, což je samozřejmě ne moc dobré řešení měření minimálních teplot
Kam se poděly ty umanuté komentáře některých tady, komentáře k podnormalnim výhledům o tom, že to ochlazení příští týden bude jestli , tak na normální dubnové teploty? A že mráz hrozí max někde v mrazovkách.. Duben, je prostě duben a teplá první dekáda nevypovídá naprosto nic o tom, jak může probíhat zbytek měsíce.. Tohle vypadá na opravdu výrazný podnormál..
swan1 Je to úplně v p*deli, prostě z*urvený klima Čr, mám obalené stromy merunku a další už jsou tam i plody a takhle jestli se splní tato předpoved tak z toho bude h*vno, už mám fakt toho dost loni to taky zmrzlo
tomášzposázaví Jj.. Ale určitě je pár oblastí, kde případné mrazíky můžou být mírnější , i když odkvetlým meruňkám stačí fakt slabý mrazík a je po nich.. Nevypadá to moc dobře pro veškeré kvetoucí ovoce.. Kéž bych se mýlil...
Přímo horko samozřejmě nebude, ale nedá se nevšimnout, že nejchladnější je pořád hlavní běh. Pokud by to šlo podle průměru (AVG bílá čára), tak ovoce u nás přežije.
tomášzposázaví Letos jsem tak někde v skrytu duše doufal, že se nám to nejhorší vyhne (pro rýpaly ne na základě zbožného přání, ale na základě faktu, že jedeme globálně nejteplejší měsíce v řadě), ale holt kritická hranice je pořád blízko.
ludvicek No, nevypadá to ani na skoro horko, a ani na teplo.. Roky, kdy v dubnu nepřijde chladná perioda jsou opravdu vzácnost. V posledních letech byl takovou výjimkou asi jen duben 2018...
swan1 Ještě vzpomínám na 2009... Ale jak říkám, letos by to s ohledem na globální teplotu nemuselo být nereálné. Akorát prostě ta trocha chladu se zřejmě většinou někde najde i v globálně horkých letech.