Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Teplotní inverze zesiluje, na horách bude o víkendu +8 °C

Diskuse o počasí Jaké teploty nábídne červen 2020 ve své 2/2?

40
# 16.06.2020, 07:33

Predators2
Smazu vsechno v tematu, jj..
Chtelo by to priste ale tema zakladat s vetsi rozvahou, bez neexistujicich pojmu (treba si veci, nazvy, terminy nejdriv dohledat, overit..) neplest podnebny pas s teplotou..atd.. Pak je z toho gulas.. A po pravde, jestli v cervnu bude den s teplotou 35 st C nebo nebude, zakladat na to tema s anketou..To uz chybi jen zalozit tema o tom, jestli se dnes setmi..:D
A ten pravopis..no aspon trochu to hlidejte tady na in-pocasi, at to tu neni uplne jak ve ,,zvlášný škola,,..

1270
# 16.06.2020, 07:58

Straky
Téma určitě zbytečné není.Jo tu anketu jsem p.......přiznávám.Chápete někdo uživatelo Patricio11.Vždycky založí téma aktuální počasí - daný měsíc- a přispívá tam sám.

433
# 16.06.2020, 08:03

Predators2
Pravda, téma aktuální počasí mi připadá skoro zbytečné, ve své podstatě kopíruje mapu meteostanic na tomto webu, píše se tam jak aktuálně v daný den je či bylo, což je to samé, jako když si otevřu danou meteostanici v dané lokalitě, či zabrousím do historie stanice, no asi cítí potřebu to psát..:)

1270
# 16.06.2020, 19:06

Kokos342
Ve druhé polovině tohoto týdne se už letních teplot nedočkáme.Čekájí nás opět vydatnější srážky.Oteplení nás ovšem čeká příští týden.

306
# 16.06.2020, 19:15

Predators2
Jestli bude výstraha pro moji ORP, tak zase nic nečekám, letos klasika, na zahradě jsem po víkendu naměřil o 13 mm méně než v MB a tyhle srážky s větrem a teplotami pod +20 jsou u nás naprosto zabité, takže už se těším jen na to oteplení příští týden, tohle je na mě už fakt zima.

1270
# 17.06.2020, 10:56

Vypadá to že příští týden naměříme i tropických 30°C.Což je na tuto roční dobu úplně normální.Jestli dokonce měsíce naměříme i 35°C to je zatím ve hvězdách.Podle mě to moc nehrozí.

433
# 17.06.2020, 17:41

Predators2
No,jestli chcete okoštovat nějaké+35, tak asi tak za týden doporučuji Rusko někde okolo polárního kruhu a tak, tam to je ovšem průser, navíc to nevypadá, že tam tak bude jen jeden den..:!!:, u nás očekávám za ten týden něco okolo těch +30..

podle písničky "postavím ti schody do nebe"...
1270
# 17.06.2020, 18:51

palma
Já přímo nenávidim tyhle vedra kdy teplota šplhá k +35°C.Nejlepší teploty v létě pro mě jsou od 26°C do 32°C.Důležité je také jaká je vlhkost vzduchu.Dneska to bylo naprosto ideální.

174
# 17.06.2020, 18:59

tak to vypadá že od neděle to půjde nahoru a vypadá to že ochlazení je k nedohlednu, že by nástup stejného počasí jak minulý rok?

174
# 17.06.2020, 19:01

Predators2
je pravda že v tu sobotu bylo fakt hnusně 32C a 75% vhlkost

F4
109
# 17.06.2020, 19:04

No zatím je červen analogický k tomu z r. 2015, tak snad se to nebude opakovat. Každopádně do 23.6. bude počasí normální s nějakými srážkami a rozumnými teplotami.

# 17.06.2020, 19:27

Začíná to vypadat, že období deště a chladu se pomalu blíží ke konci a nakonec i letos si asi užijeme zase pár těch tropických dní. Minulá sobota mimo jiné přinesla na Ostravsko 1. tropický den s teplotou 31.5 C jenom pro zmínku. Teď to vypadá na průměrné až lehce podprůměrné teploty do konce týdne a příští týden to vypadá jako by chtělo nastoupit léto 2015 akorát o 1 týden dříve cca. Dle výškových poměrů v 850 hPa okolo 16 - 18 C od 24.6 to naznačuje teploty přes 30 C a k tomu navíc i docela sucho. Tenhle týden , ale také vypadal o hodně teplejší s teplotami nad 25 C, což nebylo ještě ani jeden den od soboty, tak uvidíme. Dle výškových poměrů to vypadá na letní teploty od středy a na tropy od pátku, soboty, Otázka na jak dlouho a jestli se budou vlny veder cyklicky opakovat. , nebo to bude 1 vlna veder a červenec znovu mírnější a deštivější.

1270
# 19.06.2020, 21:53

Už je téměř jisté že letos v čevnu se žádný značně tropický den nevyskytne.Navíc v polovině příštího týdne se možná nad střední Evropou usadí další TN.

F4
109
# 19.06.2020, 22:03

Predators2
Je pravda, že už to nevypadá tak hrozně jako zkraje týdne, ale pořád je tam tendence oteplování k víkendu, což mě trochu děsí. Uprostřed týdne bych bral trochu slunce, ať nežeru. Plánuji výlet. :D Každopádně už teď je jisté, že letošní červen se absolutně nedá srovnat s tím loňským.

149
# 19.06.2020, 23:04

F4
Ale, co to slyším, vy snad chcete aby bylo i hezky, když pojedete na výlet - však vy nám, na víkendy (když v týdnu prostě nemůžeme) přejete aby nesvítilo, ideálně pršelo, a tak.. :D Nemělo by být tedy naprosto stejně, jak přejete vy? :P

Jinak už by to mohlo, když začíná to léto, i trochu letně vypadat - zatím je to pořád takové neletní a nic moc, ideál 25-30 se už ovšem ale blíží, extrémy zatím v nedohlednu.

F4
109
# 20.06.2020, 09:00

igor127
Rozdíl je ale v tom, že venku na výletě nikoho neotravuji hlukem. V tom je zásadní rozdíl. Kdyby se lidé chovali venku při slunečném počasí jako lidé a ne dobytci, tak by mi to nevadilo. Stačí si vzít vhodně dovolenou.

149
# 20.06.2020, 09:06

F4
Jsou povolání, která neumožňují sí vzít tu vhodnou dovolenou na základě počasí, ale to si rozhodně vy, neuvědomujete. Dokonce jsou i taková povolání, která mají přesně celoročně rozplánované volno... Naprostá většina lidí se chová normálně, takže si zaslouží, aby v týdnu bylo nehezky a o víkendu krásně.

F4
109
# 20.06.2020, 09:11

igor127
Nechápu, proč už zase začínáte mít útočný tón. Já jsem neřekl, že nikomu nepřeji slunce o víkendu. Celopodnikové dovolené apod. si samozřejmě uvědomuji. Mě ale zajímá, jak je o víkendu u nás. Kdybychom byla jediná oblast, kde by pršelo a v celé republice bylo jasno a 30°C, tak neřeknu ani slovo. Užijte si léto, slunce, tropy, bazény a já nevím, co ještě. Klidně.
Mám pochybnosti o tom chování většiny lidí. Záleží asi hodně na osobní zkušenosti, kterou já mám špatnou. Nicméně v pracovním týdnu se paradoxně chodí ven častěji, takže nemusí být nutně nehezky, jak říkáte, a mít stále deštník.

149
# 20.06.2020, 09:19

F4
Nikdo žádný útočný ton nemá, ale jste to vy, kdo píše at je o víkendě "škaredě" a kéž by nesvítilo zas to slunce apod. Tudíž nevím, jak si to vyložit, když najednou říkáte, že jste neřekl, že někomu něco nepřejete. A zkušenost s hrstkou lidí není vypovídací hodnota o tom, jak se lidé chovají nemožně, ale chápu, v Klášterci to tak asi fakt máte, že se tam všichni chováte jak burani....A věřte, že si já rád užiji všechno to, co píšete. A mimo to, nešlo mi ani tak o celozávodní dovolenou, ale ono se dovolená ze dne na den prostě většinou tak snadno nedává, na základě počasí...Proto Vám tedy přeji, aby vám výlet vyšel podle vašich představ, bez slunce, s vydatným deštěm na nejsušším místě a byl nadmíru spokojený, jako jste dnes, když vám napršelo.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.