Po slunečných a teplých dnech k nám opět zavítá déšt.Zítra ráno a odpoledne bude ještě v celku slunečné počasí.Srážky dorazí do Česka až k večeru a to od severozápadu.Za pátečný večer ovšem moc vláhy nespadne.Podstatně lepší to bude určitě v sobotu.To už bude pršet na většině našeho území.V neděli se očekávají už pouze slabší přeháňky.Mohou se také tvořit bouřky.V pátek se očekávají pouze ojediněle,ale v sobotu by se mohli vyskytovat místy a to hlavně v J polovině Česka.
Naprší za toto období někde v Česku více jak 30mm?
Ano
25 (81 %)
Ne
6 (19 %)
Celkem hlasů: 31 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
Já se stále nemohu zbavit dojmu, že Krušné nám ty noční srážky rozbijí více než se očekává a ty zítřejší si vyžere opět pás Šumava-Krkonoše, případně dále na východ. Kéž bych se mýlil, potřebujeme pořádné zalití, když se tato situace nakonec jeví jako v celku dobrá. Fakt aspoň těch 20 mm celkem. I tak budeme mít k průměru května ještě daleko. Každopádně zatažená sobota je snad už jistota.
GFS dává rozložení srážek jinak, rovnoměrněji, než ICON.. Uvidíme, v každém případě by mělo zapršet plošně, což je v Čechách na úrovni zázraku.. Predators2 Nějaké srážky se očekávají i v pondělí, co prodloužit téma do pondělní půlnoci?
Jen pro zajímavost co ukazuje GEM na příští víkend tak by mohly přijít srážky od východu a měli by se tu točit, kreslí tam dost zajímavé uhrny, s něčím takovým počítá i GFS ale má to posunutý víc na východ tak uvidíme jak to dopadne
kuba Jako, že by za celou tu dobu u F4 spadlo sotva 10 mm a u dawe skoro 20 cm? Ale notak, takovou smůlu snad už nikdo ani mít nemůže Reálnější se mi zdá GFS.
No jsem zvědavej na ten zítřek, COSMO nám sem už do zítřejšího poledne předpovídá 16 mm, a to hlavní má přijít až večer. To bych se ani nedivil kdyby se na tom tvořily bouřky... Sice bude nulové cape, ale požene to dost silný střih větru.