Diskuse o počasí Extrémní vlna veder a sucho koncem června a začátkem července
jack
No od příštího týdne tam žádné tropy nejsou. Příjemné teploty kolem 22 až 25°. Minimálně do 10.7 potom se už modely rozchází a to je daleko.
palma
Ok. Každý jsme jiný a musíme se tolerovat.. ono to bude stejně znít blbě, teď psát jak mám raději zimu. Protože se zařadím mezi ty křičící.. ale. Dneska už tady těch 30,5 při 60 procentech venku těžko zvládám a musím se opravdu hlídat. Protože se léčím s vysokým tlakem.. v zimě se prostě jen víc obleču. Teď tady za to ležím rozpláclý na posteli a zbývá mi jen vysvléct kůži... Venku 28,2.. ale ta vlhkost.bylo líp o víkendu kdy v tom suchém vzduchu večer ta teplota klesala více a byly večery snesitelnější..
Tady dnes tmax "jen" 29,5° ale bylo opravdu docela dusno a na sluníčku mě tedy příjemně nebylo. Za mě je příjemný pobyt na slunci tak do 25° případně i trochu více ale musí být suchý vzduch jinak je to hnus. A i když jsou vedra delší dobu tak si na to nezvyknu. Tak nevím kde je chyba. Ale co se zimy týče tam ta adaptace funguje lépe a vždy první chladné podzimní dny klepu kosu a o měsíc dva později už jsem mnohem více adaptovaný na chlad...
Každopádně k moři na jih nejradši jezdím na podzim nebo na jaře když tam nejsou davy a příjemné teploty. Můj oblíbený jih Španělska je super v říjnu no a Kanáry celoročně I v zimě příjemné teploty okolo 22°.
Tady kolegové z ÚK ví, jak to tady už nějakou dobu, vypadá s vegetací. Často jen žluto, kam se podíváš. Tady ještě přidám pár fotek ze soboty, z jihu Moravy. Jedna u nejteplejší oblasti Strážnicka, cca 2 km od Sudoměřic, a asi 4 km od Strážnice. Pak přímo u stanice ve Strážnici, škarpy a vše celkem velmi pěkně zelené. A nemůžu vynechat Moravský Žižkov. Nejvíc žluto bylo v okolí Zaječí, a pak v okolí Valtic. Ale stále to bylo lepší, než na většině míst tady. Na druhou stranu, to samozřejmě nic nemění na tom, že vegetace není v dobrém stavu skoro nikde. Spíš tady pro kolegy v okolí, aby si mohli porovnat
Aidamkoo
Rozdíl jsou, záleži kudy šly bouřky. Lerak vyfotil místo, kde je to zelené stále(fotka s elektrickým vedením), u Hodonína je pole se skoro zlutou kukuřici a já dnes byl na kyjovsku a tam taky všechno ve stavu jen ne v takovém, jak je to u Strážnice (tam je to vždy v lepší kondici)
Viten95
Miluju to. Připomíná mi to moje oblíbené Thajsko ta vlhkost 😀 i na pleť (trpím lupénkou) to je super. V zimě trpím na v tom chladném suchém vzduchu. Celkově mam radši vlhky vzduch než suchý.
igor127
Přišlo mi, že hned za Hodonínem už to šlo dost do zelena. Hodonín a blízké okolí takovej střed spíš, žlutější Moravská Nová Ves, a pak zase u Břeclavi lepší. Podobně jako ten Žižkov. Ale vyloženě tak obrovský území, jako je tady, jsem tam nikde neviděl, ani v Brně. Spíš to bylo někde na menších plochách lokální. Tady v Čechách, prakticky od okolí tunelů na Pražském okruhu, směr na SZ Čech, to bylo hodně smutný, jak na konci léta
palma
Moje řeč. Jde si na to
Zvyknout. Když si na to dokážu zvyknout při měsíčním pobytu v Thajsku. Jen přesně u nás to není na stálo vždy jen krátce. Proto to tak blbě lidi zde snáší. Chladnější ráz počasí bohužel u nás tvoří 3/4 roku a i to léto není stabilní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.