Tak u nás je dnešek plný zatím plný překvapení, byly jsme na okraji srážkového pásma, kde se tvořily četné přeháňky a pěkně se do nás trefovaly.. Zatím spadlo 7,2 mm. Teď se západně od nás vytvořila bouřka, zatím jsem slyšel 4 hromy.
Tak pred chvili sem sla z Bavorska bouřka, už už to vypadalo, že dojde, ale nakonec na Šumavě klasicky ekektricky chcípla.. Tak se pouze setmělo a byla jen další dnešní přeháňka..
Přeháněk je opravdu hodně a sem tam bouřka. Hodně míst v Čechách má úhrny jen z přeháňek kolem 5, 10mm/24h. Tímto stylem to pojede ještě několik dní. Např. ve středu by podle Aladina měly být doslova mraky přeháněk s úhrny lokálně kolem 15mm/den.
Takto na přeháňky bohaté období snad nikdy nepamatuji...
Dnešek je doslova Aprílový ... Chvíli sluníčko, pak zase přeháňka nebo malá bouřka a tak furt dokola. Ted' zrovna modro a Pochybuju že má toto nasvědomí nějaká bouchlá sopka.
Kde kdo vidíte jaké prudké oteplení? Já tady teda nic ve výhledech takového nevidím ...
Tak už zase slejvák z přeháňky co sem dolezla. Nečekal jsem že zrovna tohle místo trefí několik přeháňek a bouřka. Takže asi už 5. bouřka tamta a taky přímá. Jede pěkně no.
Tož.. "pěkně" je to ložené. Nejspíš už ani ta tradiční teplejší dvoudenka nebude Po nejchladnejsim dubnu za uplynule ctvrtstoleti nam kveten taky moc nepřitápí.. Jsem zvedav, kam se zařadí toto jaro jako celek...
Rozložení srážek v mé lokalitě za posledních 6 dní bylo doslova "perfektní". Žádné přívalové srážky či průtrže, zálivka jak má být. V sumě za 6 dnů to dalo rovných 70 mm. Nyní klidně pauza a za 2 týdny zase nějaký deštík
Peter Sedlák 1 Tady byla jen 1 bouřka dneska. Potom pár velmi slabých přeháněk. Srážky dnes 4,6mm. Večer potom se vytvořily i červánky. Dal jsem na in počasí pár fotek. Ty tvoje záběry blesků nemají chybu. Už se těším na léto.
Ahoj, no tak prozatím máme za sebou šest deštivých dnů. Z frontální vlny spadlo 15,9 mm, ale čekal jsem při pohledu na modely víc, takže v květnu již 54,6 mm srážek. Mimochodem řeka Bečva tu vystoupala na 1. SPA (bdělost) s maximem 273 cm a zaplavila jen cyklostezku pod mostem, nyní už pomalu klesá, i když v Beskydech stále prší dle radaru.