Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes už více oblačnosti a kromě východu často celodenní mráz

Diskuse o počasí Návrat silných mrazů od 19.1.2026

175
# 21.01.2026, 18:14

Nebýt dnes v poledne slunce, tak je nejchladnější den této zimy. No nevadí i tak Tmax -4°C a nyní už -8,2°C polojasno a trošku pofukuje. Parádní zima.

# 21.01.2026, 21:19

Jestli bude takto zima pokračovat dál,náklady na vytápění nejspíš budou oproti předešlým topným sezónám o mnoho vyšší,což lidé,kteří zimu nemusí,asi těžce nesou.Ale co naopak ti největší milovníci pořádné zimy,kde je ještě ta tolerance k nedoplatkům vs pěkná dlouhá zima,resp.kdy si takový člověk řekne a dost,tolik už platit nebudu,otevřete Atlantik.Sám jsem o tom přemýšlel,osobně bych si připlatil aspoň za jeden vyloženě zimní měsíc,ale za všechny tři určitě nee.

69
# 21.01.2026, 22:16

Já bych si zase připlatil za to, kdyby u nás tuto zimu vydržel sníh déle než čtyři dny. Ale aspoň tedy dnes máme u nás nejspíš nejnižší teplotu této zimy, a to díky vyjasnění a slabému větru zatím -11, ale nízká oblačnost se asi brzy natáhne i sem.

Jinak jsem si dnes v rychlosti vyběhl na nejvyšší kopec Vysočiny Devět skal a sněhu jsem tam tedy čekal mnohem více. Pod vrcholem bylo jen kolem 5 cm sněholedu a dole v Křižánkách spíš nesouvislo, tedy velká bída a není tam tedy skoro žádný rozdíl oproti těm teplým zimám.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.