Předpověď na noc středa-čtvrtek se mi začíná moc líbit, původně tady v Praze nemělo být nic, aktuálně sem některé modely dávají 30+ mm. Jen ať padá, po tom suchém jaru a létu stále není vody dost. Aktuálně také prší, a to podle modelů snad ani nemělo, supr.
Tak včerejší frontální nudle dala příjemných 4,5mm, jako předkrm dobrý.. Dnešní ranní mlhy byly tak po večerním dešti silné a plošné.. Dneska doufám z TN menu v 10mm deště..snad.
No uvidime, jak to dopadne u nas, zatim se vsechny srazky rozpadli tesne pred nama, a to uz jsme meli mit tak kolem 5 mm dle ansamblu. Ale tak casu jeste hodne, ono to nej ma byt az odpoledne a vecer. Ted zatazeno s 19°C, a slaby JV vitr.
Poslední výstup aladina nám dáva od dneška do čtvrtka 66 mm, myslím že tolik to nebude, ale aspoň 30 mm by bylo uspokojivé, tak nezbývá než jen sledovat radar a snad se modely s trajektorii trefily a bude to tak jak udělali predikci
No včerejší večerní výstupy vypadaly luxusně, např. icon d2 si hrál s přetočením nad středními Čechami, teď už to modely zase trochu ubraly ale pořád to vypadá na hezkou zálivku. Snad naprší konečně i v místech kde to je potřeba. Za mě bych byl rád, kdyby se nám podařilo v množství srážek překonat Prahu, v posledních 3 situacích Praha win 3:0 s několikanásobně vyššími úhrny
F4 Bavíme se o posledních necelých 14 dnech, tam měla štěstí, ano. Dva týdny má nejlepší v republice. Jinak letos ne. Nemluvím o tom, že v některých předchozích letech měla obdobné štěstí i na bouřky (jako třeba jinde v jiné roky). Trochu by chtělo vzít taky v úvahu, že Praha = cca území mezi Kláštercem, Chomutovem, Žatcem a třeba Mašťovem. Taky naříkáte, jak Vám nepršelo, ale co letos Tušimice, že?
Včera jsem pátral,zda byla někdy pro ÚK / SZ vydána sólo výstraha na vydatný déšť,ale zatím nemůžu najít.No,a dnes mi spadla do klína aspoň ta dílčí,ale pořád to není záruka úspěchu,dnes se přidám k pesimistům s tipem 5 až 8mm u mě.Tentokrát modely dávaly v průběhu predikcí naději všem,kéž by to tak někdy i vyšlo a každý byl spokojen,i když přání z Brna je tak trochu rozpolcené,od 5 - 10 po 40 - 60mm
ludvicek Tak přát si můžeš co chceš, ale stejný názor s tebou nesdílím. To že to bylo potřeba v Dubnu a nebo jestli takové množství spadne teď je úplně jedno. Příroda to potřebuje jako sůl, tak hold to spadne teď, pokud tedy spadne, nic s tím neuděláš