Ondra83 tak Vy máte šanci ještě,krajní SV je odepsaný,fronty sem podle všeho nedorazí,i ty bouřky co nyní poslední dny jsou na Moravě tak u nás ani ťuk,jasno.
dawe ty bouřky nejsou vůbec žádné terno, nás dneska jedna minula a spadlo 5 kapek spolu se sluncem, pak bylo ještě větší dusno, než před tím. Pokud nás nemá zasáhnout přímá bouřka s nějakým deštěm, aby se vzduch pročistil, raději nech není nic. Venku se nehne ani lístek, já sedím a připadám si jak v džungli. Mimo to se dívám na en GFS a žádné pražící supertropy tam nevidím, ale tak tobě to přece nic neudělá poskytnout sem třeba dva snímky z toho modelu, ne?
Dnes to skáče nahoru o poznání rychleji než včera, již 29,5, bude třetí tropický den za sebou, možná nejteplejší. A za zaznamenání stojí i noci - poslední 2 tu zůstaly nad 19 stupni, dost teplé
Tak u nás se v letošní první vlně teplého počasí tropický den nevyskytl. Maximum bylo dosaženo 4.6. kdy teplota vystoupala na 29,1°C. Uvidíme, kdy první tropy dorazí, ale velká "šance" je určitě na začátku příštího týdne.
U nás ve FM meteostanice není, vycházím tedy ze své domácí, z údajů z auta a z meteostanice ve Václavovicích a Janovicích.
FM tedy zatím bez tropického dne, předevčírem i včera se kolem nás proháněly bouřky, což v předvečer způsobilo příjemný pokles teplot, včera to navíc už kolem 18:00 spadlo kousek nad 20C a bylo vyloženě příjemně (i když zase vzrostla vlhkost), dokonce i něco popršelo, ale většina srážek šla na jich od FM.
Za mě zatím dobré, výhled do konce týdne vypadá snesitelně, uvidíme co příští týden, zda vyjde ochlazení od středy nebo se to vrátí zpět na tropy.
U nás byl dnes dle očekávání první tropický den v roce 2019. Maximum bylo 31,1°C. Uvidíme kolik tropických dní nakonec bude. Loňský rok, kdy bylo více než 30 tropických dní se snad nebude opakovat.
igor127 Pod Bilejma Karpatama v mé oblíbené oblasti ma být v pátek o půlnoci +27, takže minimum bude kolem +25, to už i já zvedám obočí, krásná vlahá noc v půlce června.