Diskuse o počasí Srážky a bouřky od 22.5. do 26.5.2020
Tak my jsme tu kupodivu dneska na 12mm, se včerejškem 13mm, a předpověď na in-počasí nám dávala 3,5mm, což je rozdíl za který se vůbec, ale vůbec nezlobím.., plus pořád prší a ještě docela pršet má, za mne dobrý..opět jsem zcela doplnil zásoby vody v nádrži, takže jsem do budoucna mírný optimista.., akorát bouřka nic, ani rána ani blesk...
Bouřky u nás už ustaly a další už asi nebudou.Podívejte co se děje na severu Německa.Estofex tam nedal ani 15%.
Predators2
A co se děje na severu Německa? Já tam vidím jen pár menších bouřek.
Jinak u nás tedy dnes z pohledu bouřek celkem fiasko. Ale je slušně zalito. Něco jako těch 10-15 mm průměrný úhrn na celém území. I když je dost míst kde bylo i mnohem více. Nyní tedy ještě dostane svou porci krajní východ. Kde by mělo celkem dost pršet i zítra.
Po bouřce ani vidu ani slechu, na to že byla výstraha na bouřky s oranžovým stupněm pro moji ORP, tak ani blesk, v tomhle ohledu fiasko, opět neskutečnej rozdíl oproti přilehlé části J Čech, jinak ale půl hodinovej lijavec a konec, úhrn 16,5 mm a z noci bylo 7, tak na tu trávu a zeleninu gut.
Pantau
JohnBattler
Když to vidíte takhle tak je to v pořádku.Jen jsem se zmínil.Jsou to sice slabší bouřky,ale i tak je to zajímavé když estofex tam nemá ani 15%.Tvoří se tam stále nové a přitom je tam docela chladno.
igor127
Však jsem říkal, že to musí být naráz, jinak to není ono, ale nemůžu tady po lidech chtít přehled v zasakování v sadu s vysokou trávou, ale dnešek v součtu fajn, upřímně lituji pouze bezbouřkového průběhu, stáhly si je rakušáci, ale ještě prší, takže možná tu moji 20ku dám.
Prave tu prestalo cmrndat..
Za dnesek slusnych 16 mm, prevazne z uvodni konvektivni prehanky tesne pred frontou (11mm), ktera se pak na strakonicku vyvinula v jedinou slusnou bourku v CR dnes, vcera 5mm..
Celkem tedy pa- so 21 mm.
Celkovy uhrn za kveten zatim rovnych 90 mm.
Tady už je taky po všem. Paradoxně se včerejší výstupy modelů trefily mnohem lépe než dnešní. Včerejší Icon i Aladin hlásily, 12-15mm za pátek a sobotu. Skutečnost je za oba dny 13 mm. Nic moc, na to, jak tady pořád čtu, že JZ má fůry vody.
Dnešní modely totálně mimo. Aladin, Icon, GFS i Cosmo předpovídaly doslova vychcaný mraky a skutečnost za dnešek ubohé 4mm.
igor127
Yurri asi nebude spokojený nikdy. Naprší mu přes 20mm za den a stejně si něco najde. Nejspíš i kdyby spadlo 50mm bylo by něco špatně. Tady teď leje fest, takže počítám, že budeme mít taky pěkně zalito. Květen tak bude po roce opět povedený, loni touhle dobou byly dokonce malé povodně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.