swan1
Těch tzv. modráků je více, u nás rostou i poměrně vzácné druhy, ale všechno to vypadá jako něco mezi kovářem, kolodějem a babkou (hřib žlutomasý), takový hřib Fechtnerův, to si člověk jen řekne, že našel takovou divnou babku a dá to do košíku, aniž by tušil, že právě spáchal trestný čin...
Jinak pro zajímavost, jedna naše lokalita, ale musí pršet, jinak se tam prd najde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bosono%C5%BEsk%C3%BD...
Diskuse o počasí Houby a houbaření v závislosti na ročním období, aktuálním počasí, oblasti, nadmořské výšce
Z týdne na týden prakricky zmizel hřib smrkový. Nalezeno už jen pár zpracovatelných kousků. Za to se čím dál častěji objevuje Hřib hnědý a žlutomasý.
Jako většinu jiných sezón se většina hub rozdala. Něco přece jen zůstává doma. Kromě mražených téměř 50 litrů sušené hřiboviny.
ROFA
Tady hřiby ještě vcelku rostou..
Čekal jsem dneska v lese už jen tu a tam nějaký ten ,, dosluhující,, kousek, ale k mému překvapení jsem nacházel i menší, mladé plodnice.
Vše zdravé, bez jediného červíka..
Jinak byl les plný suchohřibů a klouzků a dalších jedlých druhů, ty jsem ale nesbíral..
Zase jsem byl v sobotu a zase jsem našel košík a půl tašky a i bedly. Stále mně ty řízečky chutnají. Jen ty hřiby už byly všechny celkem staré ale zdravé až na pár jedinců. Žádný mladý ani malý jsem neviděl a taky zmizely i křemenáče. Asi za chvíli bude i po hřibech zvlášť po tom dnešním ranním mrazíku, ale zase úplňku a přes den i celkem teplu nevím nevím. Každopádně na další vycházku už asi nejdu protože to už nemám skoro kam dávat
ROFA
Hřib sametový roste ve všech druzích lesa, u nás třeba miluje buky, stačí jeden uprostřed smrčiny a je jich tam mraky. Ale mám místa i v čisté smrčině. Je to samostatný druh, který roste vždy až na podzim, až se ochladí. S hřibem žlutomasým se nedá kvalitativně rovnat, narozdíl od klasické "babky" patří mezi tržní druhy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.