Diskuse o počasí Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Zachar
Nikde nic takového momentálně není, nejteplejší ansámbly jsou u +25 až do konce května. Fascinující jaro, asi nejchladnější, co pamatuju.
Nebýt neustálého větru a absolutně nerostoucích rajčat a paprik, tak by mi to ani vůbec nevadilo, příroda je nádherná, svěží, krásně zelená a +15 není už zima.
Aidamko1
Na ani kapku to pro Brno uplne nevypadá a v Rakousku-Madarsku to zesiluje (na Morave aktualne Domanin-Ořechov dokonce bouřka) a vytahuje se to vychodneji az k Vrchovine..
Ondra83
Mno, tady v sobotu 14, vcera 12 a dnes 12 a v prehankach 10 st.. K tomu vitr a je to v klidu na zimni bundu
Vsechno je sice zelene, ale taky rozkvetle a vcely, aspon tady na JZ, nemaji moc sanci letat a opylovat.. O zelenine (krom snad brambor) ani nemluvim, to je fakt špatné..
swan1
No v 8:39 když jsem to psal tak fakt zatím nespadla ani kapka. Ta intenzita je velice slabá, a navíc co mám zprávy z baráku v Žabovřeskách, tak to hlavní JM mine.
Očekává se max 5mm. Prý je to hezky blokováno.
Odpoledne budu pendlovat po městě, tak budu monitorovat.
swan1
Já bych byl nejraději kdyby nepršelo vůbec. Tenhle týden to chce aby se to pěkně vsáklo a nezůstávalo na polích, protože pak to bude k ničemu. Zítra má být dokonce polojasno, takže fajnové počasí.
5mm je pro moji oblast letos něco jak 30mm. Je to velice výjimečná hodnota, takže to by bylo taky fajn.
Zachar
+25°C se očekává koncem května a mohlo by to vyletět i na +30°C. Však uvidíte...
Ondra83
Předpovědi teploty ve 2m u ansámblů jsou hodně zkreslené, většinou o 3-5°C nižší, než ve skutečnosti.
Fakt je ten, že model GFS měl včera v poledním i večerním výstupu dvě teplé vlny od jihu, první kolem 25.5. a druhou kolem 30.5. Tato varianta by skutečně mohla vyjít a výrazně by se pak oteplilo.
Venku asi na minutku šílená průtrž mračen. Všude voda a dokonce lilo i do busu přes díry ve střeše. Dalo to více než to pásmo deště.
Dnešel tady fail. Hlavní část spadla v přeháňce.. Nejsem doma, ale tady v Žabinách to mohlo dát klidně 5mm..
Moje bydliště to lehce minulo.
Slunce se dere.
Nám se přeháňky zatím vyhýbají. To asi už nebude dlouho trvat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.