Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho koncem června a začátkem července
Ondra83
Vy s tím naděláte.. tady je momentálně po tom večerním pršení 80% vlhkost při +25, a cejtím se jak za chladnějšího dne někde ve Vietnamu apod. chce si to holt zvyknout, fakt je, že to přerušení tepla je pak naprd, organismus si zase za těch cca 10 dní odvykne a pak se musí adaptovat znovu.. Ale když se často v tom prostředí pohybujete, už víte, co a jak a tak...Jinak v ČR to hol moc nejni no..až teď..
palma
tady ale vůbec nejde o nějaké navykání a odvykání šmajra! Vždyť organismus si odpočine, vydechneme aspoň.... to se na to jako nemám těšit, protože nás čeká zase horko? To je pošetilé...
Já bych ty modely zakázal fakt už jednou pro vždy tak jako děckám ty socky.. pak tady přestane to kňourání nad něčím, co je za 10 dní...
šílené je chtít měsíc v kuse horka.. to by nestíhaly vylepovat parte... teď jste mne ale vážně vytočil!
Já se těším jak zítra večer po bouřkách konečně pořádně vyvětrám a teď tady čtu tohle..
Tadeas
Dopr*ele už!!! Kolikrát Ti mám říkat, že se Ti nesměju. A pokud to je smajlík smíchu, tak to se omlouvám. Já myslel, že to je smajlík: ,,strašný"
U nás na Ostravsku se dnes teplota motala kolem 30° až 32°, strašné dusno se udělalo na večer.
Ještě, že už tropy na delší dobu končí a bude se dát fungovat.
kozacik
Ano, ta vlhkost dělá své.
kapr84
Ale jo. Spokojenost za těch pár dní ochlazení. V pondělí už bude znát vzestup i díky vyšší vlhkostí a další dny už to pofrci nanovo. To mě děsí.Letost ta urputnost setrvání vysokých teplota a nejspíš opakování. Předchozí červný a července byly přijatelnější a snesitelnější
charlie
tak třeba Vás to jednou přestane bavit, brát to takto... do té doby si užijete ještě spoustu frustrace a negativního.. protože kdoví kolik nás letos ještě čeká horkých vln a v době změn bych Vám doporučil to uvažování opravdu změnit... ale to je jedno.. asi.. i kdyby ten den s ochlazením byl jeden tak se na něho budu těšit.. tak to mám holt nastaveno.
Palma tradičně jak si nepochopil, že na horko si nelze "zvyknout", schopnost organismu tolerovat vysoké teploty má své biologické hranice, nad kterou se orgány přehřejí a dochází k jejich poškození. Kardiovaskulární systém je navíc podroben enormní zátěži, takže kardiaci, starší a jinak nemocní lidé to mohou odskákat infarktem, často smrtelným. Odhaduje se, že v Evropě umírá každoročně zhruba 75 tisíc lidí na následky vln veder, které jsou zase způsobeny člověkem zaviněnými změnami klimatu. Následky pochopitelně, nesou nejdříve chudí, kteří nemají možnost pořídit klimatizaci. Ti, kteří mají moc a vliv, díky které by se lidstvo nemuselo řítit do záhuby, pochopitelně budou před následky svého sobectví chráněni nejdéle - tak už to v kapitalismu chodí.
kapr84
Já od cca 16.7. jako každý rok, odjíždím na jih.. a klasika, nejhorších je těch pět šest prvních dnů, pak se přepnu a i při těch +32 + 37 ( někdy i +40) funguju v pohodě, ba i pracuju, třeba na stavbě kamenného plotu, a jde to v pohodě, hůř mi je fakt v zimě.. A nepíšu to kvůli tomu, abych někoho naštval.. prostě aklimatizace a přizpůsobení... Naopak, když pak na konci léta už zůstávám v ČR tak klepu kosu..,, ale chápu, že ne každý má rád tropy apod... já projel hodně teplé oblasti, suché i "pralesní".. a je pravda, vlhko a teplo je v souběhu "prevít".. Tož tak, no..
p.s. kopírováno pro pana Ryšlinka, který jako obvykle nepochopil, o co jde..
Aklimatizace na teplo
Aklimatizace na teplo je proces, při kterém se tělo postupně přizpůsobuje práci v extrémních teplotách. Tento proces je zásadní pro udržení zdraví a bezpečnosti při práci v horkém prostředí. Když je tělo vystaveno vysokým teplotám, začne se přizpůsobovat tím, že zlepšuje svou schopnost regulovat tělesnou teplotu. Tento proces obvykle trvá přibližně 7 až 14 dní.
p.s, 2. Jak jsem zde psal před víkendem.. byl jsem opět povolám do Kladenské nemocnice na výpomoc.. a jak jsem psal.. plná JIP i příjem obecně.. detailně psát nemohu.. výstup ovšem je 30% nárůst kolapsů, infarktů a úmrtí, obecně u starých pacientů v 80% velká dehydratace vlivem senility apod..
A ještě pro pana Ryšlinka.. v Evropě obecně má klimatizaci cca 20% obyvatelstva..
a můžou za to tvoji kámoši, Ryšlinku..https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/klim...
palma
Tak od teď do 16.7 budeš klepat kosu a pak se budeš zase aklimatizovat.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.