Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta 5.9.2025
Zatím to vypadá všelijak 🤣 ale urcite ze by se tomu nějak chtelo hýbat se říct nedá
Poslední výstupy modelů a nowcastů shoda. Jih Moravy většinou od pár desetinek po 5-7mm někde na severu kraje. Jih kraje většinou tak 1-2mm, některé modely tolik i pro Brněnsko. Aladin aktuálně maluje více srážek, tak uvidíme. Nicméně zbytek regionálních modelů a nowcasty bída s nouzí. ICON RUC naznačuje, že se ta vlna lehce přetočí k SZ, takže jih Moravy spíše zbytky z jižního okraje pásma.
Největší zálivku tak jak jsem psal včera. V pásu od jihu Čech, na Vysočinu na severovýchod Čech včetně Čech středních. Nakonec se zdá, že něco snad dojde i na SZ Čech.
Jen dešti pojd jsem stále je sucho tak klidně at se pořádně zalije od jz to začíná přirůstat
Co je tohle doprdele zase za frontu. Poslední dobou není fronty která by šla přímo. Teď postupují srážky od jihu, ale do toho se srážejí s přeháňkami od sz. Pak to dělá takový mišmaš že z toho není pořádně nic, ale na druhou stranu to vypadá že tam leje fakt statečně. My tady na východě můžem jen závidět. Tady nás to zase je štrejchne. Už mně to míjení přestává bavit. Posledně to bylo kolem slováků a teď zase kolem čech. No a výhled vypadá žalostně. No nic budeme si muset zase počkat.
Fstorm
nojo, týden bez normální fronty a už hledáte dopamin, který my tady hledáme třeba i 2 měsíce někdy
Fstorm
jo, 2. září zase po měsíci. předtím jen malé čurky
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.