Diskuse o počasí Letní a tropické dny i tropické noci v roce 2019
Tak ani po dnešku nemáme tropickou noc, takže bilance zní: 41 letních dnů, 12 tropických dnů, 4 tropické noci a 1 supertropický den.
Tak dneska mám tropický den. Takže moje bilance je nyní 42 letních dnů, 13 tropických dnů a 4 tropické noci.
Ostrava
Protože se čekalo cca do 30, na úplném východě je o něco tepleji než bylo v předpovědi.
Docela by mě zajímalo, kdy se ochladí v Čechách od Prahy na sever, tady je furt jak v peci, jednou je chladno na východě, pak chladno na jihu, ale tady denně tropy. A bez deště
Jenom zmíním, že můj 13. tropický den je s teplotou 32,6 C mezi nejteplejšími 6 dny letošního léta. 1. 1.7- 35,1 C ; 2. 30.6.- 33,8 C ; 3. 26.6- 33,6 C ; 4. 11.6 - 33,1 C ; 5. 15.6 - 32,8 a 6. je dnešek s teplotou 32,6 C. Vzhledem k bouřkám nehrozí 5. tropická noc. Už jsem pod 20 C v 11 večer.
jack
Dneska to hodně pěkně trefil GFS a to teplotou ve výšce, kterou ukazoval na Ostravsku 18 C, takže se z toho dalo očekávat 33 C, pro jižní Moravu měl 15 C-16 C. Za vhodných podmínek jste mohl očekávat teplotu lehce přes 30 C. Omlouvám se za trochu OT.
To je zatím TN za trest... k teplu a suchu se přidala vysoká vlhkost a ještě teplejší noci kvůli zatažení. Dneska jsme se sotva dostali pod 22, hnus Tropický den nebyl (bylo lehce přes 28). Letos 24/12.
Aspoň, že v předpovědi je poměrně dlouhodobější ochlazení na normální teploty v první dekádě srpna; navíc už se začínají prodlužovat noci, přidávají se 2-3 minuty každý den
igor127
Nebylo, jenže za situace, kdy je za námi série tropických dní a nocí a přileze k nehybnému vzduchu ještě vlhkost, to je spíše ke škodě - v bytě se teď člověk pod 25 nedostane ani v noci a když se k tomu přidá vlhkost a minima kolem 22, je to víceméně jedno, jestli tohle nebo suchých 28 o půlnoci. Nakonec, ono bylo přes 25 ještě o půlnoci a dolů to šlo po max 5-6 desetinkách za hodinu.
Včerejší minimální vlhkost přes den byla kolem 50 %, normálně se dostaneme aspoň k 35 % a méně; rozdíl je pocitově už velký. A v noci byla vlhkostní maxima také nejvyšší za dlouhou dobu, pokud bereme situace bez deště (tady ještě ani nekáplo z této vlny bouřek).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.