Diskuse o počasí Trvalé a vydatné srážky od 15.5 do 19.5.2026
palma
JohnyG
Obvyklá urputnost hájit za každou cenu nějaký blábol a v tomto případě některou z mapek Intersucha proti deseti jiným..Bez přehledu , vhledu do věci..co to je povrch, střední vrstvy, hluboké podzemní vrstvy..
Za vše asi hovoří představa, že 20mm srážek po několika měsících výrazného deficitu to vše vyřeší i hlouběji než do 20-30cm..a voda už pak není potřeba...omg
Většinou je to o tom, že mu chybí konzistentní sledování počasí a co s tím v přírodě souvisí, prostě pravidelný kontakt s diskuzí tady a anunk co se kde děje. Vlítnout sem vždy akorát když se chystá něco mimořádného, ať už mrazy, bouřky, srážky.., a doslova tu svými ,,rozumy,, zaplavit vlákno a všechny tu o všem ,,poučit,, ..A pak zase zmizet.
Poněkud otravné a nešťastné.
Tady se teď probudila lehce konvekce a uvidíme, jestli to něco přinese..
Edit:
Tak aktuálně výboj, rána a začalo pršet
Pátá letošní přímá bouřka, popáté slabá..
(alespoň zatím, aktuálně).
Tady včera večer začalo slabě pršet. V noci pak déšť přešel na vydatný a nejvydatnější byl cca nad ránem. Celkově napršelo od včerejšího večera 31,8 mm. Další srážky přijdou dnes večer a pršet by mělo do zítřejšího odpoledne, takže celkově bychom možná za dva dny mohli dát 50 mm.
A to jsem čekal nějakou přeháňku, no nic. Zas nula hit.
Francois
Ono ani v tomhle slabém střihu větru nejde čekat něco kompaktního. Ale co koukám na fotky na Facebooku, tak občas ty přeháňky/bouřky nějakou strukturu i mají, ale nic extra.
+9 pěkná zima no, a to já tu "brečím" s +14°C
Ještě, že od úterý +22°C a snad i více slunce
Tak hlavně že mělníky umí.
A gratulace Neganovi k bouřce.
Taky na to koukám. Takový náhodný když se ty stacionární buňky nebo shluky prostě zrovna vyprší na nějakém místě. Taky docela k mému překvapení se z těch nejsilnějších objevuje několik blesků podobně jako včera na jiných místech. Snad se sem něco doplazí aspoň v noci za déšť, ale moc šance tomu nedávám.
Peter Sedlák 1
Díky. Opravdu dost nečekané. Zrovna jsem se vracel z Prahy když to nad Brodem narůstalo, škoda že jsem to nevyfotil z auta. Hodilo to asi asi 3 oslňující CG+ a přívalák fakt solidní, na to kolik je stupňů. Navíc se to vypršelo nejvíc přímo nad mojí částí obce, takže si nemůžu stěžovat
Tady za dnešek celkově 9mm a srážky ve výhledu hodně zmírněné, dnes sem moc neměl čas sledovat modely ale hodně to zkrouhly, ale i těch 10mm do neděle co modely v průměru ukazují je furt solidní úhrn, když přičtu prozatím celkový úhrn a pondělní silnou bouřku s 23mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.