Stranik
Ondráš*
Asi jo.... Určitě to udělal GRÚ musíme vyhnat další lidi.
Predators2
Děkuji, taky Se těším na léto. Žádné mrazíky nebudou a bude hodně bouřek.
Jinak estofex má v celé ČR 50% tak snad něco bude. Vůbec se mi nelíbí postup srážek a už podle radaru to co jde z Německa KH rozbíjí na slabé kusy.
Diskuse o počasí Chladné a deštivé počasí nás čeká i příští týden.
Peter Sedlák 1
V SZ polovině Česka dnes moc přeháňek ani bouřek nebude. Fouká tu čerstvý vítr a je tak nízká vlhkost. Nicméně ráno tu už přeháňky byly a dalo nám to dalších 5,5mm.
Stav a předpokládaný vývoj ENSO:
https://www.climate.gov/news-features/blogs/enso/m...
swan1
na mě z těch vašich fotek jde také zima (duha je ovšem nádherná). Ale u nás to, s ohledem na nadmořskou výšku a polohu, rovněž není žádná sláva. Kdyby mi někdo dříve řekl, že 18. května u nás budou mít akáty pouze malá poupata, nevěřila bych mu. Co se týče zeleniny - všechno už jsme před pár dny vysázeli, vyseli. Zatím jsme měli štěstí na zatažené a relativně teplé noci, takže to roste krásně. Lezou i vyseté melouny. Trochu se bojím pátečního rána, protože i když zde asi přízemní mrazík nebude, teplomilná zelenina může nachladnout. Nejspíš to něčím přikryju. Celkově mám z tohoto jara hodně rozpačitý pocit. Je nepříjemně chladné, ale zatím to vypadá na výbornou úrodu všeho (pokud se něco nepokazí).
Zde fotka jedné z meruněk -
To u nás je pořád jen zima, pořád fouká a je sucho. Letos bude hodně krátké léto(vůbec jestli nějaké bude)
aura33
Vítr se k večeru utiší a ještě běco může přijít. Už se tak i děje.
Kokos342
Tady se to začíná pěkně kupit. Navíc nás trefí ta obří přeháňka.
Sem dorazila zdechlina a spadlo pár kapek, tady ty přeháňky moc nejedou, od pátku celkově zatím 9mm, myslím, že do konce května tu už moc nespadne.
Přeháňky jedou v typických místech, kolem hor a kde jsou kopce. Všimnul jsem si, že např. v pahorkatině Džbán asi 30-40km na západ odsud byla včera i dnes slušná bouřka i více přeháněk.
aura33
Jak se to hned rozpadá když se to blíží k nám. Za to v Německu naskakují nová jádra.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.