Predators2
Smazu vsechno v tematu, jj..
Chtelo by to priste ale tema zakladat s vetsi rozvahou, bez neexistujicich pojmu (treba si veci, nazvy, terminy nejdriv dohledat, overit..) neplest podnebny pas s teplotou..atd.. Pak je z toho gulas.. A po pravde, jestli v cervnu bude den s teplotou 35 st C nebo nebude, zakladat na to tema s anketou..To uz chybi jen zalozit tema o tom, jestli se dnes setmi..
A ten pravopis..no aspon trochu to hlidejte tady na in-pocasi, at to tu neni uplne jak ve ,,zvlášný škola,,..
Diskuse o počasí Jaké teploty nábídne červen 2020 ve své 2/2?
Straky
Téma určitě zbytečné není.Jo tu anketu jsem p.......přiznávám.Chápete někdo uživatelo Patricio11.Vždycky založí téma aktuální počasí - daný měsíc- a přispívá tam sám.
Predators2
Pravda, téma aktuální počasí mi připadá skoro zbytečné, ve své podstatě kopíruje mapu meteostanic na tomto webu, píše se tam jak aktuálně v daný den je či bylo, což je to samé, jako když si otevřu danou meteostanici v dané lokalitě, či zabrousím do historie stanice, no asi cítí potřebu to psát..
Kokos342
Ve druhé polovině tohoto týdne se už letních teplot nedočkáme.Čekájí nás opět vydatnější srážky.Oteplení nás ovšem čeká příští týden.
Predators2
Jestli bude výstraha pro moji ORP, tak zase nic nečekám, letos klasika, na zahradě jsem po víkendu naměřil o 13 mm méně než v MB a tyhle srážky s větrem a teplotami pod +20 jsou u nás naprosto zabité, takže už se těším jen na to oteplení příští týden, tohle je na mě už fakt zima.
Vypadá to že příští týden naměříme i tropických 30°C.Což je na tuto roční dobu úplně normální.Jestli dokonce měsíce naměříme i 35°C to je zatím ve hvězdách.Podle mě to moc nehrozí.
Predators2
No,jestli chcete okoštovat nějaké+35, tak asi tak za týden doporučuji Rusko někde okolo polárního kruhu a tak, tam to je ovšem průser, navíc to nevypadá, že tam tak bude jen jeden den.., u nás očekávám za ten týden něco okolo těch +30..
palma
Já přímo nenávidim tyhle vedra kdy teplota šplhá k +35°C.Nejlepší teploty v létě pro mě jsou od 26°C do 32°C.Důležité je také jaká je vlhkost vzduchu.Dneska to bylo naprosto ideální.
F4
Tak něco proDAWEho, stejně se už na to třese, budou +40! právě vyšlo!
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ev...
Začíná to vypadat, že období deště a chladu se pomalu blíží ke konci a nakonec i letos si asi užijeme zase pár těch tropických dní. Minulá sobota mimo jiné přinesla na Ostravsko 1. tropický den s teplotou 31.5 C jenom pro zmínku. Teď to vypadá na průměrné až lehce podprůměrné teploty do konce týdne a příští týden to vypadá jako by chtělo nastoupit léto 2015 akorát o 1 týden dříve cca. Dle výškových poměrů v 850 hPa okolo 16 - 18 C od 24.6 to naznačuje teploty přes 30 C a k tomu navíc i docela sucho. Tenhle týden , ale také vypadal o hodně teplejší s teplotami nad 25 C, což nebylo ještě ani jeden den od soboty, tak uvidíme. Dle výškových poměrů to vypadá na letní teploty od středy a na tropy od pátku, soboty, Otázka na jak dlouho a jestli se budou vlny veder cyklicky opakovat. , nebo to bude 1 vlna veder a červenec znovu mírnější a deštivější.
Už je téměř jisté že letos v čevnu se žádný značně tropický den nevyskytne.Navíc v polovině příštího týdne se možná nad střední Evropou usadí další TN.
Predators2
Je pravda, že už to nevypadá tak hrozně jako zkraje týdne, ale pořád je tam tendence oteplování k víkendu, což mě trochu děsí. Uprostřed týdne bych bral trochu slunce, ať nežeru. Plánuji výlet. Každopádně už teď je jisté, že letošní červen se absolutně nedá srovnat s tím loňským.
F4
Ale, co to slyším, vy snad chcete aby bylo i hezky, když pojedete na výlet - však vy nám, na víkendy (když v týdnu prostě nemůžeme) přejete aby nesvítilo, ideálně pršelo, a tak.. Nemělo by být tedy naprosto stejně, jak přejete vy? :P
Jinak už by to mohlo, když začíná to léto, i trochu letně vypadat - zatím je to pořád takové neletní a nic moc, ideál 25-30 se už ovšem ale blíží, extrémy zatím v nedohlednu.
F4
Jsou povolání, která neumožňují sí vzít tu vhodnou dovolenou na základě počasí, ale to si rozhodně vy, neuvědomujete. Dokonce jsou i taková povolání, která mají přesně celoročně rozplánované volno... Naprostá většina lidí se chová normálně, takže si zaslouží, aby v týdnu bylo nehezky a o víkendu krásně.
igor127
Nechápu, proč už zase začínáte mít útočný tón. Já jsem neřekl, že nikomu nepřeji slunce o víkendu. Celopodnikové dovolené apod. si samozřejmě uvědomuji. Mě ale zajímá, jak je o víkendu u nás. Kdybychom byla jediná oblast, kde by pršelo a v celé republice bylo jasno a 30°C, tak neřeknu ani slovo. Užijte si léto, slunce, tropy, bazény a já nevím, co ještě. Klidně.
Mám pochybnosti o tom chování většiny lidí. Záleží asi hodně na osobní zkušenosti, kterou já mám špatnou. Nicméně v pracovním týdnu se paradoxně chodí ven častěji, takže nemusí být nutně nehezky, jak říkáte, a mít stále deštník.
F4
Nikdo žádný útočný ton nemá, ale jste to vy, kdo píše at je o víkendě "škaredě" a kéž by nesvítilo zas to slunce apod. Tudíž nevím, jak si to vyložit, když najednou říkáte, že jste neřekl, že někomu něco nepřejete. A zkušenost s hrstkou lidí není vypovídací hodnota o tom, jak se lidé chovají nemožně, ale chápu, v Klášterci to tak asi fakt máte, že se tam všichni chováte jak burani....A věřte, že si já rád užiji všechno to, co píšete. A mimo to, nešlo mi ani tak o celozávodní dovolenou, ale ono se dovolená ze dne na den prostě většinou tak snadno nedává, na základě počasí...Proto Vám tedy přeji, aby vám výlet vyšel podle vašich představ, bez slunce, s vydatným deštěm na nejsušším místě a byl nadmíru spokojený, jako jste dnes, když vám napršelo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.